· 

Op zoek afkickkliniek drugs & alcohol in Nederland?

Op zoek afkickkliniek drugs & alcohol in Nederland?

Heb je het vermoeden dat een familielid of een andere dierbare verslaafd is? Dan is het tijd om actie te ondernemen, op z'n minst kan je informatie inwinnen bij een afkickkliniek. In Nederland zijn er diverse klinieken waar je kan afkicken voor verslavingen waaronder drugs, gokken, game- en alcoholverslaving. Natuurlijk wil je de beste verzorging voor je geliefde, waarbij professionele begeleiding op nummer 1 staat, maar waar kan je naartoe?

Op zoek afkickkliniek drugs & alcohol in Nederland?
Op zoek afkickkliniek drugs & alcohol in Nederland?

Wat zijn de kenmerken van een alcoholist?

Er bestaat geen standaard type alcoholist, was het maar zo makkelijk want dan kan je zo bij elk type de alcoholverslaving herkennen. In alles sociale lagen van de bevolking komt alcoholisme voor, vaak begint het met "gezellig" drinken, maar het eindigt in dwangmatig drinken. Het drinken heeft dikwijls een achterliggende reden, men probeert zich te verdoven door middel van drank om niet aan het nare gevoel herinnerd te worden.

 

Voldoet de bekende aan de volgende kenmerken dan kan je het beste contact zoeken met een afkickkliniek. Onder leiding van ervaringsdeskundigen krijgt de desbetreffende persoon weer de touwtjes in eigen handen, wat ervoor zorgt dat de persoon het leven weer onder controle krijgt. De volgende kenmerken horen bij een alcoholverslaving:

 • Slecht concentratie
 • Vergeetachtigheid
 • Psychische en lichamelijke klachten
 • De persoon blijft maar drinken
 • Drank wordt verborgen
 • De persoon wil ook op rare tijdstippen drinken
 • Verzuim op werk
De beste afkickkliniek Nederland voor alcohol en drugs
De beste afkickkliniek Nederland voor alcohol en drugs

Hoe herken je een drugsverslaving?

We kennen allemaal de bekende verhalen van tieners aan de 3-MMC drug, maar dan is het kwaad al geschiet. Drugs is ter gebruik van ontspanning zoals op bijvoorbeeld een festival. Toch kan een te veel aan drugs ook blijvende schade aan de gezondheid geven en problemen veroorzaken in het dagelijks leven. Het gebruik van drugs gaat vaak onschuldig maar al snel kan iemand verslaafd raken aan drugs en heeft de persoon in kwestie geen controle meer over z'n leven. Het is daarom van groot belang om de drugsverslaving vroegtijdig te herkennen. We spreken van een drugsverslaving als iemand structureel gebruikt en niet of nauwelijks meer zelfstandig kan stoppen. Het gebruik leidt dan continu tot problemen.

Waar in Nederland zijn afkickklinieken?

Op meerdere plekken in Nederland is er een afkickkliniek te vinden, onder andere in Eindhoven en Meerlo, maar in Zuid-Afrika is ook een behandeling mogelijk.

Een kliniek is de beste plek om van de verslaving af te komen. Op deze wijze is de verslaafde uit zijn of haar vertrouwde omgeving, ver verwijderd van familie welke normaal wel voor ze klaarstaan en niet te vergeten foute vrienden, waardoor de cliënt beïnvloed kan worden. 

Een verslaving kan zeer hardnekkig zijn vooral een alcoholverslaving maar nog meer een drugsverslaving. De handeling wordt verzorgd door professionele begeleiding welke ervoor zorgt dat de persoon fijne ondersteuning krijgt in een zeer moeilijk stadium van het leven. De afkickverschijnselen kunnen heel heftig zijn en bij drugsverslaafden zelfs gevaarlijk.

Ken jij iemand met een verslaving?

Reactie schrijven

Commentaren: 13
 • #1

  Rory (zaterdag, 16 juli 2022 15:21)

  Ik vind het goed dat je dit onder de aandacht brengt, al denk ik dat het herkennen van iemand die verslaafd is toch net wat moeilijker ligt. Vaak wordt dit uiterst goed verborgen, waardoor je ook de kenmerken die je noemt niet ziet of (h)erkent.

 • #2

  Kimsharesall@gmail.com (maandag, 18 juli 2022 08:49)

  Echt heel goed dat je hier over schrijft. Het is echt een onwijs groot probleem, helemaal omdat er zoveel middelen geaccepteerd zijn in de maatschappij

 • #3

  Claire (maandag, 18 juli 2022 09:57)

  Mijn vader is 2 jaar geleden overleden aan zijn alcohol verslaving. Het is echt een verslaving waar veel te weinig aandacht voor is en waar veel mensen vaak te licht over denken.

 • #4

  EvenDelen.be (dinsdag, 19 juli 2022 08:37)

  Mijn ex man is alcoholverslaafde. Een punt dat ik er van onthouden heb is het constante 'liegen' om in het geniep te kunnen drinken, al hun 'excuses' die uiteindelijk alleen maar 'zwakte' is. Ik ben blij dat ik daar een punt achter gezet heb.

 • #5

  Nicole Orriëns (dinsdag, 19 juli 2022 08:40)

  Nee, hoogstens in Blogland wat mensen met een eetverslaving, waar ze mee worstelen.

 • #6

  Tessa (dinsdag, 19 juli 2022 09:23)

  Wat goed dat je dit onder de aandacht brengt. Ik hen op mijn werk regelmatig cliënten met een verslavibgsverleden

 • #7

  Wanda (donderdag, 21 juli 2022 19:45)

  Ik heb er gelukkig geen ervaring mee, maar ik denk dat veel mensen die er wel mee kampen niet de juiste behandeling krijgen.

 • #8

  Renata Feyen (vrijdag, 22 juli 2022 23:43)

  Ik kan er niet over meespreken - heb het nooit geprobeerd, maar party drugs bestonden nog niet toen ik jong was

 • #9

  Nicole Orriëns (zaterdag, 23 juli 2022 09:25)

  Nee, maar het lijkt me heel heftig. Ook omdat zo iemand moeilijk te helpen is denk ik. Gelukkig dat er afkickklinieken bestaan.

 • #10

  Linda Meester (woensdag, 27 juli 2022 11:59)

  Hopelijk komen de mensen die hulp zoeken goed terecht en worden ze goed geholpen

 • #11

  Mieke | Miek's Mind (vrijdag, 05 augustus 2022 14:46)

  Wat goed dat je hier een artikel over schrijft. Dat mag meer openbaar worden besproken

 • #12

  rachel (dinsdag, 16 augustus 2022 08:55)

  een verslaving blijft een hel. ik weet er jammer genoeg vanaf :(

 • #13

  Frederique (woensdag, 31 augustus 2022 13:29)

  Nee maar ik kan me voorstellen dat dit een handig artikel is voor mensen die wel een verslaving hebben.