· 

Staycation? Zo heb jij de beste vakantie vanuit huis!

Staycation? Zo heb jij de beste vakantie vanuit huis!

Door de huidige inflatie hebben de meeste mensen even minder te besteden. Hierdoor kan het zijn dat je er misschien voor gekozen hebt om de vakantie even een jaar over te slaan. Gelukkig hoeft dit helemaal niet erg te zijn. Het is niet altijd nodig om verre bestemmingen op te zoeken voor een geweldige vakantie. Soms kan een "staycation", oftewel een vakantie thuis, net zo leuk zijn! Blijf jij nou ook thuis in je vakantie en zoek nog wat inspiratie om er vanuit huis toch een leuke vakantie van te maken? Lees dan vooral even verder. In deze gastenblog deel ik de beste tips voor een heerlijke staycation!

Staycation? Zo heb jij de beste vakantie vanuit huis!

Maak een vakantieparadijs van je tuin

Voor een echt vakantiegevoel hoef je helemaal je huis niet uit. Je kunt ook een gezellige plek maken van je eigen tuin! Zet lekker een partytent op in de tuin en een zwembadje. Spreek met iedereen af dat jullie een week lang zo min mogelijk in huis zijn en zo veel mogelijk in de tuin. Voor vermaak kunnen jullie van tevoren wat dingen doen, zoals legpuzzels kopen of een heerlijke stapel boeken en tijdschriften aanschaffen. Ga een week lang lekker barbecueën, nodig vrienden uit en maak je eigen thuis een vakantieparadijs. Net zo gezellig! !

Hou een thuis-spa-dag

Ben je niet zo van kamperen en houd je meer van luxe? Dan is een thuis-spa-dag misschien meer iets voor jou. Kies een dag in de week uit en ga even helemaal offline. Transformeer je badkamer tot een oase van rust met geurkaarsen, oliën en lekker zachte handdoeken. Neem een lang, rustgevend bad met badzout en geniet van een zelfgemaakt gezichtsmasker. Creëer een relaxte sfeer met kalmerende muziek en vergeet niet om jezelf te verwennen met een voetmassage. Kook lekker voor jezelf, drink wat gezonde smoothies, pak een goed boek en ontspan. Het belangrijkste is dat je even een dag helemaal voor jezelf neemt. Zo zal jij je uiteindelijk herboren voelen zonder hier direct een hele reis voor gemaakt te hoeven hebben.

Een wereldreis in je keuken

Een van de leukste dingen van vakanties en reizen is misschien wel het proeven van de lokale keuken. Gelukkig hoef je ook hiervoor niet per se op reis. Hou eens een soort mini wereldreis in je eigen keuken en kook elke dag een heerlijk gerecht uit een ander land. Ga maandag bijvoorbeeld voor Italiaans, dinsdag voor Mexicaans en probeer ook eens een dag zelf sushi te maken. Zo geniet je niet alleen van heerlijk eten, maar ben je nog eens even zoet door lekker in de keuken te staan. Je hebt er nu immers tijd zat voor, dus waarom ook niet. Zo haal je toch een stukje vakantiegevoel in huis. Extra leuk is het natuurlijk om dit samen met vrienden te doen. Je kunt er zelf voor kiezen om er een hele thema-avond van te maken inclusief bijpassende muziek en aankleding. Zo is het toch net of je je even in een ander land waant!

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Frederique (maandag, 31 juli 2023 10:52)

  Ha leuk, allemaal al eens gedaan. En ook toen we niet weg konden tijdens corona, toen hebben we een strandbios in huis gedaan haha. Zaten we op luchtbedjes in onze badkleding film te kijken met ijsjes.

 • #2

  Claire (maandag, 31 juli 2023 20:21)

  Kamperen in eigen tuin lijkt mij ook magisch bijzonder! Helemaal met van die sfeervolle lampjes erbij.

 • #3

  Patricia Heres (maandag, 31 juli 2023 20:57)

  Het klinkt allemaal geweldig. Maar helaas heb ik geen bad en geen tuin, dus dat valt voor mij al af. Maar die wereldreis in de keuken dat zou altijd nog wel kunnen. Leuke tips!

 • #4

  Jessie (maandag, 31 juli 2023 20:58)

  Leuke tips! Toevallig heb ik eerder dit jaar ook over staycations geschreven! Mag het weer alleen wel een beetje beter gaan worden om er echt van te kunnen genieten

 • #5

  Tessa (dinsdag, 01 augustus 2023 19:21)

  Wat een leuke staycation ideeen. Ook een leuk idee: films kijken uit andere landen

 • #6

  Angelo (woensdag, 02 augustus 2023)

  Leuk artikel met goede tips! Zeker voor de kinderen leuk, lekker kamperen in je eigen tuin. Lekker in je eigen huis maar toch een avontuur!

 • #7

  Lisa (donderdag, 10 augustus 2023 17:37)

  Nederland lijkt saai, maar een staycation langs het strand is zo leuk!