· 

Standaard portemonnee kopen of toch een moderne pasjeshouder?

Standaard portemonnee kopen of toch een moderne pasjeshouder?

Misschien ben je nu, of binnenkort, toe aan een nieuwe portemonnee en weet je niet helemaal wat je wilt. Vind je vooral een grote portemonnee fijn waar zowaar echt alles inpast, of ben je meer een fan van een compactere en vooral lichtere portemonnee die gemakkelijk in de broekzak past zonder er uit te glijden? Ben je opzoek naar een frappant model of juist een model dat niet zo erg opvalt? Dit zijn allemaal factoren waarover je kan nadenken wanneer je begint met het oriënteren op een nieuwe portemonnee.

In dit artikel probeer ik je te helpen met de speurtocht naar de perfecte portemonnee door een aantal punten aan te geven waar je op kunt letten. Ook geef ik een aantal suggesties en tips die je kunt overwegen.

Standaard portemonnee kopen of toch een moderne pasjeshouder?
Standaard portemonnee kopen of toch een moderne pasjeshouder?

Formaat

De grootte van de portemonnee is misschien wel de belangrijkste factor om over na te denken. Wil je heel veel bonnetjes, papier geld, muntjes en cadeaubonnen in je portemonnee kunnen stopen, of gebruik je jouw portemonnee eigenlijk alleen om je (bank)pasjes in te stoppen en hier en daar wat briefgeld? Als je vooral je portemonnee gebruikt om pasjes bij je te hebben, dan kan je ook overwegen om in plaats van een standaard portemonnee een pasjeshouder te kopen. Vooral omdat geld steeds vaker elektronisch wordt gebruikt. Als je echter meer een fan bent van fysiek geld, bonnetjes bewaard en alle cadeaukaarten en klantenpassen bij je wilt

hebben, neem dat vooral een relatief ruime portemonnee met veel vakjes.

Kleur

De kleur van je portemonnee is zeker een factor waar je goed over na moet denken. Het is niet altijd slim om een opvallende portemonnee te hebben. Vooral als je wilt dat je portemonnee niet wordt gestolen. Een tegen argument voor juist veel kleur is dat het een persoonlijk tintje geeft, en dat collega’s/vrienden er eerder een complimentje over kunnen geven. Je moet natuurlijk ook zelf je portemonnee leuk vinden wanneer je die tevoorschijn haalt en niet elke keer wanneer je hem ziet denken: “mmm niet echt top.”

Stijl

Er zijn zo veel verschillende soorten portemonnees beschikbaar dat het soms een beetje overweldigend is. Wanneer je verschillende stijlen van portemonnees overweegt, denk dan ook aan hoe praktisch een model is. Heb je een relatief grote/kleine tas waar je hem voornamelijk in mee neemt? Heb je eigenlijk altijd je portemonnee eigenlijk altijd in je broekzak zitten of hou je hem eigenlijk altijd in de hand vast? Deze dingen beïnvloeden wat

voor een soort portemonnee je het beste kan aanschaffen.

Tip

Als je aan het oriënteren bent op de verschillende soorten en maten portemonnees begin dan met online websites. Neem bijvoorbeeld De Boer Lederwaren & Bijoux. Je kan op hun website heel makkelijk allemaal verkillende soorten merken, maten, stijlen en kleuren vinden.

Verder kan je ook naar je lokale winkel centrum toe gaan en daar rond kijken maar dat is misschien iets meer moeite dan online zoeken. Als laatste wil ik je meegeven dat het altijd goed is om kleinere en lokale bedrijven te steunen, vooral als er geen, of bijna geen, prijs verschil is tussen de producten, overweeg dan om een bestelling te plaatsen bij een klein bedrijf!

 

Hopelijk heeft dit artikel je een beetje op weg kunnen helpen!

Reactie schrijven

Commentaren: 12
 • #1

  Claire (dinsdag, 22 november 2022 10:01)

  Ik moet opbiechten dat ik al jaren het hoesje van mijn telefoon gebruik voor pasjes. En contant geld gebruik ik bijna niet meer.

 • #2

  Nicole Orriëns (dinsdag, 22 november 2022 13:02)

  Ik heb een vrij grote portemonnee van Huisteil waarin ook mijn pasjes kunnen.

 • #3

  Krystle (dinsdag, 22 november 2022 19:07)

  Ik heb nogal een grote portemonnee, maar handig is het soms niet, want hij past niet in alle tassen. Heb ook nog een kleine portemonnee met pasjes erin en soms wat losgeld..

 • #4

  Sanne (dinsdag, 22 november 2022 20:55)

  Ik gebruik heel weinig contant geld. Mijn portemonnee word niet zoveel gebruikt. Het hoesje van mijn gsm gebruik ik vaak.

 • #5

  EvenDelen.be (donderdag, 24 november 2022 18:25)

  Een tijdje gebruikte ik ook het hoesje van mijn gsm. Maar nu gebruik ik toch terug een portemonnee. Ik krijg er gewoon meer in kwijt en vind een portemonnee ook best stijlvoller.

 • #6

  Tessa (vrijdag, 25 november 2022 17:21)

  Ik heb meerdere portemonnees: van een grote waar veel pasjes en geld in kan tot een kleine portemonnee waar alleen pasjes in kunnen.

 • #7

  Jouvence (woensdag, 30 november 2022 15:06)

  Mijn partner heeft alleen zo'n pasjeshouder. Zelf heb ik een ini mini portemonnee vierkantje).

 • #8

  Sherry (donderdag, 01 december 2022 20:15)

  Ik heb pasjeshouder met veel passen en een kleine panda portemonnee voor cash geld. Zoveel heb ik niet �.

 • #9

  Angie (dinsdag, 06 december 2022 07:57)

  Ik heb al mijn pasjes nu in een kleine etui, maar een echte pasjeshouder is eigenlijk een betere optie. Goede tips!

 • #10

  Jolanda (dinsdag, 06 december 2022 17:23)

  Ik heb nog zo’n grote portomonnee

 • #11

  Sanne (maandag, 12 december 2022 21:40)

  Ik heb een kleine portemonnee. Maar gebruik die niet zo vaak. Zo een pasjes houder lijkt me wel heel leuk.

 • #12

  Sandra (maandag, 26 december 2022 18:46)

  Ik heb al jaren zo een pasjeshouder en zou het niet meer kunnen missen