· 

Op zoek naar een duurzame houten vloer voor op de vloerverwarming?

Op zoek naar een duurzame houten vloer voor op de vloerverwarming?

Ben je op zoek naar nieuwe vloer? Dan is het is altijd fijn om te investeren in milieuvriendelijke materialen.  Een duurzame vloer is dan een goede keuze, of je nu gaat samenwonen, een gezin of een huisdier in huis hebt, dat maakt niets uit.

 

Aangezien je de vloer erg veel gebruikt is het wel zo belangrijk dat het materiaal lang meegaat en dat je er weinig omkijken naar hebt, een energiezuinige vloer is dan erg aantrekkelijk. Niet alleen vanwege het materiaal, maar ook omdat je bij deze vloer, vloerverwarming kunt toepassen. Zo zit je het hele jaar er comfortabel bij.

 

Daarbij is een houten vloer geschikt voor vele interieurstijlen, of je nu modern of landelijk gaat wonen, in elke woonkamer geven de planken je interieur een warme uitstraling. De verschillende kleuren zorgen ervoor dat er voor iedere woonkamer wel een goede bijpassende vloerkleur te vinden is.

Op zoek naar een duurzame houten vloer voor je interieur?

Houten vloer voor op de vloerverwarming

Helaas kun je niet onder iedere houten vloer een vloerverwarming leggen. Toch zijn er enkele vloerenwinkels waarbij vloerverwarming wel mogelijk is.  CozyOak, de betaalbare houten vloer voor op vloerverwarming is daar een van. In de fabriek wordt het duurzame Europese eikenhout gemaakt en verlijmd op een berkenmultiplex drager.

De fabriek staat in Nederland in Friesland, om precies te zijn. In de fabriek wordt de hele procedure begeleid. Tijdens het productieproces wordt er toezicht gehouden op het drogen van het hout, tot het aanbrengen van de olielaag. Doordat de werknemers met hun neus op de planken staan, staat kwaliteit hoog in het vaandel.

 

Er is gekozen voor het juiste houtsoort en ranke maatvoering, daardoor is de warmtedoorgifte optimaal. Door de kwaliteit zetten de vloeren nauwelijks uit bij opwarming. En zo kun je makkelijk gebruikmaken van de vloerverwarming en in de winter er heerlijk comfortabel bijzitten. Je hebt nu geen tapijt meer nodig om warme voetjes te hebben.

Makkelijk schoon te houden

Met een gezin of een hond in huis, is het huishouden best intensief. De vloer wordt regelmatig vies van eten wat op de grond valt of vieze pootjes welke door je huis heen wandelen. Natuurlijk wil je dan een vloer welke weinig onderhoud nodig heeft. De CozyOak houten vloeren onderhouden kost weinig tijd. Je hoeft de betaalbare echte houten vloer voor op de vloerverwarming in huis alleen regelmatig te stofzuigen en te dweilen waar mogelijk en het klusje is geklaard. 

Reactie schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Nicole Orriëns (dinsdag, 18 juli 2023 11:14)

  Mijn ouders hebben vloerverwarming maar dan met tegels. Wat fijn dat het ook kan met hout! Dat vind ik namelijk toch mooier dan van die plavuizen. Goed om te lezen deze post dus!

 • #2

  Claire (dinsdag, 18 juli 2023 13:32)

  Prachtig! Ik vind een mooie houten vloer altijd zo warm en sfeervol.

 • #3

  Tessa (dinsdag, 18 juli 2023 17:06)

  Mijn ouders hebben vloerverwarming en laminaat. Dat wat ook even goed zoeken welke laminaat nu daar geschikt vor was

 • #4

  Saskia (woensdag, 19 juli 2023 16:20)

  Mooi toch dat dit tegenwoordig ook gewoon kan. Als hier een nieuwe vloer erin komt, dan ook zeker vloerverwarming!

 • #5

  K. (woensdag, 19 juli 2023 22:36)

  Nieuwe vloer ga ik binnenkort voor oriënteren helaas is vloerverwarming geen optie ivm huurhuis. Dus even doorsparen voor een huis dat dat wel kan ;-)

 • #6

  Jessie (zaterdag, 22 juli 2023 11:35)

  Interessant! Ik wist niet dat het mogelijk was om bij sommige houten vloeren wel een vloerverwarming te hebben. Dat klinkt ideaal!

 • #7

  Wanda (zondag, 23 juli 2023 19:38)

  Vloerverwarming lijkt mij echt heerlijk, zeker in de koude wintermaanden, maar helaas, is ons huis daar nu niet geschikt voor (bovenwoning), maar mochten we gaan verhuizen, dan is het zeker een overweging waard.

 • #8

  Frederique (maandag, 24 juli 2023 13:46)

  Ja mooi hoor dat hout. We hebben in een eerdere woning vloerverwarming gehad, ik vond het geweldig. Mis het hier!

 • #9

  sandra (dinsdag, 25 juli 2023 20:52)

  Ik heb geen vloerverwarming maar wel een houten vloer. Ik wist niet dat dit met vloerverwarming kon