· 

Op vakantie in Nederland: waar gaan we naartoe?

Op vakantie in Nederland: waar gaan we naartoe?

Nederland is een van de landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Ons kikkerlandje ligt voor het overgrote deel in het Noordwesten van Europa, aan de Noordzee. Ga je in ons land op vakantie en zoek je een camping, vakantiewoning, hotel of bed & breakfast voor een leuk dagje uit? In dit artikel vind je inspiratie, van leuke plekjes waar je naartoe kan gaan.

In Nederland op vakantie
In Nederland op vakantie

De Efteling of een natuurgebied bezoeken

 Wat voor activiteit wil je met gezin of vrienden ondernemen? Heb je geen idee, surf dan eens door naar Toeristen Informatie Nederland. Per provincie vind je er leuke tips en accommodaties voor een onvergetelijke vakantie in Nederland. Ons land heeft zeer mooie plaatsen om te bezoeken. Er zijn ontzettend veel mooie natuurgebieden die een bezoekje waard zijn. Van het uitgestrekte Noorden tot aan het indrukwekkende heuvellandschap van Limburg. Holland is een land met zoveel afwisseling en culturen dat het je elke keer weer opnieuw opnieuw verrast.

 

Kom je met het hele gezin? Dan mag een bezoek aan de Efteling zeker niet ontbreken, als je erop uitgaat in ons land. De Efteling is een attractiepark en recreatiecomplex in Kaatsheuvel, een dorp in de provincie Noord-Brabant. Naast het attractiepark omvat de hele wereld van de Efteling een theater, twee hotels en twee vakantieparken.

Bijzondere vakantie aan zee

Wil je Nederland bezoeken op een unieke manier? Boek dan eens een Bijzondere Overnachting in Nederland! Of je nu met zijn tweetjes weg wilt of met het hele gezin, een unieke accommodatie in een apart verblijf van boomhut tot vliegtuig, het is  in Holland allemaal te vinden. Laat je verrassen door de bijzondere mogelijkheden.

 

Wat ook een leuk idee is, is een bezoek aan de Waddeneilanden. De Waddeneilanden liggen aan de zee, in het Noordwesten en Noorden van Nederland, in het Noorden van Duitsland en in het Westen van Denemarken. Tussen de eilanden en het vasteland ligt de Waddenzee, die bij eb grotendeels droogvalt en daardoor een zeer belangrijk foerageergebied is voor vogels. Hoe bijzonder is het om een keer te wadlopen?

 

Wadlopen is een speciale wandeltocht waarbij je de Waddenzee te voet kan oversteken van bijvoorbeeld de vaste wal naar een Waddeneiland of een Waddeneiland naar de vaste wal. De oversteek kan alleen bij laagwater. Het is de bedoeling dat je het contact met de vaste grond niet verliest. Daarna uitrusten en bijkomen in je bijzondere accommodatie. Dit uitstapje maakt je vakantie wel erg bijzonder!

Opzoek naar een kampeerplaats?

Ben je op zoek naar inspiratie voor je kampeer tour door Holland? Voor alle campinggasten welke willen kamperen in Nederland zijn er per provincie mooie verharde campingplaatsen. Je vindt de plekken om te kamperen op Campeerplaatsen Nederland

 

Alleen de beste plaatsen zijn gerangschikt. Er zijn staanplaatsen op campings, maar ook gratis plekken om te overnachten. Bij sommige plekken op de camping is er geen voorzieningen. Erg handig om van tevoren te weten waar je terechtkunt voor het lozen van water etc. Nu nog kiezen hoe je Nederland wilt bezoeken! Is een camping niets voor jou dan is een 50 plusser vakantiewoning misschien wel aantrekkelijk.

Welk plekje in Holland zou jij nog een keer willen bezoeken? Of ga je een vakantie vanuit huis beleven?

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  p.hoef (zondag, 11 december 2022 17:36)

  Kort maar krachtig. Dank voor het delen.

 • #2

  Wanda (maandag, 12 december 2022 11:58)

  Door corona zijn we de afgelopen twee jaar ook in Nederland op vakantie geweest en hebben zowel Zuid-Limburg als Zeeland mij aangenaam verrast, dus daar zou ik zeker nog een keertje naar terug willen.

 • #3

  Frederique (dinsdag, 13 december 2022 14:02)

  De Efteling vind ik altijd leuk, ook nu ik ouder bent. Het heeft altijd zo'n sfeer van vervlogen tijden ofzo, heel charmant. En de waddeneilanden vind ik ook prachtig. Verder reis ik niet zoveel in NL zelf, al wil ik wel binnenkort eens naar Groningen.

 • #4

  Tessa (woensdag, 14 december 2022 16:37)

  Leuke en handige tips. Ik ga altijd graag naar Amsterdam. Al vind ik Utrecht, Delft en Den Haag ook altijd leuk om heen te gaan

 • #5

  Sanne (woensdag, 14 december 2022 17:10)

  Ik ga heel graag op vakantie naar Nederland. De efteling willen we volgend jaar doen. Noorderwijkhout, de bollen velden daar wil ik graag nog eens naar toe.

 • #6

  Claire (donderdag, 15 december 2022 12:33)

  De Efteling is zo leuk! Ook qua natuur zit je in Nederland goed.

 • #7

  Kasia Mizera (dinsdag, 27 december 2022 15:30)

  De Efteling is altijd een goede keuze, en je kan er ook nog eens prachtige foto's maken!!!