· 

Waarom een aluminium terrasoverkapping voor de tuin?

Waarom een aluminium terrasoverkapping voor de tuin?

Je wil je tuin uitbreiden met een overkapping.  Omdat je meer wilt geniet van het buitenleven. Van een overkapping kun je heel het jaar gebruik maken. Je hebt een keuze uit een veranda aan huis of een vrijstaande overkapping. Zodra je het overkapte terras voorziet van glaswanden, kun je er in de zomer en winter gebruik van maken. Door glazen wanden te plaatsen maak je de overkapping dicht waardoor de ruimte een overdekte plek wordt. Met een kacheltje kun je in de winter ook genieten van de extra woonruimte.

 

Vaak heb je de keuze uit een aluminium of houten terrasoverkapping. Elk voordeel heeft zijn nadeel. In dit artikel geven we je de uitleg waarom het materiaal aluminium meer geschikt is voor de tuin.

Waarom een aluminium terrasoverkapping voor de tuin?

Toegevoegde waarde van aluminium

Je wil je tuin uitbreiden met een overkapping. Vaak heb je de keuze uit een aluminium of houten terrasoverkapping. Het landelijke hout oogt knus, maar is in de praktijk minder onderhoudsvriendelijk, zo moet je het frame regelmatig schilderen en onderhouden.

 

Ga je voor licht aluminium dan heb je daar geen last van, het duurzame materiaal gaat lang mee en heeft een moderne uitstraling, wat goed aansluit bij vele woningen. Daarbij is aluminium bestand tegen alle weersomstandigheden. Van hoosbuien tot heftige stormen. Ga je voor aluminium dan weet je zeker dat de terrasoverkapping is voorzien van een lange levensduur.

Waarom een aluminium terrasoverkapping beter is

Het moderne overkapte terras na eigen ideeën inrichten

Heb je de keuze gemaakt uit een minimalistische of een moderne designoverkapping? Dan is er ook nog de mogelijkheid om de ruimte uit te bereiden met schuifwanden zodat er meer leefruimte ontstaat. Van de afgesloten ruimte kun je een hobbyruimte maken of een plaats waar je fijn je vrienden kan uitnodigen. Je kunt het vertrek indelen zoals je zelf wilt. De een heeft meer ruimte nodig, de ander is uit op een gezellige zitplaats.

 

Er zijn meerdere mogelijkheden om van een overkapping een luxe vertrek te maken. Dit zijn de keuzemogelijkheden:

Buitengordijnen

Wil je de overkapping uitbreiden met schuifwanden of glazen wanden dan is er de mogelijkheid om buitengordijnen op maat te maken. De gordijnen zorgen voor een huiselijke sfeer, en zijn erg fijn ter bescherming van de zon. De duurzame en waterwerende gordijnen zorgen voor meer intimiteit in de woonruimte.

 

Screen ter bescherming van de zon

Wil je zo goed mogelijke zonnebescherming dan is een screen ideaal. De zonnebescherming zorgt ervoor dat je fijn beschermd bent tegen de wind en zon en heerlijk kan zitten in de tuin. 

 

Glaswanden

Wil je genieten van binnen en buiten uit terwijl je uitzicht op de tuin blijft? Dat doe je door glazen wanden te plaatsen. Met glazen wanden kun je zo goed mogelijk genieten van de tuin. Of je de ruimte nu als werkplek gebruikt en zo inspiratie krijgt van al het groen om je heen, of buiten wilt genieten, maar niet tussen de muggen wilt zitten. Een glazenwand is ideaal voor meerdere uitgangspunten.

Conclusie

Met een terrasoverkapping kun je heerlijk genieten van het buitenleven. Niet alleen in de vroege ochtendzon, maar ook tot de late uurtjes. Dat betekent meer ontspanning in de tuin. Met de extra elementen zoals een glaswand, kun je er een luxe overkapping van maken, welke je heel het jaar kan gebruiken. Een overkapping heeft een grote meerwaarde van je huis.

Zie jij de voordelen van een overkapping met schuifpanelen?

Reactie schrijven

Commentaren: 12
 • #1

  Claire (woensdag, 15 februari 2023 09:27)

  Oh wauw, dat ziet er betoverend mooi uit! Voordelen klinken ook top.

 • #2

  Uniek overnachten (woensdag, 15 februari 2023 13:47)

  Ziet er prachtig uit. Als ik het geld had zou ik het direct laten plaatsen.

 • #3

  Kristof (woensdag, 15 februari 2023 17:27)

  Ik snap het volledig! :-)
  Zou best zo iets willen maar ik heb voorlopig nog een paar dingen die niet meewillen: plaats & budget.

  Maar we blijven dromen dus wie weet...

 • #4

  Tessa (woensdag, 15 februari 2023 19:30)

  Nooit bij stil gestaan dat aluminium zo goed bestand is tegen het weer

 • #5

  Yvonne (donderdag, 16 februari 2023 08:43)

  Die over het water is gaaf. Ik heb zelf een van hout. Maar deze zijn ook erg mooi.

 • #6

  Frederique (donderdag, 16 februari 2023 22:25)

  Ja zeker weten dat er voordelen zijn. Heerlijk om zo buiten en binnen bij elkaar te trekken.

 • #7

  Jouvence (vrijdag, 17 februari 2023 14:48)

  Wat handig dat aluminium zo onderhoudsvriendelijk is, nooit bij stilgestaan eigenlijk.

 • #8

  Linda Meester (vrijdag, 17 februari 2023 15:10)

  Ik vind het prachtig, wat een plaatjes zeg om zo op uit te kijken de hele dag

 • #9

  Janet (vrijdag, 17 februari 2023 17:00)

  Ik vind het een groot voordeel dat deze terrasoverkappingen weinig onderhoud vergen in vergelijking met houten overkappingen. Dat biedt perspectief.

 • #10

  Krystle (vrijdag, 17 februari 2023 18:27)

  Heel mooi zoiets! Ik vind een overkapping echt een toegevoegde waarde.

 • #11

  Nicole Orriëns (zaterdag, 18 februari 2023 10:42)

  Aluminium is niet een materiaal waarbij ik denk: 'Oh ja wat mooi!' maar als ik je post lees klinkt het toch wel heel erg handig eigenlijk.

 • #12

  Mitchel (zondag, 19 februari 2023 09:17)

  Wat ziet dat er mooi uit zeg. Het leuke vind ik ook dat de terrasoverkapping niet aan het huis vast zit. Luxe is het wel.