· 

Help ik heb hangende oogleden! Wat is de oplossing?

Help ik heb hangende oogleden! Wat is de oplossing?

En dan zie je als je in de spiegel kijkt, opeens hangende oogleden. Ik observeer niet alleen een hangende linker- en rechterooglid, ik voel het ook! Nu ik bijna vijftig jaar ben geworden, zie ik duidelijk een zakkend ooglid. De huid is slapper geworden, dat is op zich niet zo erg, maar het stukje vel belemmerd ook mijn uitzicht. Om mijn vermoeide uitstraling te verbeteren, ben ik op zoek gegaan, naar de oorzaak en de oplossing.

Help ik heb hangende oogleden! Wat is de oplossing?

Symptomen van een zakkend ooglid

Bij het op zoeken van de symptomen van een zakkend ooglid, kwam ik erachter dat je last kunt hebben aan de bovenkant en onderkant van je ooglid. Je verslapte huid kan over je oog heen hangen, maar er zijn ook kenmerken van donkere kringen onder het oog. Hierdoor krijgt je oog een holle uitstraling en zie je er al snel vermoeid uit.

 

Zelf heb ik geen last van de laatste optie, maar eerder van een hangend ooglid. Bekijk je mijn ogen op een technische wijze, dan zie je duidelijk dat de vetkussentjes onder de huid zijn verzakt. Normaalgesproken houden deze de huid op zijn plaats, maar nu ik de vijftig passeer, zie je duidelijk dat de huid een slappere uitstraling heeft.

 

De klachten kunnen niet alleen ontstaan door veroudering, maar de symptomen kunnen ook verschijnen naar aanleiding van een trauma of botoxbehandeling. Je herkent een hangend ooglid, aan de volgende klachten:

 • Vermoeide ogen
 • Opgezette oogleden
 • Hoofdpijnklachten
 • Minder gezichtsvermogen

Hoe kom je opeens aan het slechte zicht?

Als je opeens minder slecht ziet, dan komt dat vaak door veroudering. Vanaf je twintigste levensjaar neemt de hoeveelheid collageen af, waardoor er een dunnere huid ontstaat. Via injectables kun je de spankracht van de huid herstellen, zonder dat de huid onnodig volume aan het gezichtsveld toevoegt.

 

Toch zijn er ook andere oorzaken. Zo zijn bij sommige baby's de oogspieren niet goed ontwikkeld, waardoor ze altijd minder zicht zullen hebben. Niettemin, is het ook mogelijk om op een latere leeftijd last te krijgen van een slap ooglid, denk hierbij aan een beroerte. Na een neurotische aandoening kun je je minder scherp zien, maar ook een deel van je gezichtsveld kwijtraken.

Is een ooglidcorrectie een goede uitkomst?

Heb je last van een huidoverschot rondom je oog, dan kun je natuurlijk naar de huisarts gaan om een verwijsbrief te halen. Wil je een ooglidcorrectie, omdat de huid je uitzicht belemmerd, dan is het wel van belang, om goed te kijken naar de juiste behandeling. Bij de ene kliniek wordt de uitvoering gedaan door een cosmetische specialist, terwijl je bij Kliniek Veldhoven, de operatie wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg.

 

Doe een onderzoek en kijk goed naar de specialist die je het beste kunt helpen. Een goedkope prijs lijkt misschien aantrekkelijk, maar als de ooglidcorrectie achter de schermen niet goed wordt uitgevoerd, dan kun je er jarenlang last van hebben. Zelf ben ik tot de conclusie gekomen dat ik liever door een chirurg word behandeld, dan door een ondeskundige arts.

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Claire (maandag, 03 juni 2024 08:05)

  Mijn moeder heeft een ooglidcorrectie gedaan en dit heeft geweldig goed uitgepakt!

 • #2

  Tessa (maandag, 03 juni 2024 11:19)

  Dit is de enige cosmetische ingreep die ik zou overwegen. Ik heb nl hangende ogen leden. Gelukkig heb ik hier geen last van, maar mocht ik er ooit last van krijgen, dan zou ik er zeker wat aan laten doen

 • #3

  Elsa (maandag, 03 juni 2024 17:46)

  Ik heb een vriendin die een ooglidcorrectie heeft gedaan, ze was heel tevreden het met resultaat.

 • #4

  Heleen Schrijvershof (dinsdag, 04 juni 2024 09:29)

  Zelf is het gelukkig nog niet nodig, maar ik heb weleens iemand gesproken die er veel baat bij heeft gehad. Kan me voorstellen dat het heel vermoeiend is.

 • #5

  Nicole Orriëns (dinsdag, 04 juni 2024 17:00)

  Ik zie het bij mezelf inderdaad ook. Een operatie vind ik dan weer eng, dus ik hoop niet dat dit nodig gaat zijn.

 • #6

  Tine B (dinsdag, 04 juni 2024 17:21)

  Mijn moeder heeft zo'n ooglidcorrectie laten doen en is er erg tevreden van.

 • #7

  Amy (woensdag, 05 juni 2024 16:42)

  Ik zou het ook overwegen, ik heb er helaas ook steeds meer last van. De kosten van zo'n operatie vind ik ook best meevallen.

 • #8

  Jouvence (woensdag, 05 juni 2024 17:04)

  Een vriendin van mij heeft een ooglidcorrectie laten doen en is er erg blij mee. Zelf zou ik het niet gauw durven, ze snijden er gewoon een stukje huid tussenuit en dan zo dicht bij je ogen. Wel fijn dat die optie er is.

 • #9

  Amina (donderdag, 06 juni 2024 01:18)

  Ohhhh, ik ken het! Bij mij hangen de oogleden nog niet super erg, maar je merkt inderdaad dat de huid verslapt. Ik heb ook enorme wallen, terwijl ik voldoende slaap. Heel irritant! Goed artikel en inderdaad, ik zou het ook altijd door een chirurg laten doen!

 • #10

  Melanie Hoogvliet (donderdag, 06 juni 2024 14:08)

  Ik heb geen hangend ooglid, maar als ik het zou hebben zou ik het wel laten corrigeren, omdat het iets is wat je belemmeren kan in het leven. Ik zou het nooit doen om gewoon mooi te zijn.