· 

Paasdecoratie: ideeën voor het inrichten van je huis

Paasdecoratie: ideeën voor het inrichten van je huis

Het is bijna Pasen, nu is het moment om je woonkamer in een feestelijke sfeer om te toveren. Paasdecoratie mag daarbij niet ontbreken. Je kunt je interieur inrichten met verschillende ideeën, denk hierbij aan paastakken en lente versiering, maar natuurlijk ook paaseieren en paashazen mogen niet ontbreken in de inrichting. Om je wooninrichting zo gezellig mogelijk te maken, staan in dit artikel handige tips om je interieurstijl zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Waarom je woonkamer versieren tijdens Pasen?

Waarom versieren we eigenlijk ons huis met Pasen, dat Pasen een link heeft met het geloof is duidelijk, maar waarom maken we ons interieur aantrekkelijk met feestelijke woondecoraties? Als je een blik werpt op Google dan zie je dat mensen Pasen niet alleen vieren vanwege een christelijke overweging, er zijn namelijk meer reden om je woning gezellig te maken. Zo is het ophangen van paasdecoratie voor veel van ons een teken dat de lente in aantocht is. De temperatuur wordt aangenamer en velen van ons krijgen de lentekriebels. Opeens willen we een andere interieurstijl met bijvoorbeeld pasteltinten en willen we onze woonkamer aantrekkelijk maken met paasdecoratie.

 

Toch kun je ook zeggen dat neerzetten van paastakken met daarbij de bijhorende accessoires ook een traditie is geworden. Van generatie op generatie wordt het paasfeest gevierd, met vaak een uitgebreid ontbijt. Bij de versiering van de eettafel horen natuurlijk vrolijke paasservetten en/of leuke woondecoratie zodat je meteen in de paassfeer komt. Je kunt de woonkamer aantrekkelijk maken door zelf creatief aan de slag te gaan, voor de wat minder creatieve mensen is er ook kant-en-klare decoratie waarmee je makkelijk en snel je interieur kunt aankleden. In dit artikel staat inspiratie en ideeën om alvast in de paasstemming te komen.

Hangende paasversiering

Bij hangende paasversiering, denken we al snel aan paastakken. De takken welke afkomstig zijn van de krulwilg zijn sierlijk om te zien. Tegenwoordig heb je veel paasversiersels waarmee je de takken kunt versieren, van kleurige vogeltjes en vlinders tot decoratie-eieren welke je makkelijk aan de paastakken kunt ophangen.

Sfeervolle decoratie van hout

Wil je graag natuurlijke materialen gebruiken om je interieur mee te decoreren dan is paasdecoratie gemaakt van hout erg aantrekkelijk. De meeste houten versiersels zijn om op te hangen in paastakken, al hoewel er meerdere plekken in je woonkamer zijn, welke je een fleurige voorjaarsvibe kunt geven, denk hierbij aan de lamp oven de eettafel, of een leuke plek aan de muur.  Aangezien het materiaal is voorzien van een neutrale uitstraling, passen de paashangers en houten eieren in elke inrichting.

Paasdecor van keramiek

Wil je je interieur aankleden met leuke beeldjes van bijvoorbeeld een paashaas of een kip, dan is keramiek decoratie een leuk idee. De woondecoratie is er niet alleen in een paasuitvoering er zij ook fraaie plantenpotten verkrijgbaar in de vorm van een paasei. Op deze wijze kun je de sfeer in huis halen.

 

Maar ook voor de paaslunch en/of brunch is er paasdecoratie voor op tafel. Er zijn eierschalen, en kleurrijk aardewerk, waarmee je de paastafel kunt versieren. De beeldjes zorgen voor een extra paas vibe. Voeg er een gezellig tafelkleed en servetten aan toe en je bent klaar voor een uitgebreide maaltijd.

Zelf creatief aan de slag gaan

Ben je zelf een creatief persoon, dan kun je ook zelf wat maken. Bijvoorbeeld leuke paasknutsels met de kinderen of andere versieringen, zoals raamversieringen, servetringen of een paaskrans voor op de voordeur. Je kunt op social media veel vinden, in handige filmpjes zie je hoe je de decoratie zelf kunt maken en wat je en welke knutselspullen je ervoor in huis moet halen.

Hoe zit jij in elkaar? Koop je graag iets in de winkel of kan je zelf de mooiste paasdecoraties maken?

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Eat Live Travel (vrijdag, 29 maart 2024 20:41)

  Wat een super leuke ideeën om je huis te versieren met Pasen. Ik vind paastakken altijd erg leuk, met wat ornamentjes erin.

 • #2

  Amina (zaterdag, 30 maart 2024 11:25)

  Ik ben echt gek op alle feestdagen en ik vind het zo leuk dat het streeds gewoner wordt om met Pasen ook een krans aan de voordeur te hangen. Het staat zo mooi!

 • #3

  Tessa (zaterdag, 30 maart 2024 14:57)

  Ik kan me herinneren dat ik vroeger op de basisschool altijd iets van paasversiering maakte. Ik heb allemaal van die kleine kuikentjes in de vensterbank staan