· 

Nekklachten? Met Calmzy hoofdkussen ervaar ik geen problemen

Nekklachten? Met Calmzy hoofdkussen ervaar ik geen problemen

Nekklachten, ik heb er al last van vanaf mijn pubertijd. Standaard ontstaat de nekpijn tijdens het slapen, ik heb dus al heel wat hoofdkussens verslonden, van kussens met een zachte vulling tot een voorgevormd hoofdkussen. Maar helaas ga ik er niet beter van slapen. Totdat ik het Calmzy verstelbaar hoofdkussen mocht uitproberen. Zou ik nu geen problemen meer ervaren, is de stijve nek nu voorgoed voorbij en val ik heerlijk in slaap? In dit blog geef ik een review over het kussen.

Helpt Calmzy verstelbaar kussen tegen nekklachten?
Helpt Calmzy verstelbaar kussen tegen nekklachten?

Hoe ontstaat er nekpijn tijdens het slapen?

Er zijn twee oorzaken waardoor er nekpijn kan ontstaan tijdens het slapen. Het probleem kan zijn een verkeerde slaaphouding, je ziet dit vaak bij mensen die graag op de zij slapen. Vaak liggen de zijslapers met de buik naar voren en de hand op matras, dit veroorzaakt een draaiing in de nek. Vaak ligt de nek te hoog waardoor de nek in een scheven houding komt te liggen; dit veroorzaakt nekpijn en kan zelfs hoofdpijnklachten geven.

 

De tweede oorzaak kan zijn een verkeerd hoofdkussen, vaak hebben mensen een te hoog of te laag kussen, dit zorgt ook voor een verkeerde lichaamshouding tijdens het slapen. Daardoor komt de nek schuin te liggen en  ervaar je niet de juiste ondersteuning, het gevolg hierbij is nek- en hoofdpijn. Beide problemen zijn op te lossen door je bed te voorzien van een goed kussen.

Neckklachten? Calmzy kussen het ideale hoofdkussen
Neckklachten? Calmzy kussen het ideale hoofdkussen

Hoe wordt het Calmzy verstelbaar kussen beschreven?

Het Calmzy verstelbaar kussen is een 5 laags kussen en biedt een goede ondersteuning voor je nek ongeacht buik-, rug of zijslaper. Dit kussen zorgt dankzij het speciale ontwerp voor een goede nachtrust in elke houding. Ben je op zoek naar een kussen dat op verschillende manieren ingezet kan worden, die niet afhankelijk is van één specifieke slaaphouding, dan is het Calmzy verstelbare kussen de beste keuze voor jou.

Voordelen:

 • De premium vulling geeft een heerlijk zacht effect
 • Absorbeert vocht
 • In hoogte verstelbaar
 • Geschikt voor alle seizoenen
 • Hoge kwaliteit vulling en materiaal
 • Geschikt voor elke slaper

 

Mijn ervaring: biedt het kussen een goede ondersteuning voor mijn nek?

Het hoofdkussen is snel en netjes geleverd. Zodra je het kussen uitpakt zie je een mooi compact hoofdkussen. Het kussen is verstelbaar, in het kussen bevinden zich meerdere lagen (elke laag is even dik) waardoor je het  hoofdkussen zo dik of dun kan maken zoals je zelf wilt. 

De eerste nacht heb ik met het complete kussen geslapen, naar mijn gevoel was het hoofdkussen iets te hoog, maar ik had geen knik in mijn nek en mijn houding was oké. De tweede nacht heb ik er een laag uitgehaald, bij deze hoogte lag ik zeer comfortabel en het kussen was nu niet te dik maar ook niet te slap. Toch had ik die nacht niet lekker geslapen, laag twee eruit gehaald. Wat een verschil was dat, als een roos heb ik geslapen, de volgende ochtend had ik geen last van een stijve nek.

 

Ik heb dit kussen als zeer fijn ervaren, omdat ik meerdere diktes thuis kan uitproberen. In een winkel ga je een keer op een kussen liggen en na al heel wat gewandeld te hebben denk je lekker op het kussen te liggen. Maar eenmaal thuis lig je toch anders. Omdat er 4 lagen zijn heb je meerdere mogelijkheden qua dikte en je kan het vrijblijvend uitproberen; door de meerdere lagen is er voor elk persoon een goede hoogte en ondersteuning van het hoofd. Na zo'n lange zoektocht naar het juiste hoofdkussen, ben ik blij dat ik eindelijk een heerlijk kussen heb gevonden.

Heb jij een fijn hoofdkussen?

Reactie schrijven

Commentaren: 12
 • #1

  Claire (maandag, 21 november 2022 13:22)

  Dit klinkt en ziet er uit als een heel fijn hoofdkussen!

 • #2

  Sanne (maandag, 21 november 2022 13:38)

  Een geschikt hoofdkussen is inderdaad moeilijk om te vinden. Wat fijn dat je deze in hoogte kan verstellen. Zo eentje zocht ik net.

 • #3

  Sherry (maandag, 21 november 2022 16:17)

  Ik heb hun verzwaringsdeken die is zo goed. Ben benieuwd naar hun kussen. Ik heb zelf 40 kussens verwisseld voordat ik een goede vond die van cinderella.

 • #4

  EvenDelen.be (dinsdag, 22 november 2022 10:12)

  Een verstelbaar kussen daar had ik nog niet van gehoord maar het idee is fantastisch. Ik heb namelijk graag een dik donzig kussen. Wat fijn dat je er zoveel voordeel aan hebt.

 • #5

  Nicole Orriëns (dinsdag, 22 november 2022 12:44)

  Ik vind de naam van dit kussen ook meteen al geweldig. Calmzy. Ik voel mezelf gewoon al kalm worden.

 • #6

  Jouvence (dinsdag, 22 november 2022 21:25)

  Ik heb toevallig vorige week een nieuw hoofdkussen gekocht, omdat ik de laatste tijd vaak op stond met nekpijn en m'n hoofdkussen ook echt op was.

 • #7

  Linda Meester (woensdag, 23 november 2022 15:18)

  Wat een uitvinding, vier in een kussen om te variëren in dikte

 • #8

  Tessa (donderdag, 24 november 2022 17:29)

  Dit klinkt als een erg fijn kussen. Ik heb zelf een kussen van memory foam, ook erg fijn als je last van je nek hebt

 • #9

  Frederique (donderdag, 24 november 2022 21:02)

  Ik heb een verschrikkelijk hoofdkussen en het is de zoveelste de laatste jaren. Ik kan maar niet 'mijn' kussen vinden. Deze klinkt wel goed moet ik zeggen.

 • #10

  Mieke | Miek''s Mind (maandag, 28 november 2022 08:56)

  Ik heb ook nekklachten, maar die komen van een nekhernia af en zijn niet te verhelpen met een kussen helaas. Maar wel handig om een fijn kussen te hebben.

 • #11

  Renata Feyen (zaterdag, 03 december 2022 22:32)

  Ik ben inderdaad een zijslaper, en heb ook veel artrose in mijn nek en dus veel last van nekpijn

 • #12

  Sherry (zondag, 26 februari 2023 13:30)

  Ik heb dit vaker zien voorbij komen. Het lijkt me een goede kussen. Heb hun deken.