· 

Vakantie met je partner? 5x tips om er een onvergetelijke tijd van te maken

Vakantie met je partner? 5x tips om er een onvergetelijke tijd van te maken

Hebben je en je partner de laatste tijd maar weinig tijd gehad voor elkaar? Of willen jullie er gewoon even lekker tussenuit? Dan kan het een aanrader zijn om met z’n tweeën op vakantie te gaan. Zo hebben jullie even heerlijk tijd voor elkaar en kunnen jullie lekker tot rust komen. Het is natuurlijk de bedoeling dat jullie het allebei naar jullie zin gaan hebben. Om jullie hierbij op weg te helpen, zetten we wat handige tips op een rij. Zo gaan jullie vast een onvergetelijke tijd tegemoet samen!

Vakantie met je partner
Vakantie met je partner

Luister naar elkaars wensen en behoeften

Van plan om samen op vakantie te gaan binnenkort? Dan is het natuurlijk goed om met elkaar te bespreken wat jullie hiervan verwachten. Het is goed mogelijk dat jij en je partner andere wensen en behoeften hebben. Daarom is het van belang om eerst goed te luisteren naar elkaar en de overeenkomende wensen en behoeften op een rijtje te zetten. Door dit goed met elkaar te bespreken, kunnen jullie makkelijker een bestemming kiezen waar jullie allebei tevreden mee zijn.

Stel een budget op

Een vakantie kunnen jullie natuurlijk zo duur maken als jullie zelf willen. Als jullie het belangrijk vinden om op de centen te letten, is het daarom verstandig om vooraf een budget op te stellen. Zodra jullie dit hebben gedaan, kunnen jullie namelijk op zoek naar een mooie vakantiebestemming en accommodatie die binnen het opgestelde budget valt. Zo krijgen jullie hier geen ruzie om en is het voor allebei duidelijk. En vergeet niet dat het vaak voordelig is om de vakantie al vroegtijdig te boeken!

Sluit compromissen op vakantie

Als jullie op vakantie zijn, kan het natuurlijk wel eens voorkomen dat jullie het ergens niet helemaal over eens zijn. Misschien ben jij wel iemand die graag heerlijk van het zonnetje geniet, maar is jouw partner iemand die heel actief wil zijn. Dan is het goed om compromissen te sluiten, jullie zijn tenslotte met z’n tweeën op vakantie. Ga bijvoorbeeld de ene dag lekker zonnebaden en de andere dag iets actiefs doen. Zo zijn jullie beide tevreden en voorkom je irritaties en ruzies.

Wees intiem met elkaar

Nu jullie veel tijd met elkaar kunnen doorbrengen, is het natuurlijk ook leuk om intiem met elkaar te zijn. Zeker als dit misschien in de afgelopen tijd wat minder is geweest, is een vakantie het ideale moment om dit weer een boost te geven. Intimiteit is tenslotte belangrijk in een goede relatie. Van heerlijk romantisch dineren tot nieuwe dingen proberen in de slaapkamer: het is allemaal mogelijk. Raak elkaar aan en probeer eens wat nieuws in de slaapkamer. Denk eens aan het gebruiken van seksspeeltjes voor vrouwen of voor mannen, of het vaker afwisselen van standje. Zo blijft het spannend!

Leg mooie momenten vast

Tijdens een vakantie met je partner vinden er vast een hoop mooie momenten plaats. Vergeet dan ook niet om deze mooie momenten vast te leggen, want hier kun je op latere momenten met een fijn gevoel op terugkijken. Maak foto’s van jullie apart, maar vergeet ook zeker niet om samen een paar toffe foto’s te maken. Zo hebben jullie herinneringen voor het leven!

Een vakantie met je partner kan natuurlijk ontzettend leuk zijn. Vergeet er dan ook vooral niet van te genieten. Want zeg nou zelf: hoe fijn is het om even lekker veel tijd met elkaar door te brengen en weer even helemaal op te laden?

Reactie schrijven

Commentaren: 16
 • #1

  Krystle (woensdag, 01 december 2021 11:33)

  Ja dat is heerlijk. Zou je eigenlijk vaker moeten doen hè?! Samen tijd doorbrengen is belangrijk en de relatie spannend houden ook

 • #2

  Soraya HH (woensdag, 01 december 2021 14:04)

  Vakantie raad ik aan! Het is een goed rustmoment. En als je samen op vakantie gaat is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met elkaars wensen en behoeften. En een budget opstellen ook, zo creëer je duidelijkheid en weetje wat voor ruimte er is. Mooie momenten vastleggen is ook leuk!

 • #3

  Nicole Orriëns (vrijdag, 03 december 2021 10:19)

  Samen op vakantie gaan kan best een beproeving zijn. Dat zie je altijd wel aan de toename in echtscheidingen na de zomervakanties ; )

 • #4

  Cynthia (vrijdag, 03 december 2021 12:58)

  Samen op vakantie: dat is wel een tijdje geleden inmiddels. Het is altijd wel fijn om te doen. Een dagje sauna samen doen we nog wel eens. Dat is ook fijn. Even helemaal de focus op ons samen.

 • #5

  Sandra (vrijdag, 03 december 2021 15:45)

  Ik vind het heerlijk om samen op vakantie te gaan! Gelukkig zitten we redelijk op 1 lijn, maar ik moet zeggen dat ik toch stiekem wel de meeste keuzes en de planning maak...

 • #6

  Tessa (vrijdag, 03 december 2021 16:48)

  Met deze tips kan de vakantie niet meer stuk gaan lijkt me ze

 • #7

  Eva (vrijdag, 03 december 2021 20:02)

  Goed om rekening mee te houden wanneer je samen op vakantie gaat.

 • #8

  Mandy Eggens (zaterdag, 04 december 2021 09:45)

  Een echte vakantie hebben we nog nooit gehad samen maar we gaan heel vaak weekendjes weg. Soms combineren we dat met een dierentuin ofzo en soms gewoon alleen om samen weg te zijn. Soms zien we elkaar weken niet.. dan is zo’n nachtje samen zijn al super fijn

 • #9

  Mandy Eggens (zaterdag, 04 december 2021 10:03)

  Hele goede tips ook trouwens! Mijn vriend is niet zo van de foto’s maar hij komt er altijd op :) ik hou er ook van om mooie fotoboeken te maken.

 • #10

  Kelly Buysse (zaterdag, 04 december 2021 13:06)

  Heel belangrijke tips Linda. Heel belangrijk om te genieten van het moment en elkaar ❤️ Wij houden altijd ‘gezinsvergadering’ met ons drietjes om te overleggen wie wat wil doen tijdens een vakantie.

 • #11

  Fallon (zondag, 05 december 2021 09:18)

  Goede tips! Ik ben van mening dat je dit sowieso wel ieder jaar hoort te doen samen als ontspanning.

 • #12

  Rory (zondag, 05 december 2021 13:36)

  Ik ben het ook met Nicole eens. Soms zit je zo te focussen op die ene vakantie, die paar weken in het jaar. Dat alles perfect en goed moet zijn. Dat het als vanzelf niet lekker gaat. Of je bent zo gestresst van al het harde werken en het komt er allemaal ineens uit en je wordt ziek. Hoe dan ook is een periode van vrij zijn met zijn allen als gezin (samen gaan we eigenlijk niet meer echt weg) erg belangrijk.

 • #13

  Tessa (zondag, 05 december 2021 15:59)

  Ik reis altijd het liefste alleen, kan ik gaan staan doen shoppen wat ik wil.

 • #14

  Janet (dinsdag, 07 december 2021 20:46)

  Goede tips geef je. Ik ben vaker met iemand op reis gegaan, ook voor langere periodes dan de standaard paar weken in de zomervakantie. Het is soms best een uitdaging om rekening te houden met elkaar. Wat erg belangrijk is, is om goed te overleggen wat beide partijen willen zien en doen en daar een afwisseling/compromis voor vinden.

 • #15

  Jouvence (woensdag, 08 december 2021 14:23)

  Sinds begin van Corona al niet meer op vakantie geweest helaas. En durf het voorlopig ook nog niet aan.

 • #16

  9Lives Cats Etc - Evendelen.be (zaterdag, 18 december 2021 19:16)

  Mooie tips alweer.
  Ik zou ontzettend graag even op reis gaan met mijn partner.
  Maar door Corona komt het er niet echt van.
  Dus houden we het maar bij een uitstapje hier en daar.