· 

Rite van de Baarmoeder: ritueel om de oude pijn los te laten

Rite van de Baarmoeder: ritueel om de oude pijn los te laten

Ken je het ritueel van de Rite van de Baarmoeder? De baarmoeder, vaak gezien als het centrum van vrouwelijkheid en creativiteit, bevat niet alleen de kracht om nieuw leven te creëren, maar ook de capaciteit om oude pijn en trauma's vast te houden. Het uitvoeren van de 'Rite van de Baarmoeder' is een heilzaam ritueel dat vrouwen helpt om een diepe verbinding te maken met hun baarmoeder en heling te vinden voor eventuele oude wonden.

Rite van de Baarmoeder: ritueel om te de oude pijn los te laten

Waar komt de Rite van de Baarmoeder vandaan?

Het concept van de Rite van de Baarmoeder werd geïntroduceerd door de 'Sisterhood of the Moon' van de Shipibo-stam in de Amazone. Dit krachtige ritueel wordt over de hele wereld uitgevoerd als een manier om vrouwen te ondersteunen bij het loslaten van opgekropte emoties, negatieve energie en oude pijn die zich in de baarmoeder kunnen manifesteren.

Zelf de Rite van de Baarmoeder doen

Hieronder vind je een ritueel om zelf de Rite van de Baarmoeder uit te voeren. Het is belangrijk om een veilige en rustige omgeving te creëren waarin je je comfortabel voelt en ongestoord kunt zijn. Neem de tijd om je voor te bereiden op het ritueel en stem je af op je intentie om oude pijn los te laten en ruimte te maken voor genezing. Je hebt het volgende nodig:

 • Een kaars
 • Een kom met water
 • Verse bloemen
 • Salie of palo santo voor het reinigen van de ruimte

Dit is het stappenplan van het ritueel

 • 1. Reinig de ruimte waar je het ritueel gaat uitvoeren met salie of palo santo. Laat de rook door de ruimte circuleren en visualiseer hoe alle negatieve energieën worden verwijderd.
 • 2. Steek de kaars aan als symbool van heling en verlichting. Plaats de kaars in het midden van een cirkel gemaakt van verse bloemen en/of kruiden.
 • 3. Ga comfortabel zitten of liggen en adem diep in en uit om jezelf te gronden en te centreren. Richt je aandacht op je baarmoedergebied en probeer een verbinding te voelen met deze krachtige bron van vrouwelijke energie.
 • 4. Neem de kom met water en doop je vingers erin. Breng je handen naar je baarmoeder en visualiseer hoe het water heling en zuivering brengt aan dit gebied. Laat alle opgekropte emoties en negatieve energieën los in het water.
 • 5. Zeg hardop of in gedachten: "Ik heilige deze ruimte en deze baarmoeder als een plek van liefde, kracht en genezing. Ik laat oude pijn en trauma los en maak ruimte voor heling en vergeving. Moge mijn baarmoeder weer stralen in haar oorspronkelijke zuiverheid en kracht."
 • 6. Sluit het ritueel af door de kaars te doven en de bloemen als offer in de natuur achter te laten. Bedank de elementen, je voorouders en spirituele begeleiders voor hun aanwezigheid en steun tijdens het ritueel.

Liefdevolle zorg

Na het uitvoeren van de Rite van de Baarmoeder neem je de tijd om na te rusten en jezelf te omringen met liefdevolle zorg en aandacht. Voel de helende energie stromen en wees open voor eventuele inzichten en berichten die zich willen manifesteren. Laat dit ritueel je helpen om diep te verbinden met je baarmoeder en oude pijn los te laten, zodat je ruimte kunt maken voor genezing en transformatie. 

 

Wens je begeleiding bij dit ritueel? Dan kun je tijdens de volle maan het Full Moon Rite van de Baarmoeder ritueel volgen van Joyce Mol. Je kunt het ritueel Rite van de Baarmoeder bestellen, je ontvangt een handleiding, hoe je zelf rite van de baarmoeder cirkels kunt organiseren en hoe je dit het beste kunt doorgeven aan andere vrouwen. Ook staat er begeleiding in voor de komende 13 volle manen na het ritueel. Zo kun je bijvoorbeeld je menstruatiebloed teruggeven aan de aarde. 

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Irene (woensdag, 19 juni 2024 17:30)

  Bijzonder, zo'n ritueel. Ook heel interessant vind ik zogenaamde vrouwencirkels.

 • #2

  Heidi (woensdag, 19 juni 2024 18:34)

  Ik vind het eigenlijk wel interessant voor andere vrouwen. Ik zelf ben niet echt voor zo ritueel gebeurtenissen ik kan me echt niet ontspannen.

 • #3

  Yvonne (woensdag, 19 juni 2024 19:10)

  Wat bijzonder, nog nooit eerder van gehoord.

 • #4

  Tine (donderdag, 20 juni 2024 09:21)

  Ik had nog nooit gehoord van de rite van de baarmoeder. Weer wat bijgeleerd dus, bedankt!

 • #5

  Jouvence (vrijdag, 21 juni 2024)

  Wat mooi en bijzonder zo'n baarmoeder ritueel! Ik had er nog nooit van gehoord (wel van het reinigen van de baarmoeder door boven een stomende bak water te hangen met je flamoes).

 • #6

  Tessa (zondag, 23 juni 2024 15:59)

  Ik had hier nog nooit van gehrood, maar ik ben dan ook neit echt spiritueel ingesteld

 • #7

  Eat Live Travel (zondag, 23 juni 2024 19:48)

  Wat bijzonder. Ik kende dit nog niet. Ik ga me hier eens meer in verdiepen en kijken of dit iets voor mij kan betekenen.