· 

Verhuistips: zelf verhuizen of uit handen geven?

Verhuistips: zelf verhuizen of uit handen geven?

En dan is het zo ver, je gaat verhuizen. In de drukke periode komt veel op je af van dozen inpakken, spullen uitzoeken tot een goede planning maken zodat alles gestroomlijnd loopt. Het is verstandig om goed te checken wat je allemaal moet doen tijdens de verhuizing, met de beste verhuistips kom je een heel eind.

Het is belangrijk om je af te vragen of je zelf wilt verhuizen of de verhuizing toch liever uit handen wilt geven door een verhuisbedrijf?

De beste verhuistips
De beste verhuistips

Verhuizen: stressen of relaxt vertrekken?

In de drukke periode is een huis kopen niet meer zo makkelijk, er wordt nu vaak overboden.  Je droomhuis is al snel verdwenen, voordat je  de woning hebt kunnen bezichtigen. Maar jij bent nu de gelukkige, je hebt een woning kunnen kopen!

Doorgaans zijn mensen heel erg blij zodra ze ergens anders gaan wonen. Net zoals een vakantie is de voorpret erg groot. Als de dag nadert worden veel mensen gestrest, er komt zo veel op je af. Soms heb je het gevoel alsof je hoofd overloopt. Waar jij alle info in je hoofd probeert op te slaan, gaat het leven gewoon verder. Je moet naar je werk, de kinderen moeten naar hun sport gebracht worden en er is ook nog op de vrije dag een verjaardag. Het relaxte vertrekken wat je voor ogen had is er niet meer bij. Waar doe je slim aan, zelf verhuizen en alles onder controle houden of de verhuizing uit handen geven?

Is zelf verhuizen een optie?

Misschien heeft zelf verhuizen jouw voorkeur, je ziet het al voor je dat alle familieleden je komen helpen. Je koopt een paar verhuisdozen en je hebt je inboedel in een rap tempo ingepakt. Het is een goede optie want je houdt immers zelf alles onder controle. Jij bepaalt wat in welke doos moet en zo heb je een prima overzicht over het hele geheel. Wil je nog wat doen in de avonduren dan heb je daar ook de mogelijkheid toe. Het grootste voordeel is dat je veel kosten bespaard.

Maar heb jij en je familieleden net zo veel kennis als een verhuisbedrijf? Je kan al je meubels en het servies met zorg inpakken maar komt het ook schadevrij aan bij jouw nieuwe woning?

Wat zijn de voor- en nadelen van een verhuisbedrijf?

Bij verhuizenkunjezelf.nl wordt alles voor je geregeld, niet alleen dozen, verhuisdekens er is zelfs een verhuislift om de grote meubels in je huis makkelijk te kunnen verplaatsen. Waar jij rustig toe kan kijken demonteren en monteren zij de meubels en wordt alles voor je ingepakt. Maar er zijn nog meer voordelen aan een verhuisbedrijf:

 • Alles wordt met zorg ingepakt
 • De verhuizer heeft veel inzicht en kennis om de inboedel schadevrij te verplaatsen
 • Minder zorgen aan je hoofd
 • Al je spullen zijn verzekerd
 • Alle meubels en spullen worden met geschikt voertuig vervoert
 • De erkende verhuizer beschikt over een keurmerk waarop je kan terugvallen
De beste verhuistips
De beste verhuistips

Zijn er ook nadelen als je gaat verhuizen met een verhuisfirma?

Ja er zijn ook een paar nadelen, je moet de verhuizing namelijk uit handen geven. Niet voor iedereen is dat even makkelijk, helemaal niet als je een control freak bent. Daarbij zitten er bij een verhuisfirma kosten aan verbonden. Het is slim om vooraf goed uit te zoeken wat de voorwaarden en de kosten zijn van het verhuisbedrijf want deze kunnen heel erg uit een lopen. Maar weegt dit alles op tegenover de voordelen?

Wat zou jij doen verhuizen met of zonder verhuisbedrijf?

Reactie schrijven

Commentaren: 16
 • #1

  Claire (donderdag, 21 juli 2022 09:48)

  Wij zijn in 11 jaar tijd 5x verhuisd en nu weer opzoek naar een nieuwe woning. Maar één ding is zeker; verhuizen gaan we zelf niet meer doen. Het lijkt mij heerlijk om uit te besteden!

 • #2

  Kimsharesall@gmail.com (donderdag, 21 juli 2022 10:26)

  Ik denk dat ik zoveel mogelijk zelf zou verhuizen. Bij grotere spullen is een verhuisbedrijf misschien wel handig

 • #3

  Joyce - SomedayTodayNL (vrijdag, 22 juli 2022 12:55)

  Ik vraag me altijd af of dat het geld waard is haha. Misschien als je heel veel spullen hebt. Voor nu blijf ik het in ieder geval liever zelf doen en besteedt het geld wel ergens anders aan!

 • #4

  Linda (vrijdag, 22 juli 2022 15:01)

  Gelukkig hebben wij veel vrienden en familie die bij dit soort dingen komen helpen, maar als je dat niet in de buurt hebt, snap ik dat je een bedrijf inhuurt.

 • #5

  Tessa (vrijdag, 22 juli 2022 17:41)

  Ik zou bepaalde spullen zelf verhuizen zoals mijn collectie desginer tassen, make up collectie en lp's.
  De rest zou ik door verhuizers laten doen

 • #6

  EvenDelen.be (vrijdag, 22 juli 2022 18:01)

  Verhuizen heb ik al best veel gedaan alhoewel ik er een hekel aan heb.
  Telkens heb ik de verhuis zelf geregeld.
  Gelukkig heb ik wat verhuizen betreft, mijn eindbestemming gevonden.

 • #7

  Frederique (vrijdag, 22 juli 2022 19:42)

  Ik heb beiden gedaan en voor beiden is wat te zeggen. Het hangt van de omstandigheden af en de bestemming ook. Onze verhuizingen naar het buitenland bijv wel altijd met een verhuizer gedaan.

 • #8

  Rory (maandag, 25 juli 2022 16:19)

  Beste beslissing ever om het te laten doen. Zij zijn verzekerd. Zijn deskundig. Hebben nuttige tips. En de laatste keer, wow hoe vlot is het gegaan. Speciaal mechanisme voor hangkleding. Ik zou het nooit meer anders doen (tenzij ik een tekort heb op dat moment aan financiën maar daar ga ik niet vanuit).

 • #9

  Nicole Orriëns (maandag, 25 juli 2022 18:34)

  Het voordeel van zelf doen vind ik dat je goed kunt opruimen en beter weet waar alles is.

 • #10

  Janet (dinsdag, 26 juli 2022 16:10)

  Het lijkt me heerlijk om het uit te besteden, maar heb er toevallig laatst eens naar gekeken en vind het vrij prijzig. Ik denk daarom dat ik lekker zelf ga verhuizen.

 • #11

  Sherry (dinsdag, 26 juli 2022 21:34)

  Een verhuizing brengt veel stress met zich mee. Ik ben zo vaak verhuisd. Gek word ik ervan. Ik zal de volgende keer een verhuiswagen inhuren.

 • #12

  Gabrielle (woensdag, 27 juli 2022 11:15)

  Ik ken eigenlijk weinig mensen die een verhuisbedrijf inhuren. Mijn ouders zijn in de afgelopen 5 jaar 5 keer verhuisd en ik mocht elke keer komen opdraven haha! Met plezier hoor, ik vind het geen probleem.

 • #13

  Tessa (donderdag, 28 juli 2022 18:37)

  Ik zou het denk ik laten doen: scheelt tijd en stress. Al zou ik denk ik bepaalde spullen liever zelf verhuizen

 • #14

  Cynthia (woensdag, 03 augustus 2022 18:20)

  Het lijkt me bakken met stress schelen als je op de dag van de verhuizing alles uit handen kan geven. En ook handig als het ingepakt wordt en verzekerd is. Al zijn je spullen natuurlijk ook verzekerd wanneer je moeder ze laat vallen (aansprakelijkheidsverzekering). Maar toch... als het financieel haalbaar is, lijkt het me een fijne optie.

 • #15

  Caroline (dinsdag, 23 augustus 2022 17:57)

  in 1995 ben ik voor het laatst verhuisd. We regelden toen een verhuiswagen die we zelf moesten volladen en weer uitruimen. Misschien dat ik nu wel voor een verhuisservice zou kiezen ivm rugklachten en ruimer budget ;-)

 • #16

  sanne (donderdag, 01 december 2022 21:27)

  Ik ben al een paar keer verhuisd. En meestal kies ik er voor om de kleine dozen eerst te verhuizen. En de grotere dingen door een huisfirma. Zo levert het je minder stress op. Ik wil het ook nooit meer laten doen door vrienden. Dat geeft nog meer stress want het zijn toch je eigen spullen.