· 

Met deze tip scheurt je ripped jeans niet heel erg uit!

Met deze tips scheurt je ripped jeans niet heel erg uit!

Mannen zijn dol op jeans. Bij ons thuis in kledingkast ligt diverse herenkleding maar de spijkerbroek van Style Italy is echt favoriet. Dagelijks wordt de jeans gedragen of het nu winter of zomer is. Van een korte broek tot een gescheurde spijkerbroek. De trendy ripped jeans is het favoriete kledingstuk maar er zit een nadeel aan de spijkerbroek met gaten. Als je niet op de juiste manier met de spijkerbroek omgaat ,dan scheuren de gaten uit . En dan blijft er niks meer van je broek over. In mijn blog geef ik je tips zodat je ripped jeans niet meer uitscheurt!

De tips om ripped jeans niet uit te laten scheuren
De tips om ripped jeans niet uit te laten scheuren

Wat is ripped jeans?

Mijn man draagt naar zin werk altijd een spijkerbroek zonder stretch. Een jeans die er verzorgd uitziet en waar je alles op kan dragen. Aangezien mijn man een eigen bedrijf heeft moet hij er verzorgd uitzien en wordt er op de spijkerbroek vaak een net overhemd gedragen. Een klassiek overhemd wat een mooie zakelijke look geeft.

Maar in zijn vrije tijd, draagt manlief graag een ripped jeans. Misschien vraag je je af: "Wat is een ripped jeans?' Nou een ripped jeans is een opzettelijk gescheurde spijkerbroek of een jeans die eruitziet alsof de broek al heel vaak gedragen is. Vaak is het een spijkerbroek met gaten erin of een broek met verfspatten erop.  De scheuren en gaten zie je vaak op de bovenbenen of de knieën.

De broek met gaten is de meest geliefde spijkerbroek hier in huis. Niet alleen van mijn man maar ook bij de tieners. 

Manlief draagt de spijkerbroek met verfspatten in combinatie met een spijkerjas. De spijkekerjas voor heren is ideaal  voor de zomer. Het jasje heeft hij is een nette uitvoering gekocht maar manlief kan er geen afscheid van nemen. Ondertussen heeft het jasje slijtage plekken, wat weer prima matcht met de ripped jeans en zo is het cirkeltje weer rond. Toch gaan we eerdaags weer eens neuzen bij Style Italy naar de spijkerjassen voor heren.

Tips om de jeans niet uit te laten scheuren

Wil je nog lang gebruik maken van je favoriete ripped jeans? Ik geef je een paar tips om de spijkerbroek mooi te houden en waarbij de gaten niet te snel uitscheuren:

 • De Vriezer: Je hebt er wel even de tijd voor nodig maar de vriezer is de beste optie. Zodra je de jeans gaat wassen wordt de stof zacht en kwetsbaar. Via de vriezer heb je dit probleem niet. Plaats de ripped jeans 24 uur in de vriezer. Je hebt nu geen last meer van vieze bacteriën op je broek en het tweede voordeel is dat de broek weer heerlijk fris ruikt.
 • Op de hand wassen: Was je broek voorzichtig op de hand dat is altijd beter dan in de wasmachine. Maak de spijkerbroek op een zorgvuldige manier schoon, zodat er niet meer scheuren ontstaan.
 • Was je spijkerbroek met koud water: Wil je je spijkerbroek op een snelle manier wassen dan kun je het beste je broek met koud water wassen. Een half uurtje in de wasmachine is al genoeg. Droog je spijkerbroek door de broek aan de waslijn te hangen, de droger is niet goed voor je spijkerbroek
 • Voorzichtig aantrekken: Trek je ripped broek behoedzaam aan, dit is misschien wel de belangrijkste tip. Roekeloos je spijkerbroek aantrekken is er niet meer bij met een jeans met gaten, voor je het weet zit je met je voeten in de gaten van je knieën en is de broek uitgescheurd. Het beste kun je de spijkerbroek op een rustige manier aantrekken.

Zelf een spijkerbroek met gaten maken

Wil je zelf een ripped jeans maken? Dan kun je het beste een spijkerbroek gebruiken die je al een lange periode hebt gedragen. De broek moet immers wel de juiste uitstraling hebben. Zelf gaten in je broek maken is niet zo simpel als het lijkt, maar je kunt scheuren zelf proberen te maken met een schaar, stanleymes of scheermes. Zorg ervoor dat je de gaten horizontaal maakt. Met een pincet kun je dan het losse draadje van de spijkerstof proberen los te peuteren. Zelf een gescheurde spijkerbroek maken lijkt makkelijk maar er kan in de praktijk veel misgaan. Denk hierbij aan het uitschieten van een stanleymes, daarom adviseer ik toch dat het beter is om een spijkerbroek met gaten in de winkel te kopen.

Waarmee kun je de spijkerbroek mee combineren?

Een spijkerbroek heeft vele voordelen of het nu een stretch jeans of een ripped spijkerbroek is, de broek is met vele kledingstukken te combineren. Wil je een casual uitstraling dan kun je een bijzonder overhemd aantrekken maar je kunt de spijkerbroek met gaten ook goed combineren met een net jasje of een klassiek overhemd. Het is maar net waar jij je lekker bij voelt.

Is jou ripped jeans wel eens uitgescheurd?

Reactie schrijven

Commentaren: 32
 • #1

  Frederique (maandag, 30 augustus 2021 10:06)

  Ik moet erg lachen om deze trend omdat ik ripped jeans droeg op de middelbare school. Zo'n 30 jaar geleden dus. En ja, mijn jeans scheurden wel eens uit. Ik hielp zelfs met verder scheuren, vond ik alleen maar leuk haha

 • #2

  Vivienne (maandag, 30 augustus 2021 13:24)

  Dank voor de tips! Mijn dochters dragen dat soort jeans veel. En inderdaad scheuren ze gemakkelijk uit..
  Groetjes,
  Vivienne
  Www.Mamas.nl

 • #3

  Linda (maandag, 30 augustus 2021 13:28)

  Bij mij gaat het inderdaad met aantrekken vaak mis en wordt het gat steeds groter �

 • #4

  Jouvence (maandag, 30 augustus 2021 15:31)

  Hier ook altijd drama met die ripped jeans. Dan bleef je er met een teen of je voet in hangen en scheurde het weer verder uit.

 • #5

  rachel (dinsdag, 31 augustus 2021 10:09)

  hier is die wel regelmatig uitgescheurd maar eerlijk gezegd boeit mij dat niet zoveel en gaat die gewoon weer aan haha

 • #6

  Nienke Van Oosten (dinsdag, 31 augustus 2021 10:35)

  Leuk artikel. Ik draag ze zelf ook nog steeds graag. Naar mijn werk niet, want dat vind ik niet erg professioneel. Maar ik ben wel zo'n type dat ze vrij roekeloos aantrekt en dus vaak verdere scheuren maakt. Die tip van de vriezer had ik nog niet eerder gehoord, grappig!

 • #7

  Claire (dinsdag, 31 augustus 2021 12:21)

  Wat een leuke tips! Ik had geen idee dat de vriezer of koud water uitkomst bied, hier trekken we ze gewoon extra voorzichtig aan. Maar eerlijk is eerlijk, heel lang gaan ze niet mee.

 • #8

  Nicole Orriëns (dinsdag, 31 augustus 2021 14:05)

  Zo'n ketting draagt mijn jongste zoon ook aan zijn broek. Wat is de mode toch bijzonder soms! Dankjewel voor de handige tips.

 • #9

  Nicole Orriëns (dinsdag, 31 augustus 2021 14:12)

  Toch heeft het iets decadents vind ik, om bewust een kapot kledingstuk te dragen... Maar mijn kinderen zeggen altijd tegen mij dat dit aan mij ligt, en dat ik gewoon 'stom' ben ; )

 • #10

  Joyce (dinsdag, 31 augustus 2021 16:33)

  Echt nog nooit dit gedaan. Sommige kinderen op mijn school lopen er mee. Haha. Wie weet ooit mijn eigen kind

 • #11

  Rosalyn (woensdag, 01 september 2021 09:00)

  Grappig dat je zo'n broek langer mooi kunt houden door die in te vriezen! Ik ben zelf niet zo van de spijkerbroeken en draag vaker jurken/rokken, omdat ik me daar fijn in voel. Maar ik snap best dat mensen met de trend meegaan.

 • #12

  Mandy Eggens (woensdag, 01 september 2021 09:35)

  Wat een goede tips! Ik heb dat indd vaker gehoord om het in de vriezer te doen maar nog nooit zelf gedaan

 • #13

  Tessa (woensdag, 01 september 2021 10:57)

  Wat een handige tips zijn dit. Nooit gehoord over een jeans in de vriezer doen

 • #14

  Gemma (woensdag, 01 september 2021 21:15)

  Heel herkenbaar! Fijn dat je deze tips noemt, die meteen te gebruiken zijn.

 • #15

  Linda (woensdag, 01 september 2021 21:53)

  Geef mij maar hele jeans ;-) maar kan me voorstellen dat als je ze wel draagt dit fijne tips zijn.

 • #16

  Sandra (donderdag, 02 september 2021 08:39)

  Dat is niet echt mijn ding, ik draag liever een gewone jeans, maar het lijken me wel handige tips

 • #17

  Sixpacks.be (donderdag, 02 september 2021 08:43)

  Nou... noem me gerust ouderwets maar ik vind het helemaal niks. Ik heb niks tegen een casual jeans maar die modellen met scheuren er in heb ik nooit gesnapt.

 • #18

  Felice Veenman (donderdag, 02 september 2021 11:43)

  hahaha, heel slim om van een niet meer nette spijkerbroek een ripped jeans te maken. Ik heb nooit gesnapt waarom je geld uit zou geven aan een kapotte broek...dat is vast mijn leeftijd :-)

 • #19

  Sherry (donderdag, 02 september 2021)

  Van de vriezermethode had ik nog nooit gehoord. Ik ga het eens proberen. Bedankt voor de tip.

 • #20

  Wanda (donderdag, 02 september 2021)

  Ik heb juist helemaal niks met zo'n spijkerbroek, vind het ook totaal niet netjes eruit zien en snap echt niet waarom je voor een kapotte broek zoveel geld uit zal geven, maar waarschijnlijk sta ik daar alleen in want je ziet ze genoeg in het straatbeeld.

 • #21

  Nicole Orriëns (vrijdag, 03 september 2021 13:29)

  Is het eigenlijk niet wonderlijk dat er geen 'ripped skirts' zijn?! Waarom zou dat zijn? Worden rokken gediscrimineerd ? ; )

 • #22

  Felice Veenman (zaterdag, 04 september 2021 08:36)

  ik vind het wel grappig: je draagt een spijkerbroek toch voor het gemak, maar di eripped jeans moet je behandelen of ze van satijn zijn

 • #23

  Fallon (zaterdag, 04 september 2021 23:18)

  Nooit geweten dat een jeans door het wassen meer kwetsbaar wordt! En het idee van het invriezen ook nooit geweten. Goede tips want ik draag ze heel graag!

 • #24

  Cynthia (zondag, 05 september 2021 09:55)

  Leuk artikel. Toch ben ik zelf niet zo van de ripped jeans. Zeker niet als de zon erg schijnt. Dan heb je van die bruine vlekken op je benen! Oeps!

 • #25

  Rory (zondag, 05 september 2021 15:23)

  In de vriezer?!? Dat wist ik niet. Maar een gedragen (en misschien vieze) spijkerbroek in de vriezer doen vind ik dan toch niet zo'n fijne optie (al kan ik 'm in een zakje doen, hahaha). Vroeger had ik een spijkerbroek waarbij ik de pijpen onderaan expres stuk maakte. En dan ging ik er ook nog 'op lopen' (die achterkant). Vervolgens waste ik de broek amper (tiener hè) maar deed ik de onderkant - als het te goor eruit zag - met ossengalzeep. Hahaha. Ik heb nu nog een ripped jeans, maar in de haast stap ik weleens met mijn voet in zo'n gat. Tja, dat loopt dan niet zo goed af.

 • #26

  Tessa (zondag, 05 september 2021 16:51)

  Ik heb nooit begrepen waarom mensen ripped jeans kopen.

 • #27

  bookstamel (maandag, 06 september 2021 15:05)

  Ik ben niet zo van de ripped jeans. Maar ik vind je tips wel echt super handig!

 • #28

  Kiki Hasselton (woensdag, 08 september 2021 10:27)

  Ik heb 1 ripped jeans en de knieën zijn verder gescheurd, alleen vind ik het op zich geen probleem

 • #29

  Mitchel Kleuver (zondag, 12 september 2021 10:22)

  Dit soort broeken heb ik nooit gedragen. Wel regelmatig dat een broek uitscheurt als ik de fiets opstap. Tijd om een riem te kopen :)

 • #30

  Beautyn0te (zondag, 19 september 2021 11:50)

  Ik droeg ze vroeger sltijd, dan was ik er heel voorzichtig mee dat het niet verder scheurde :)

 • #31

  Manon (zondag, 19 september 2021 23:04)

  Ook handig om geen honden te hebben, want de broek van mijn nichtje is zo vaak verder gescheurd omdat mn hond de rip groter maakte hahah

 • #32

  Krystle (maandag, 20 september 2021 11:16)

  In de vriezer heb ik wel eens gehoord, maar nog nooit geprobeerd. Handige tip ga ik zeker proberen! Ik was ze normaal gesproken gewoon uit op 60 graden en als ie echt helemaal niet draagbaar meer is gooi ik m weg.