· 

Waarom iedereen in de toekomst zijn/haar tanden poetst met tabletten in plaats van pasta!

Waarom iedereen in de toekomst zijn/haar tanden poetst met tabletten in plaats van pasta!

Het is nu de tijd om over te stappen op tandpasta tabletten: het alternatief voor tandpasta. Lees snel verder. Is het einde van de plastic tandpasta tubes dan eindelijk in zicht? Met de duurzaamheidstrends van tegenwoordig kan het bijna niet anders. Zeker niet als er eenmaal een goed alternatief voor gevonden is. Tandpasta tabletten zijn hét alternatief voor tandpasta. En eigenlijk is ‘alternatief’ niet het juiste woord, want de komst van dit nieuwe product heeft ook de samenstelling van tandpasta veranderd. 

Het beste alternatief voor pasta tandpasta tabletten
Het beste alternatief voor pasta tandpasta tabletten

Meer dan een alternatief voor tandpasta

Wat is tandpasta? Het klinkt als een domme vraag, maar eigenlijk is het juist een hele goede vraag. Je zult namelijk verwachten dat tandpasta een reinigingsmiddel voor je tanden is, een gezond middel voor je lichaam. Maar waarom zitten er dan microplastics in sommige tandpasta’s? Hoewel de onderzoeken ernaar nog lopen, verwachten veel mensen dat deze schadelijk zijn. In tandpasta tabletten met gezonde, natuurlijke ingrediënten zitten deze plastic deeltjes uiteraard niet. Maar ook voor het milieu zijn de tabletten meer dan een alternatief voor tandpasta.

Duurzaamheid staat voorop!

Waarom is duurzaamheid tegenwoordig zo’n hot topic? De kans is groot dat je jezelf dit afvraagt nu onderwerpen als stikstof, klimaat, recycling en duurzaamheid steeds vaker in het nieuws zijn. De reden is simpel; we leven met steeds meer mensen op deze planeet en steeds meer mensen krijgen een beter bestaan. Dat betekent dat ook de productie en het gebruik van dagelijkse producten als tandpasta stijgt. En dat brengt weer meer afval met zich mee door de verpakkingen en uitstoot door het transport. Hoe zorgen de duurzame tandpasta tabletten dat dit beter kan?

Tandpasta tabletten als nieuwe standaard

Ooit zijn mensen begonnen met tandpasta maken, hadden ze destijds maar direct tabletten gemaakt. Tabletten bevatten nauwelijks tot geen water en zijn daardoor milieuvriendelijker om te transporteren. Daarnaast koop je ze in een doosje of in een glazen of blikken potje waardoor deze volledig te recyclen is. Tot slot zijn de ingrediënten natuurlijk, waardoor je na je mond spoelen geen microplastics in het riool spoelt. Duurzaam op alle fronten dus. Maar is het net zo prettig in gebruik?

Tandpasta tabletten: hoe werkt het?
Tandpasta tabletten: hoe werkt het?

Kauwen, poetsen, klaar!

Met tandpasta tabletten is het kauwen, poetsen, klaar! Geen tubes meer uitknijpen of restjes tandpasta weggooien. Nooit meer te veel of te weinig tandpasta op je borstel. En niet meer al dat overtollige schuim in je mond waardoor je blij bent als je klaar bent met poetsen. Tandpasta tabletten passen bij deze tijd. Je pakt een tabletje, kauwt er even op en je voelt onmiddellijk de tandpasta verschijnen. Dan even lekker poetsen, het liefst met een houten tandenborstel. Het biedt dus meer gemak en is prettiger in gebruik.

Worden mijn tanden van tandpasta tabletten net zo schoon?

Iedere tandpasta is anders, dit geldt ook voor tandpasta tabletten. Wil je graag wittere tanden, dan kunnen de tandpasta tabletten met charcoal je helpen. Wil je sterkere tanden? Kies dan voor tandpasta tabletten met fluoride. Wil je tandpasta zonder fluoride, maar wel in tablet vorm kopen? Ook dit is mogelijk. Als je bij een specialistische webshop kijkt, zie je meteen dat de keus groot is, en dat jouw favoriete tandpasta er ook tussen zal zitten. Ontdek de mogelijkheden bij een webshop in tandpasta tabletten.

Loop voorop: stap nu over

Hoewel tandpasta tabletten iets van de toekomst lijken, kun je ze nu al kopen. Ervaar het zelf en bestel ze online. Als het je bevalt, is de kans groot dat je ook familie en vrienden ermee gaat overtuigen. Samen kunnen we de enorme hoeveelheid van miljoenen tandpasta tubes die op de vuilnisbult komen tegengaan. Jij als koploper kan hier vandaag het verschil mee maken. 

Reactie schrijven

Commentaren: 12
 • #1

  Nicole Orriëns (donderdag, 25 augustus 2022 12:21)

  Wat een bijzonder nieuw product! Het klinkt zeker duurzaam omdat je dan geen tube meer nodig hebt. Ik ben heel benieuwd.

 • #2

  Claire (donderdag, 25 augustus 2022 14:53)

  Ik heb het 1 keer geprobeerd jaren geleden, maar was toen geen fan.

 • #3

  Tessa (vrijdag, 26 augustus 2022 16:44)

  Interessant concept, maar ik vraag me af hoe fijn ik het zou vinden in gebruik

 • #4

  Flitter Fever reisblog (zondag, 28 augustus 2022 16:19)

  Tandpasta tabletten, ik had er werkelijk waar nog nooit van gehoord. Maar eigenlijk wel een logische opvolger na de bekendere soap en shampoo bars. Lijkt me goed om eens te gaan proberen. En dan net als bij Lush los verkrijgbaar, hooguit papiertje eromheen, poetsen maar!

 • #5

  EvenDelen.be (maandag, 29 augustus 2022 13:55)

  Loont echt wel de moeite om even uit te testen. Ik ben benieuwd naar de dosis per tablet, ik gebruik namelijk altijd graag 'véél' tandpasta.

 • #6

  Linda Meester (dinsdag, 30 augustus 2022 08:50)

  Ik vond het niet tegenvallen, het schuimt goed en mijn tanden waren vrij van plak

 • #7

  Frederique (dinsdag, 30 augustus 2022 18:02)

  Het lijkt me in eerste instantie niet zo fijn maar alles went. En het scheelt uiteindelijk toch mooi weer die tubetjes.

 • #8

  Wanda (woensdag, 31 augustus 2022 21:44)

  Ik zou het wel willen proberen maar ben ergens ook wat huiverig omdat ik dan het gevoel zal hebben een soort snoepje te nemen en dat mijn tanden dan niet verzorgd worden.

 • #9

  Tessa (donderdag, 01 september 2022 10:56)

  Het idee is erg goed, maar ik vraag me af of ouderen dit ook gaan/willen doen in de toekomst. Ik zie het op mijn werk: er zijn nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wassen, maar toch geven ze allemaal de voorkeur aan de washand met water en zeep

 • #10

  Janet (donderdag, 01 september 2022 13:29)

  Ik verdiep me graag in duurzame alternatieven en was al op de hoogte van deze tabletten. Het is jammer dat ik vaak in bulk koop en dus nog een flinke voorraad aan tandpasta heb, maar daarna wil ik dit zeker uitproberen en overstappen.

 • #11

  Mandy Eggens (maandag, 05 september 2022 16:28)

  Nog nooit gebruikt maar klinkt zeker wel interessant! Ik hoop dat je wel veel verschillende soorten hebt want mijn tandpasta moet echt niet te scherp zijn haha

 • #12

  gea (dinsdag, 06 september 2022 11:27)

  Zo handig om mee te nemen onderweg lijkt mij. Je artikel klinkt heel interessant.