· 

De voordelen van infrarood therapie: effectief en natuurlijk herstel

De voordelen van infrarood therapie: effectief en natuurlijk herstel

Infrarood therapie wordt steeds populairder en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. Het is een natuurlijke manier om pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen en het lichaam te helpen herstellen. Het is een veilige en effectieve vorm van therapie die zowel fysieke als psychologische voordelen biedt. In dit gastartikel zullen we bespreken wat infrarood therapie is en hoe het werkt, evenals de verschillende manieren waarop het ons lichaam kan helpen genezen van.

De voordelen van infrarood therapie: effectief en natuurlijk herstel van lichttherapie

Wat is infrarood therapie en hoe werkt het?

Infrarood therapie maakt gebruik van infrarode stralen om warmte diep in de huid te genereren. Deze warmte wordt vervolgens geabsorbeerd door het lichaam en stimuleert de bloedcirculatie, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen naar het getroffen gebied worden gebracht. Dit op zijn beurt versnelt het genezingsproces, verlicht pijn en vermindert ontstekingen, zonder dat er medicijnen of invasieve procedures nodig zijn.

Verschillende manieren van infrarood therapie

Er zijn verschillende manieren waarop infrarood therapie kan worden toegepast. Een van de meest voorkomende manieren is door middel van infrarood lampen, van bijvoorbeeld loptimize, die rechtstreeks op het getroffen gebied worden gericht. Infrarood sauna's en dekens bieden hetzelfde voordeel voor het hele lichaam. Een van de nieuwere toepassingen van infrarood therapie is echter de infrarood kleding, die op dwarsliggende manier wordt gedragen, de elementen van infrarood straling nodig voor de genezing rechtstreeks naar het lichaam straalt.

Voordelen van infrarood therapie

1. Verlichting van pijn

Een van de belangrijkste voordelen van infrarood therapie is het vermogen om pijn te verlichten. Of het nu gaat om gewrichtspijn, spierpijn of hoofdpijn, de warmte van infrarode stralen helpt om de bloedcirculatie te stimuleren en de spieren te ontspannen. Dit vermindert de pijn en maakt het mogelijk om op een natuurlijke manier te herstellen, zonder het gebruik van medicijnen die bijwerkingen kunnen hebben.

 

2. Vermindering van ontstekingen

Infrarood therapie kan ook ontstekingen verminderen. Door het lichaam te helpen sneller te genezen, kan het ontstekingsproces sneller worden gestopt, waardoor er minder pijn en zwelling ontstaat. Dit is vooral nuttig voor mensen met chronische ontstekingsaandoeningen, zoals artritis.

 

3. Sneller herstel

Infrarood therapie kan ook het herstel na een verwonding of operatie versnellen. Door de bloedcirculatie te verbeteren en meer voedingsstoffen naar het getroffen gebied te brengen, kan het lichaam sneller genezen en herstellen. Dit kan je helpen om weer op de been te komen en terug te keren naar je normale leven.

 

4. Ontspanning en vermindering van stress

Infrarood therapie kan ook helpen om stress te verminderen en je te kalmeren. De warmte van infrarode stralen kan helpen om de spieren te ontspannen en de bloeddruk te verlagen, wat een gevoel van ontspanning en welzijn kan bevorderen. Dit kan nuttig zijn voor mensen die last hebben van angst en depressie.

 

Infrarood therapie is een veilige en effectieve manier om pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen en het lichaam te helpen herstellen. Het is een natuurlijke oplossing die geen bijwerkingen veroorzaakt en die kan helpen om verschillende problemen aan te pakken, van gewrichtspijn tot stress. Als je op zoek bent naar een manier om je gezondheid te verbeteren en je welzijn te bevorderen dan is infrarood therapie zeker een goede optie.

 

Heb jij wel eens gebruik gemaakt van de rode lichttherapie?

Reactie schrijven

Commentaren: 11
 • #1

  Nicole Orriëns (vrijdag, 13 oktober 2023 09:05)

  Nee nog nooit, maar het klinkt goed zeg! Zeker de moeite waard om te proberen wat mij betreft.

 • #2

  Claire (vrijdag, 13 oktober 2023 09:30)

  Nog niet maar in de toekomst wil ik hier graag verandering in brengen

 • #3

  Tessa (vrijdag, 13 oktober 2023 19:03)

  Ik kan me herinneren dat mijn ouders in de jaren '90 zo'n infrarood lamp hadden. Geen idee wat er meer gebeurt is

 • #4

  Yvonne (dinsdag, 17 oktober 2023 14:26)

  Ja van verschillende lichttherapie wel eens gebruik gemaakt is zo fijn.

 • #5

  Jouvence (dinsdag, 17 oktober 2023)

  Nog nooit gebruik van gemaakt, maar ik heb fibromyalgie en ben heel benieuwd wat dit voor mijn lijf zou kunnen doen.

 • #6

  Sandra (woensdag, 18 oktober 2023 08:32)

  Mijn ouders hadden indertijd een infraroodlamp gekocht en ik gebruik die nu soms bij lage rugpijn

 • #7

  Eva (woensdag, 18 oktober 2023 10:35)

  Hier had ik nog niet eerder van gehoord. Klinkt interessant.

 • #8

  Rory (maandag, 23 oktober 2023 16:35)

  Nog niet, maar ik had er zeker al eens van gehoord! Volgens mij heeft mijn vader het ooit als optie genoemd. Inderdaad omdat ik ergens langdurig pijn had. Goed om te weten dit! Zeker dat het ook bij klachten als stress kan helpen.

 • #9

  Amina (woensdag, 25 oktober 2023 00:26)

  Jaaaa, toen ik nog naar de sauna ging, ging ik vaak in de infrarood kamer zitten. Zo lekker warm en heel goed voor de spieren. Ik wist niet dat het ook stress en angst kan helpen verlichten, wat fijn!

 • #10

  Tania (woensdag, 25 oktober 2023 17:54)

  ik heb in het verleden aan Infraligne gedaan waarbij je oefeningen/bewegingen doet in een infraroodcabine.

 • #11

  Gabrielle (vrijdag, 27 oktober 2023 08:24)

  Ik heb nooit infrarood therapie gehad maar ik ga wel graag naar de infrarood sauna dat is ook heerlijk.