· 

Mijn ervaring met CBD-olie en een stressvolle hond

Mijn ervaring met CBD-olie en een stressvolle hond

Vanaf dat we onze Jack Russell gingen ophalen was de viervoeter stressvol. Overal waar ik aanwezig was, was mijn enthousiaste vriend er ook. De stress uitte zich in overmatig blaffen, gevoelig voor geluid en rijden op een kussen uit zijn mand. Alleen thuisblijven gaat maar vaak ervaart hij veel angst, waaronder verlatingsangst. Kortom ik wilde de situatie thuis verbeteren, via een tip kwam ik op CBD-olie voor de hond. In dit blog vertel ik mijn ervaring, zodat je meer te weten komt over de werking van de druppels met de hond.

Mijn ervaring met CBD-olie en angstige en stressvolle hond
Mijn ervaring met CBD-olie en angstige en stressvolle hond

CBD-olie voor een stressvolle en angstige hond

Ik wist eigenlijk niet dat er CBD-druppels in de verkoop was voor onrustige honden. Dat er  CBD capsules en olie  voor mensen zijn dat was mij bekent, ik wist niet dat er voor huisdieren  ook CBD-druppels verkrijgbaar waren.

 

Uit nieuwsgierigheid heb ik een flesje besteld want wat zou het fijn zijn als mijn hondje even lekker in de mand kon slapen in plaats van steeds maar op te vliegen. Voor de zekerheid aan de dierenarts nagevraagd of het middel oké was, deze vertelde me dat de druppels het gedrag kunnen versterken of juist afnemen. Een tikje spannend vond ik het wel om te starten met de druppels.

Op de beschrijving staat het volgende: U wilt dat uw huisdier zijn gezondheid en vitaliteit zo lang mogelijk behoudt. Deze 100% biologisch geteelde hennepolie hond helpt uw huisdier met zijn kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen. De natuurlijke formule helpt pijn en ongemak te verlichten en de beweeglijkheid van uw huisdier te vergroten. Biologische hennepolie helpt uw huisdier te ontspannen en stressvrij te reizen in de auto of vliegtuig. Kalmeert uw huisdier en vermindert verlatingsangst. Vermindert blaffen en agressief gedrag. De olie is ook geschikt voor katten.

Hoe snel werkt CBD-olie bij honden?

Mijn hondje krijgt hondenbrokken en vers vlees, beide tegelijk. Ik ben begonnen met een flesje CBD-olie hond 500 mg het minimale aantal druppels voor kleine hondje, na een week heb ik het iets verhoogd. Na weinig geduld te hebben zat mijn hond na een maand aan het maximaal aantal druppels. Ik zag een duidelijk verschil mijn hond wilde alleen maar in de mand en er niet meer uit! Sterker nog hij wilde alleen nog in de ochtend en in de avond lopen. Dat was nou ook weer niet de bedoeling van 6 druppels ben ik teruggegaan naar 2 druppels.

Mijn ervaring met CBD-olie en mijn Jack Russell

Verlatingsangst heeft mijn kleine viervoeter nog steeds, hierbij zie ik geen verschil. Wij kunnen nog wel weg maar soms maakt hij nog wel eens een sierkussen van de bank kapot. De sierkussens gaan dus niet meer op de bank zodra we vertrekken.

Met de autoreizen is nog steeds geen ontspanning voor mijn hond, standaard gaat hij hijgen al lijkt het iets minder. Met resultaat ben ik wel tevreden, mijn hond heeft meer rust op een dag en slaapt ook meer. Daardoor heb ik het idee dat hij beter in z'n vel zit.  De druppels geven naar mijn idee zeker meer ontspanning, je verandert met de druppels het gedrag van de hond niet maar de olie zorgt wel voor meer rust in huis.

 

Soms weigert mijn Jack Russell om in de ochtend te eten en dan merk je duidelijk het verschil. De rust komt niet in de donder van het beestje. Hij wil niet liggen en als hij wel gaat liggen springt hij er tig keer uit, lees ook het artikel heeft mijn Jack Russel gedragsproblemen? 

Toch is mijn ervaring positief, mijn hond is nu weer in balans en slaapt heerlijk in zijn mandje. De brommer of een andere hond welke aan het blaffen is, hoort hij minder snel. Vaak slaapt mijn huisdier lekker door.

Ken jij iemand die de hennepolie hond aan het huisdier heeft gegeven en wat is de werking?

 

Mocht je vragen hebben stuur dan een mail naar lindaschrijfthetop@gmail.com

 

Leestip : Mijn ervaring met orthopedische Snoozle Fluffy hondenmand en tips en checklist wanneer je met je hond op reis gaat.

Reactie schrijven

Commentaren: 13
 • #1

  Fallon (dinsdag, 03 mei 2022 10:52)

  Fijn dat jij je ervaringen deelt. Heb dit ook geprobeert bij mijn hond met verlatingsangst. Wel van een ander merk en moet zeggen dat het wel beter hielp en ze iets rustiger werd. Nu geef ik het af en toe nog steeds.

 • #2

  Joyce - SomedayTodayNL (dinsdag, 03 mei 2022 16:38)

  Wat fijn dat het werkt voor je hond! Zo sneu als ze zoveel onrust hebben. Mijn hond heeft er gelukkig geen last van, maar goed om te weten dat zoiets bestaat!

 • #3

  Tessa (dinsdag, 03 mei 2022 20:04)

  Nooit geweten dat ze dit ook voor huisdieren hebben en dat het werkt voor jouw hond

 • #4

  EvenDelen.be (woensdag, 04 mei 2022 08:53)

  Wat goed dat je ervaring hierover neerschrijft. Onze jonge en oudere hond hebben dit niet direct nodig. De Mechelse Herder van mijn schoonzus krijgt sinds kort medicatie om rustiger te worden en het werkt ook goed. Diesel was namelijk heel onrustig en naar mensen buiten het gezin toe best gevaarlijk. Iedereen is blij dat het nu beter met hem gaat. Ik ga mijn schoonzus toch ook even jouw ervaring doorsturen.

 • #5

  Nicole Orriëns (woensdag, 04 mei 2022 11:09)

  Goed om te lezen dat het toch wel iets beter is geworden. Het is toch sneu voor zo'n hondje om zo'n stress te voelen.

 • #6

  Nicole Orriëns (woensdag, 04 mei 2022 11:20)

  Kan een hond ook de toestand van het baasje reflecteren? Dat je bijvoorbeeld zelf gestresst bent en dat je hond at overneemt?

 • #7

  Rory (woensdag, 04 mei 2022 16:02)

  Wat een heftig effect van de 6 druppels! Maar misschien verschilt het per diertje (karakter bedoel ik) of zou het ook gewoon aan de grootte kunnen liggen? Ik heb er geen ervaring mee (en helaas ook geen huisdieren meer). Zelf zou ik het weleens willen proberen, maar dan alleen wanneer de situatie zich voordoet / het relevant is om te proberen.

 • #8

  Frederique (woensdag, 04 mei 2022 20:28)

  Ik wist dus echt niet dat het ook voor honden was. Ik heb zelf ook geen hond maar klinkt als een uitkomst.

 • #9

  Wanda (vrijdag, 06 mei 2022 20:11)

  Mijn collega is vorige week gestart met het geven van CBD olie aan haar hond, maar merkte nog niet echt veel verschil, maar volgens de trainer van de hondenclub heeft zoiets wel even tijd nodig.

 • #10

  Hella Maas (zondag, 08 mei 2022 10:27)

  Leuk om te weten dat je het daarvoor gebruikt. Wij hebben ook een mixje Jack Russell met verlatingsangst.
  Wij hebben cbd olie gebruikt voor onze oudste hond, om haar wat makkelijker te laten lopen, ik had wel het idee dat het haar verlichting gaf en ben het blijven gebruiken. Zij is er helaas niet meer en dit betekent dat onze Jack Russell ook haar steun kwijt is. Ik ga zeker proberen om haar te helpen met cbd olie.

 • #11

  Deborah (dinsdag, 10 mei 2022 12:55)

  Wat fijn dat je wel verschil merkt met de CBD olie. Ik denk ook niet dat je verschil gaat merken op alle fronten. Mocht je er voor open staan dan zou je je eens kunnen verdiepen in bachbloesems of bepaalde geurtherapie. Daar zal je bij de verlatingsangst mogelijk meer mee bereiken dan met de CBD. En wanneer je dat weer onder controle hebt zal je merken dat andere factoren ook minder gaan worden.

  Zelf heb ik CBT druppels gegeven aan mijn huistijger. In de laatste fase van haar leven. De arts kon niks meer voor haar doen toen er kanker was geconstateerd. Ze heeft nog zeker een half jaar rustig en fijn kunnen leven omdat de CBD haar ondersteuning gaf. Ook heb ik CBD zalf gesmeerd op schaafplekken bij mijn paard. Die deden meer dan het spul van de vee-arts. Dus ja ik ben voorstander van deze druppels. Overigens niet van alle merken. Goed kijken hoe ze geproduceerd zijn en hoeveel % er in zit.

 • #12

  rachel (woensdag, 25 mei 2022 11:11)

  het is een lekker spulletje alleen ik mag het niet jammer genoeg. wel een keer geprobeerd maar daar dagen lang last van gehad haha

 • #13

  Iris (zondag, 06 augustus 2023 23:59)

  Ik heb een Jack Russel van 3 jaar. Het is niet mijn eerste Jack Russel, maar wel de eerste met gedragsproblemen. Zo kan hij het ene moment super lief zijn, en het andere moment uithalen, je been of hand vastpakken, net niet bijten, maar zo toch even waarschuwen, en dat is schrikken natuurlijk. Ook tijdens het wandelen haalt hij uit naar andere honden, fietsers, etc. Ondanks dat alles kan ik hem niet missen en is hij mijn grote schattebout. Maar ik ga nu toch eens CBD olie proberen, denk ik. Wat zou het beste werken ? CBD of Rescue op basis van bachbloesems ? Groetjes !