· 

Mos decoratie portret? Schilderij of moswand woonkamer

Mos decoratie portret? Schilderij of moswand woonkamer

Een moswand het is weer wat anders dan een grote plant in de woonkamer. Planten in huis scheppen veel sfeer en gezelligheid, toch heeft niet iedereen de gave om een plant in leven te houden. Levend mos op de muur is daarbij een uitkomst, er zijn meerdere ideeën om mos toe te passen in huis. Zo zijn er decoratieve moscirkels die gevuld zijn met diverse soorten mos.  Je kunt het mos schilderij aan de wand hangen of kiezen voor een origineel mos portret, een mooi kunstwerk gemaakt van mos wat zorgt voor een natuurlijk groene eyecatcher in je huis.

Mosschilderij of moswand?
Mosschilderij of moswand?

Wat is het verschil tussen een mos portret en een moswand?

Misschien heb je wel eens een moswand gezien, je ziet de grote zee aan mos op de muur bij een bedrijf of een hotel, vaak is heel de wand bekleed met mos. Er zijn verschillende mossoorten en kleuren en zo kan je een mooi groen landschap ter wanddecoratie maken. Een hele muur laten bekleden met mossoorten is prijzig daarom is er woonkamer muurdecoratie ook wel mos decoratie portret genoemd. Mos bekleding voor aan de muur in een kleiner formaat.

 

Bij een mosportret kan de bloemist op eigen kunstzinnige wijze een schilderij maken waarbij mos en natuurlijke materialen worden verwerkt. Green@Styling maakt mooie art portretten gemaakt van natuurlijk materiaal.  Buiten groene moscirkels met een landschap reliëf zijn er twee kunstzinnige ontwerpen:

 • Mos schilderij gezicht: Het mosschilderij is deels gemaakt van mos. Op het houten frame is een vrouwen/ mannengezicht afgebeeld, de haardos is voorzien van mos wat een heel erg leuk effect geeft. Een origineel cadeau om aan hem of haar te geven.
 • Mos schilderij boom: Dit schilderij gemaakt van mos, touw en hout is een ware eyecatcher. Het touw is zo gevormd dat het eruitziet als de wortels van een boom. De bladeren van de boom zijn gecreëerd door mos, wat een mooi speciaal effect geeft.
Mos decoratie portret voor de woonkamer
Mos decoratie portret voor de woonkamer

Met welke mossoorten wordt er gewerkt?

Je kunt een mos decoratie zelf maken of laten maken door een ervaren bloemist. Green& Styling is een specialist in het maken van groene wanddecoratie, alles is mogelijk van ronde tot rechthoekige modellen en ook de grote kan aangepast worden.

Bij deze bloemist wordt er gewerkt met drie soorten mos, namelijk, Platmos, IJslands mos en Bolmos.

 

Platmos komt uit de bladmos familie en heeft een gerimpeld blad. Het fijne blad en de zachte uitstraling maken dit mossoort zeer aantrekkelijk.

 

IJslands mos ziet eruit als een kleine struik, dit mossoort is verkrijgbaar in de kleur beige en lichtgroen en komt uit de korstmos familie.  De structuur van de groene plant ziet er heel anders uit, dit maakt het plantje zeer aantrekkelijk om mee te werken.

 

Bolmos is bijzonder door de aparte vorm, zoals het woord al zegt ziet dit soort mos er bolvormig uit waardoor het een beetje op een kussentje lijkt.  Dit groene plantje wordt veel gebruikt voor wandecoratie omdat de plant heel erg lang fraai blijft.

Hoe kan je het mosschilderij het beste verzorgen?

Het mos schilderij is zeer geschikt voor de woonkamer, slaapkamer en zelfs badkamer. De badkamer is zelfs een hele geschikte plek voor een moswand vanwege de hoge luchtvochtigheid. Des al niet te min staat de wanddecoratie het beste in de woonkamer. Zodra je de mos cirkel aan de muur hebt hangen zal het na enige tijd gaan geuren in huis, je hebt immers een plant in de woonkamer. Ondanks dat we veel mos buiten zien is dit kunstwerk niet geschikt voor buiten, het beste kan je het schilderij een mooi plekje in huis geven. De plek is wel een belangrijk punt, je kan het mosschilderij niet op elke plek aan de muur hangen. Het beste kan je de mos decoratie voor aan de muur op een schaduwrijke plek plaatsen, wil je de muurbekleding graag op een zonnige plek dan kan er snel verkleuring van het mos ontstaan. 

Waarbij grote hippe kamerplanten in huis elke dag verzorging nodig hebben, heeft het mos decoratie portret helemaal geen onderhoud nodig, zelfs geen water. 

Zijn er ook nadelen aan het levend mos op de muur?

Eigenlijk heeft levend mos in huis alleen maar voordelen, het enigste nadeel wat je kan bedenken is dat veel mensen de behoefte hebben om de muurdecoratie aan te raken. Dit is niet de bedoeling, door te strelen over de wandbekleding kan je de groene plant beschadigen. 

 

Spreekt het jou aan om een moswand in huis te hebben?

Reactie schrijven

Commentaren: 20
 • #1

  EvenDelen.be (vrijdag, 01 april 2022 09:29)

  Twee jaar geleden heb ik een krans gemaakt met mos omdat ik mos zo mooi vind.
  Deze mos schilderijen zien er echt prachtig uit. Als dit jaar de nieuwe veranda er staat lijkt me dit echt iets om aan de plantenhoek toe te voegen. Ik hou van de natuur en van het maken van boswandelingen en deze mos wanden brengen dat gevoel in je huis.

 • #2

  Nicole Orriëns (vrijdag, 01 april 2022 10:49)

  Ik vind het echt prachtig! Vooral die eerste. Die zou ik zo aan de muur hangen in mijn kamer.

 • #3

  Sanne (maandag, 04 april 2022 21:57)

  Ik wist niet dat je mos kon ophangen. Het is wel rustgevend om zoiets in huis te hebben hangen. Maar ik zou er wat bloemen in verwerken. Dat vind ik nog mooier.

 • #4

  Nienke van Oosten (dinsdag, 05 april 2022 12:42)

  Wat gaaf! Mijn eerste gedachte ging ook naar de badkamer, maar in de woonkamer zou het mooier zijn. Het gezicht is prachtig.

 • #5

  sandra (dinsdag, 05 april 2022 13:26)

  Ik vind het wel erg origineel en heel mooi! En wat handig dat het geenonderhoud nodig heeft!

 • #6

  Jouvence (dinsdag, 05 april 2022 15:29)

  Wat ontzettend leuk zeg zo'n mos portret voor aan de muur!

 • #7

  Tessa (dinsdag, 05 april 2022 15:57)

  Dit is echt super gaaf en erg origineel. Ik zou dit zeker in mijn huis ophangen

 • #8

  Wanda (dinsdag, 05 april 2022 20:11)

  Goh, ik had dit nog niet eerder gezien, maar wel ontzettend leuk! Alleen betwijfel ik of onze kat er van af zal blijven...

 • #9

  Frederique (woensdag, 06 april 2022)

  Ah wat grappig, dit kende ik helemaal niet. Vroeger knutselde ik met de kinderen vaak portretten met bloemen, takken en bladen die we dan buiten vonden. Was ook erg mooi altijd vond ik :)

 • #10

  Fallon (woensdag, 06 april 2022 12:01)

  Het mos op portret vind ik wel gaaf! Nog nooit van gehoord maar ben gek op planten en groen! Vind het echt een kunst werkje. Zou het zelf nog willen maken ook.

 • #11

  Merel | De Mamagids (donderdag, 07 april 2022 06:59)

  O get, nee ik vind mos een beetje viezig dus zou het niet snel in huis halen. Vind het er op zich wel mooi uit zien hoor maar meer voor in een restaurant ofzo.

 • #12

  rachel (donderdag, 07 april 2022 09:22)

  dit is het helemaal tegenwoordig maar ik zie het zelf niet zitten in huis haah ben bang dat het gaat stinken :(

 • #13

  Krystle (donderdag, 07 april 2022 18:27)

  Ik vind het best grappig, maar nee niet voor mijzelf. Het is wel weer eens iets anders :)

 • #14

  Tessa (donderdag, 07 april 2022 20:31)

  Wat een super tof concept is dit! Is het ook geschikt voor mensen met allergieën?

 • #15

  Cynthia (vrijdag, 08 april 2022 09:55)

  Wat origineel! Ik heb nog nooit eerder een mos schilderij gezien. Blijft het lang goed?

 • #16

  Rory (vrijdag, 08 april 2022 18:08)

  Hmmm voor mijzelf - hier in huis bedoel ik - is het het toch niet helemaal. Aan de andere kant heb ik dit vaker gezien in hotels en dan vind ik het wel heel mooi en appealing. Je geeft dan wel een heel groen uiterlijk en zorgt daarmee ook voor een warme sfeer in een lobby bijvoorbeeld. Ik heb het ook in kamers in een hotel gezien volgens mij (badkamer bijvoorbeeld). En dat is oprecht leuk. Maar in huis toch maar niet...

 • #17

  Sherry (zondag, 10 april 2022 18:54)

  Wat prachtig dit. Ik wil het ook. Mijn witte en kale muren kunnen dit wel gebruiken.

 • #18

  Natascha Stasse (vrijdag, 15 april 2022 10:23)

  Wauw! Dit is echt creatief en is een keer wat anders dan de standaard knutsel werkjes

 • #19

  Mandy Eggens (maandag, 18 april 2022 09:14)

  Wow wat kunstig! Ik vind het er super mooi uit zien, ook echt wel uniek. Echt heel leuk

 • #20

  Gea Scholtens (dinsdag, 19 april 2022)

  Niet echt mijn ding, maar het ziet er wel heel gezellig en vrolijk eruit