· 

Alle tips die je moet weten over het wrappen van je keuken

Alle tips die je moet weten over het wrappen van je keuken

Het renoveren van een keuken kan veel tijd en vooral heel veel geld kosten. Vooral als je besluit om de keukenkastjes en deuren te vervangen. Gelukkig is er een voordelige en creatieve oplossing: keuken wrappen. Met deze techniek kun je jouw keuken een nieuwe look geven, zonder dat je de hele keuken hoeft te vervangen. In dit gastartikel delen we alle tips en informatie die je moet weten over het wrappen van je keuken.

Alle tips die je moet weten over het wrappen van je keuken

Wat is keuken wrappen?

Keuken wrappen is een techniek om je keukenkastjes een nieuwe look te geven waarbij een speciale folie wordt gebruikt om de oppervlakken van keukenkastjes en -deuren te bedekken. De folie is verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen, waardoor je eindeloos kunt variëren in de uitstraling van je keuken. Het wrappen van je keuken is een betaalbare en snelle manier om je keuken een geheel nieuwe look te geven.

Keukendeuren wrappen

Keukendeuren wrappen is erg eenvoudig en kan eigenlijk door bijna iedereen worden gedaan. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen: Zorg ervoor dat de keukendeuren schoon en vetvrij zijn voordat je begint met het wrappen. Dit zorgt ervoor dat de folie goed hecht en voorkomt luchtbellen. Meet de afmetingen van de keukendeuren zorgvuldig en snijd de folie op maat voordat je begint met aanbrengen. Je begint vanuit het midden van de deur en werk naar buiten toe. Gebruik een rakel om de folie glad te strijken en eventuele luchtbellen te verwijderen. Snijd overtollige folie voorzichtig weg met een scherp mes. Het is belangrijk dat je de folie minstens 24 uur laat drogen voordat je de keukendeuren weer in gebruik neemt.

Keukenkastjes wrappen

Het wrappen van keukenkastjes vereist iets meer precisie en vaardigheid dan het wrappen van keukendeuren. Demonteer de kastdeuren en verwijder de handgrepen voordat je begint met het wrappen. Dit maakt het proces gemakkelijker en voorkomt schade aan de handgrepen. Vervolgens reinig je de kastjes grondig, schuur de kastjes licht zodat de folie goed blijft zitten. Snijd de folie op maat en breng deze voorzichtig aan op de kastjes. Ook hier moet je natuurlijk een rakel gebruiken om de folie glad te strijken.

Voordelen van keuken wrappen

Het wrappen van je keuken biedt veel voordelen ten opzichte van het vervangen van de keukenkastjes en -deuren. Het bespaart erg veel kosten. Het wrappen van je keuken is veel goedkoper dan het vervangen van de keukenkastjes en -deuren. Het wrappen van je keuken neemt veel minder tijd in beslag dan het vervangen van de keukenkastjes en -deuren. Hierdoor kun je je keuken snel een nieuwe look geven. Nog een belangrijk voordeel is de veelzijdigheid. Met keuken wrappen kun je eindeloos variëren in kleuren, patronen en texturen. Zo kun je je keuken precies aanpassen aan jouw persoonlijke stijl en smaak.

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Irene (dinsdag, 30 januari 2024 08:52)

  Lijkt me een makkelijke en goedkope oplossing. Want waarom een hele nieuwe keuken kopen als de oude nog prima werkt? Wij hebben in het verleden wel eens de frontjes allemaal verwijderd en deze professioneel opnieuw laten spuiten. Meteen het gevoel alsof je een splinternieuwe keuken hebt, maar dan voor een leuke prijs!

 • #2

  Jouvence (dinsdag, 30 januari 2024 14:12)

  Ik zou wel eens willen weten hoe makkelijk dit weer te verwijderen is, want heb een huurhuis, dus dan zou het er ook weer af moeten na verloop van tijd.

 • #3

  Tessa (dinsdag, 30 januari 2024 17:40)

  Ik had nog nooit van de term wrappen gehoord. Ik moest eigenlijk denken aan eten. Het is inderdaad ene makkelijke manier om de keuken een andere look te geven

 • #4

  Uniek overnachten (woensdag, 31 januari 2024 18:59)

  Altijd al eens willen uittesten, maar heb een beetje schrik dat het niet goed gaat uitvallen...

 • #5

  Claire (donderdag, 01 februari 2024 04:22)

  Ideaal zeg! Toch een nieuwe keuken zonder de hoge kosten.

 • #6

  Amina (donderdag, 01 februari 2024 09:47)

  Dit is echt zo'n goede uitvinding! Love it. En zou kunnen mensen die 'bang' zijn om bv. een zwarte keuken te proberen, dat op deze manier een stuk goedkoper testen.

 • #7

  Eat Live Travel (donderdag, 01 februari 2024 14:57)

  Ah dit is echt briljant. Ik ga me hier ook in verdiepen, heb nu zo'n saaie kant en klare keuken in m'n appartement.

 • #8

  Krystle (donderdag, 01 februari 2024 15:32)

  Ik wilde dat ook doen. Mijn keukenkastjes zijn heel lelijk namelijk, maar ben bang dat het op een gegeven moment los gaat zitten in de hoeken.
  Ik denk er nog over, want dit is echt een ideale oplossing

 • #9

  Gabrielle (donderdag, 01 februari 2024 19:41)

  Zo'n goede en duurzame oplossing als je toe bent aan iets anders, ik ben momenteel heel blij met onze keuken dus ik zou het niet doen maar in de toekomst zeker overwegen.

 • #10

  Heleen Schrijvershof (maandag, 05 februari 2024 14:53)

  Heel tof, wrappen. In onze oude keuken heb ik het overwogen, maar niet gedurfd. Nu hebben we een groene keuken en ik ben heel blij met het 'risico' dat we hebben genomen :-) Word elke dag weer blij van de groene kleur ♥