· 

Tuindecoratie? - Top 4 metalen dier voor de tuin

Tuindecoratie? - Top 4 metalen dieren voor de tuin

Wie mij een beetje kent weet dat ik dol ben op  dieren in de tuin , met veel passie ben ik bezig met snoeien en bloeien. Het maakt mijn hoofd rustig, en ik houd van rust in de tuin. Een plastic tuinkabouter zal je niet snel bij mijn vijver vinden. Ik heb het niet zo op elfjes, en bewegende molentjes in de tuin. De objecten vind ik geen natuurlijke uitstraling hebben. Toch vind ik tuindecoratie wel erg leuk mits het past bij mij stijl elegant, stoer en modern. Totdat ik de sierlijke metalen dieren van Metal Animal zag! Zelfgemaakte metalen dieren voor in de tuin, nu kon ik mijn passie voor de natuur terug laten komen in mijn eigen achtertuin.

Tuindecoratie - De leukste metalen dieren
Tuindecoratie - De leukste metalen dieren

Met metalen dieren een beetje natuur in de tuin

Ik ben dol op de natuur. Graag loop ik in de weekenden in natuurgebieden en zeker een keer per jaar ga ik naar de Veluwe om de specht, zwijnen en biggetjes te spotten. Even een momentje niks doen en helemaal tot rust komen. Mijn droom is om over vijf jaar op de Veluwe te wonen, maar dit terzijde. Genieten van de natuur, de rust en de dieren in de tuin. Maar voorlopig is het nog niet zo ver.

Want zou ik nu graag de natuur in mijn tuin hebben, maar in de Randstad vind je niet snel een specht of egeltje. De metalen tuindecoratie  die ik gespot heb, vind ik echt een toegevoegde waarde voor mijn tuin. Zo kan ik het hele jaar door genieten van het dier in de tuin. Maar je kunt natuurlijk ook een vogeltje plaatsen op je balkon.

 

 

De leukste metalen dieren
De leukste metalen dieren

Wat zijn de leukste metalen dieren voor de tuin?

Wat zijn de leukste metalen dieren voor in de tuin of op balkon? Ik heb een top 4 gemaakt van dieren die je in je kunt ophangen of plaatsen:

 • Metalen vogels: Vogeltjes wie wil ze nou niet in de tuin? Met de uil, ijsvogel, specht of eendjes creëer je een gezellig sfeer in de tuin of op het balkon. Het is net alsof de vogels het hele jaar je tuin komen bezoeken. De metalen vogels zijn makkelijk te plaatsen en het voordeel is ze vliegen niet meer weg!
 • Metalen kippen: Kippen stralen iets gezelligs uit. Plaats een fraaie kip of haan op je erf, zonder dat de buren er last van hebben.
 • Metalen wilde dieren: Spot de wilde dieren gewoon in je eigen achtertuin. De decoratieve stalen vos, fazant, zwijn of reekalf kun je op een natuurlijke manier in je tuin neerzetten. Door bijvoorbeeld het stalen dier naast een steen of struik te plaatsen.
 • Metalen konijn: Het konijn ziet er door het mooie ontwerp net echt uit. Het beest is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar.

Wat is Metalendier.nl?

Metalendier.nl is een website waar je metalen dieren online kunt kopen. Leon Lutters is de man achter dit mooie idee.  Als imker zijnde zou hij graag bijen houden in de tuin maar helaas was de tuin daar te klein voor. Er stond wel een rieten bijenkorf maar zonder bijen. De man met een grote passie voor de natuur besloot om zelf een bijenkorf te maken van cortenstaal. Op de metalen bijenkorf kreeg Leon veel leuke reacties. Toen is het idee ontstaan om meerdere dieren van metaal te ontwerpen. 

Alle metalen dieren zijn uniek en worden gemaakt in het Brabantse Kempen. De producten worden gemaakt van solide cortenstaal wat door het weer op langer termijn een mooie roestbruine kleur geeft. Wil je liever een modern stalen dier? Metalendier.nl maakt de beesten ook van zwart gepoedercoat metaal. Vanwege het enthousiasme worpen er wekelijks nog meer dieren ontworpen van boerderijdieren, vogels, tuin dieren tot wilde dieren.

 

Op Facebook zag ik de fraaie dieren voorbijkomen en zo kwam ik in contact met Metalendier. Ik mocht een keuze maken uit een van de metalen dieren en dat was best wel moeilijk want er was zoveel leuke tuindecoratie van musjes, de mol tot een egeltje. Maar een dier bleef mijn aandacht trekken: de reiger. De reiger zag er zo mooi uit, de decoratie was misschien ook wel een uitkomst voor bij mijn vijvertje). Zou de metalen reiger de echte reiger afschrikken?

Metalendier.nl - Top 4 metalen dieren in de tuin
Metalendier.nl - Top 4 metalen dieren in de tuin

Mijn ervaring met Metalendier.nl

De reiger moest nog gemaakt worden. Ik moest een maand geduld hebben, dat vond ik geen probleem. Ik wilde best wel even wachten. Ik werd goed op de hoogte gehouden van de stand van zaken. Een maand later werd het metalen dier bezorgd. 

In een stevige doos was de metalen reiger verpakt. En ik had niet alleen een reiger meegekregen, er zat ook nog een specht bij en bloemenzaadjes. Oeps wat was de reiger groot. Van tevoren wist ik niet hoe groot de reiger zou zijn. De reiger is 965 mm exclusief grondpin. De pin is ideaal want zo schuif je de reiger makkelijk in de grond. Het materiaal ziet er erg mooi uit, en omdat het dier van cortenstaal is gemaakt kleurt het langzaam naar een mooie roestbruine kleur. Na een dag buiten in de tuin gestaan te hebben zag je het metalen dier al langzaam verkleuren.

 

De reiger heeft een mooi plekje bij de vijver gekregen, om mijn vijver te sieren en te beschermen voor de reiger vogel. De tuindecoratie staat al een tijdje in de tuin en ik heb geen reiger meer gezien die mijn vijver komt opzoeken. Wel heb ik veel kleine vogeltjes die regelmatig langs komen om te badderen of water te drinken.

Nu kan ik met een gerust hart op vakantie, ook al houdt de buurvrouw wel een oogje in het zeil.

 

Heb jij metalen dieren ter tuindecoratie?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 30
 • #1

  Wanda (maandag, 26 juli 2021 12:08)

  Mijn ouders hebben ook twee reigers bij hun vijver staan, vind het zelf erg leuk, maar mijn vriend vindt het helemaal niks, dus ik denk dat het niet zo snel bij ons in de tuin te vinden zal zijn.

 • #2

  Felice Veenman (maandag, 26 juli 2021 19:57)

  ik heb ze al meerdere malen voorbij zien komen, ik vind ze echt zo ontzettend leuk! ik zou wel een paar kipjes willen,maar die reiger is ook super cute

 • #3

  rachel (dinsdag, 27 juli 2021 10:57)

  ze zijn leuk maar dan bij een ander ;) zelf houden wij er niet zo van

 • #4

  Dennis van Elten (dinsdag, 27 juli 2021 12:15)

  Gaaf zeg zou het niet zo snel in mijn tuin zetten maar wel leuk

 • #5

  Melanie Hoogvliet (dinsdag, 27 juli 2021 14:50)

  Wat een leuk idee zo'n metalen dier in je tuin :) Ik ga eens een kijkje nemen op de site

 • #6

  Nicole Orriëns (dinsdag, 27 juli 2021 15:28)

  Ik vind ze erg leuk staan. Zelf heb ik vooral tuinkabouters als tuindecoratie op het moment.

 • #7

  Nicole Orriëns (dinsdag, 27 juli 2021 15:33)

  Ik heb wel een metalen roodborstje van de Action ook. Die hangt aan een tak te zwengelen!

 • #8

  Tessa (dinsdag, 27 juli 2021 17:00)

  Wat een leuke decoratie. Mijn balkon staat vol met flamingo's en andere vogels van ijzer (voornamelijk van de action)

 • #9

  Gabrielle (dinsdag, 27 juli 2021 17:19)

  Eindelijk eens iets moois/stoers voor in de tuin. Ik ben zelf niet zo van tuinkabouters enzo (sorry Nicole ;-)). Ik heb op de website gekeken en er is zeker volop keuze. Bedankt voor de tip!

 • #10

  Theo (dinsdag, 27 juli 2021 18:31)

  Onlangs een egeltje aan geschaft. Staat zeer leuk in de tuin. Hoe langer die staat hoe mooier de kleur roestbruin wordt.

 • #11

  sanne (dinsdag, 27 juli 2021 18:49)

  Een maand wachten valt eigenlijk wel nog mooi. Ik vind ze wel mooi bij een vijver of zo. Maar in mijn tuin past het eigenlijk niet.

 • #12

  Cynthia | Cynspirerend.nl (dinsdag, 27 juli 2021 19:32)

  Ik vind het altijd zo mooi staan. Ik overweeg al een tijdje om zoiets bij onze minibieb te plaatsen in de voortuin. Lijkt me erg mooi. De eendjes vind ik zo lief!

 • #13

  Kiki (dinsdag, 27 juli 2021 20:02)

  Ziet er mooi uit die reiger en helemaal top dat ie de echte reigers weg houdt. Leuk! Mooie aanwinst dus.

 • #14

  Heleen (dinsdag, 27 juli 2021 20:34)

  Wat zijn ze leuk! Wij hebben geen metalen dieren in de tuin, maar vind ze wel erg mooi!

 • #15

  Peter Boon (dinsdag, 27 juli 2021 20:44)

  Bij mij in het Thomashuis hebben we in de achtertuin geen tuindecoratie. Wellicht dat het ooit gaat gebeuren. Onze tuin wordt goed en regelmatig onderhouden.

 • #16

  Rosalyn (dinsdag, 27 juli 2021 22:11)

  Het ziet er echt leuk uit! Ik vind de eekhoorn ook erg leuk.

 • #17

  Jouvence (woensdag, 28 juli 2021 09:35)

  Ik vind het er altijd wel leuk uit zien, maar heb er zelf niets mee. Heb overigens ook geen tuin.

 • #18

  Mieke | Miek's Mind (woensdag, 28 juli 2021 11:31)

  Dit vind ik persoonlijk zelf helemaal niets en zou ik ook echt nooit in mijn tuin zetten, maar goed ieder zijn ding!

 • #19

  Felice Veenman (woensdag, 28 juli 2021 14:00)

  ik heb eens even een kijkje in de winkel genomen. Vooral de kleinere dieren zijn heel vriendelijk geprijsd!

 • #20

  Tessa (woensdag, 28 juli 2021 18:21)

  Die reiger is erg leuk

 • #21

  ingrid (vrijdag, 30 juli 2021 11:17)

  wat leuk zeg zo'n metalen dier. wil ik ook wel

 • #22

  Frederique (vrijdag, 30 juli 2021 13:14)

  Staat best leuk al is het niet echt mijn stijl. Geef maar lekker kleurrijke decoratie zoals kitsch kabouters enzo haha

 • #23

  Manon (vrijdag, 30 juli 2021 15:59)

  We hebben per toeval een cortenstalen tinkerbell gekregen en die staat nu bij een boompje waar onze hond is uitgestrooid.

 • #24

  Tessa (vrijdag, 30 juli 2021 16:58)

  Die reiger is erg leuk, ik ben echt dol op die dieren

 • #25

  Fallon (vrijdag, 30 juli 2021 21:31)

  Dit komt net goed van pas nu mijn tuin sinds een paar dagen af is. Geeft een leuk effect en zeker als je van dieren houdt.

 • #26

  Sherry (zaterdag, 31 juli 2021 08:27)

  Het ziet er goed uit. Ik wil ook zo eentje in mijn tuin.

 • #27

  Claire (donderdag, 05 augustus 2021 11:53)

  Wat een schatjes allemaal! Ik zou moeilijk kunnen kiezen. Wij zijn ook dol op dieren. Maar als ik echt moet kiezen dan zou ik denk ik voor de eendjes gaan of voor een egeltje.

 • #28

  Caroline (zaterdag, 07 augustus 2021 17:19)

  Ziet er grappig uit, zelf zou ik het denk ik niet zo snel kiezen omdat ik meer kan genieten van een mooie plant of boom.

 • #29

  Mitchel (dinsdag, 24 augustus 2021 13:26)

  Bij het lezen van dit artikel moest ik denken aan de metalen dieren die bij de ingangen van het dorp Dieren staan. Komt op hetzelfde neer :)

 • #30

  EvenDelen.be (zaterdag, 12 februari 2022 09:31)

  Wat vind ik dit ontzettend mooi. Deze ochtend bekeek ik even mijn tuin en ik zag dat er veel werk aan is. Ik ben dan ook amper vorig jaar met deze tuin begonnen. Je zal me veel op je site terugvinden op zoek naar leuke tuintips!!