· 

Tips voor de aanschaf van een opblaasbaar SUP board

Tips voor de aanschaf van een opblaasbaar SUP board

De vakantie is nog niet voorbij of we mijmeren thuis al verder wat de invulling van de volgende zomervakantie zal zijn. Een luxeprobleem, maar het geeft je veel voorpret. Zodra we de locatie hebben uitgekozen maken we een to-dolijstje. Wat kunnen we in de omgeving binnen, maar ook buiten in de natuur doen?

Dit jaar wil mijn dochter een sup board opblaasbaar meenemen. We kregen de tip van de buurvrouw, haar tiener neemt het opgevouwen board voor ontspanning altijd mee op reis. Voordat we heb SUP board hebben aangeschaft hebben we wel de volgende tips meegenomen.

Tips voor de aanschaf van een opblaasbaar SUP board
Tips voor de aanschaf van een opblaasbaar SUP board

Lekker ontspannen in de natuur of stad

SUP staat voor Stand Up Padding, met andere woorden jezelf voortbewegen met een peddel op een board. Je kunt de sport die in een enorme snelheid gegroeid is overal uitoefenen. Wil je rust dan ga je de natuur in en maak je je hoofd leeg tussen de planten en de dieren. Wil je meer gezelligheid dan kun je je opblaasbare SUP makkelijk meenemen naar een recreatieplas en daar heerlijk een dagje recreëren.

Toch zijn er ook steeds meer mensen die vanuit het water een grote stad willen verkennen. Met de opblaasbare SUP kun je makkelijk door grachten en kom je op de leukste plekjes zoals Amsterdam, Leiden of Delft. Tegenwoordig nemen mensen ook nog een zak mee om al het plastic uit het water te halen, en zo de wereld schoon te houden. Vind je peddelen en staan te vermoeiend dan kun je ook een opblaasbare kajak kopen. De kajak lijkt op een spitse boot en heeft als voordeel een zitje.

Welk SUP board heb ik nodig?
Welk SUP board heb ik nodig?

Tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een SUP?

Omdat er zoveel variatie in de SUP boards zijn, is het van tevoren wel fijn om te weten waar je het opblaasbare bord voor wilt gebruiken. De SUP boarden zijn namelijk te gebruiken om te ontspannen, je kunt er bijvoorbeeld yoga of fitness op uitoefenen. Maar de avonturier kan met het opblaasbare board ook touren, racen en (wind)surfen. Tips voor als je een SUP wilt aanschaffen:

 • Wat heb je allemaal nodig? Wil je gaan suppen dan is het handig om te weten dat je meerdere materialen nodig hebt dan alleen een SUP board. Heb je zin om op het water te verblijven met de SUP dan heb je buiten de opblaasbare plank ook een peddel, draagtas, enkelkoord, vin en pomp nodig. Deze accessoires zitten niet standaard bij elke aanschaf van een opblaasbare SUP, let hier dus goed op!
 • Welke merken hebben een opblaasbare SUP? Er zijn meerdere merken waarbij je een opblaasbaar board kunt aanschaffen, onder andere de volgende merken:
  • Aqua Marina: Dit SUP borard merk staat garant voor een ruime keuze en een hoge kwaliteit
  • Hydro Force: Bij dit merk ben je voordeliger uit, de kwaliteit van de SUP boraden is ook minder
 • Welke lengte heeft een SUP board? Het formaat van het SUP board is afhankelijk van jou. Er is wel een richtlijn, het gemiddelde board is 304 cm tot 335 cm lang, en 81 cm tot 86 cm breed.

Je bent met een opblaasbaar board veel voordeliger uit aangezien je het board makkelijk mee kunt nemen, het board is nadat je het laat leeglopen goed in te pakken. Het tweede voordeel is dat de opblaasbare versie veel lichter is van gewicht en daardoor makkelijker te verplaatsen. 

Heb jij wel eens op een SUP board gestaan?

Reactie schrijven

Commentaren: 18
 • #1

  Nicole Orriëns (vrijdag, 10 december 2021 10:36)

  Zo'n opblaasbare versie lijkt me wel heel handig zeg! Ook als je hem niet gebruikt, kun je hem vast lekker compact opbergen.

 • #2

  Frederique (zaterdag, 11 december 2021 13:44)

  Ik niet nee, wel mijn dochter. Ik heb overwogen om er eentje voor haar te kopen als kerstcadeau maar ik vind opblaasbaar toch altijd eng want dan denk ik, er hoeft maar 1 klein gaatje in te komen en dan...

 • #3

  Fallon (maandag, 13 december 2021 11:38)

  Ik denk ook dat deze wel wat goedkoper zijn dan de echte borden! Mijn neefje surft al sinds die klein is. Wel leuk om dit stukje aan hem te laten lezen.

 • #4

  Jolanda (maandag, 13 december 2021 12:55)

  Ik zie de opblaasbare subs vaak op het Veerse Meer. Blijken goed te werken. Maar ik hou het bij roeien �

 • #5

  9Lives Cats Etc - Evendelen.be (maandag, 13 december 2021 14:39)

  Ik wist niet dat zo'n bord zo groot is.
  Wow, ik ben zelf maar 1m60.
  Dus dan snap ik echt wel het voordeel van een opblaasbaar model.

 • #6

  Sandra (maandag, 13 december 2021 14:42)

  Op de boten waar ik op werk zijn er altijd wel een paar opblaasbare SUPS te vinden. Ik heb het wel eens geprobeerd en het is behalve leuk, ook nog eens een goede work-out.

 • #7

  Wanda (dinsdag, 14 december 2021 08:15)

  Ik heb het nog nooit uitgeprobeerd, maar denk ik ook dat ik er vrij snel flauw van zou zijn als ik er een paar keer van af gevallen ben.

 • #8

  Tessa (dinsdag, 14 december 2021 19:10)

  In de zomer zie ik mensen in de haven dit wel eens doen. Mij spreekt het totaal niet aan

 • #9

  rachel (woensdag, 15 december 2021 11:42)

  het lijkt mij wel leuk om te doen maar dan wel op een echte geen opblaasbare

 • #10

  Nicole Orriëns (woensdag, 15 december 2021 12:20)

  Suppen lijkt me wel heerlijk om te doen. Als het tenminste niet te moeilijk is. Ik zie me al suppen bij ons op de beek : )

 • #11

  Janet (woensdag, 15 december 2021 18:36)

  Lijkt me heel tof om zelf een supboard thuis te hebben en staat zeker op de lijst voor in de toekomst. Ben echter wel bang dat ik hem te weinig ga gebruiken, dus dat vind ik dan een beetje zonde voor dat bedrag. ;)

 • #12

  Cynthia (donderdag, 16 december 2021 16:06)

  Ik heb nog steeds niet echt een beeld van wat suppen nou precies is. Ik wist niet dat je zelfs opblaasbare versies hebt.

 • #13

  Yvonne (vrijdag, 17 december 2021 23:18)

  Onze oudste dochter vindt het heel leuk om te doen. Ik denk dan alleen: we hebben al zoveel spullen om mee te nemen als we ergens naartoe gaan, laten we er maar eentje huren als ze een keer wil suppen. Maar ergens ook wel relaxt om er zelf eentje te hebben en opblaasbaar is dan wel praktisch qua meenemen.

 • #14

  Jolanda, The Wow Effect (zaterdag, 18 december 2021 12:44)

  Leuk om te lezen! Wij hebben er één! Leuk om af en toe mee te nemen tijdens een dagje strand.

 • #15

  Sherry (zondag, 19 december 2021 22:44)

  Ik zou het eens willen uitproberen. Ik houd van uitdagingen. Leuke blog.

 • #16

  Jouvence (maandag, 20 december 2021 09:49)

  Ik heb dit sowieso nog nooit gedaan, maar zou het in de zomer wel graag een keer willen proberen.

 • #17

  Mandy Eggens (zaterdag, 01 januari 2022 12:39)

  Ik heb dit nog nooit gedaan maar lijkt me ook niks voor mij, zeker omdat ik niet de lichtste ben haha

 • #18

  Soraya HH (dinsdag, 18 januari 2022 11:51)

  Leuk dat je jullie al hebben nagedacht over de invulling voor de volgende zomervakantie. Haha! Een mooie luxeprobleem. Tof dat je dochter een sup board mee wilt nemen. Het lijkt mij moeilijk maar heel cool.