· 

Wat zijn de leukste plekjes van Den Haag?- Mijn gouden tips

Wat zijn de leukste plekjes van Den Haag? - Mijn gouden tips

Den Haag niet de plek waar ik geboren ben, maar ik woon er wel al jaren. Nu ben ik een keer als toerist door mijn stad gelopen. Wat zijn de leukste plekjes die je een keer gezien moet hebben? Ik geef je een paar tips over wat je kunt beleven in de mooie stad. Van politiek, cultuur tot ontspanning.

De leukste plekjes van Den Haag

Politiek

Als je dan naar de plaats aan de kust gaat, dan mag je het centrum van de stad zeker niet overslaan. Het Binnenhof, wat eigenlijk de historische naam "Hof van Holland heet is een complex van gebouwen. Het is het middelpunt van de Nederlandse en de Hollandse politiek. Natuurlijk moet je even een kijkje hebben genomen bij het torentje. Het torentje is sinds 1982 de werkplek van de minister-president. Het hoekige gebouw aan de rand van het Binnenhof en de Hofvijver is sinds de 14e eeuw actief. Op de plek waar vroeger de tuin was, staat nu het Mauritshuis. Het Mauritshuis is nu een museum. 

Wat is het leukste plekje van Den Haag het torentje

Als je door het Binnenhof loopt dan kom je vanzelf langs het torentje. Het gebouwencomplex is uniek om te zien, je voelt de historie als je er loopt. In de lente en de zomer staat er een Italiaanse ijscoman waar je een ijsje kunt halen.

Winkelen

De Grote Markt, het Spui en de Passage zijn de plekken waar je kunt shoppen. Hier vind je van alles van bekende modewinkels zoals de Bijenkorf tot bekende modewinkels en gezellige eettentjes. Wil je exclusiever winkelen neem dan een kijkje bij het Noordeinde en de Denneweg. Hier vind je haute couture in verschillende prijsklasse. De stad is vernieuwd met de komst van de Haagse Bluf. Een plekje waar je veel foodstores en barretjes kunt vinden, en een pauze kunt nemen tijdens het winkelen.

Waar kan je winkelen in Den Haag de passage
Passage Den Haag

Een hapje eten op het Plein

Wil je echt naar cafés of restaurants neem dan een kijkje bij het Plein. Hier kun je eettentjes en kroegjes vinden. Over het algemeen zijn er veel studenten te vinden. Het ruist er van de gezelligheid  (kijk wel naar de coronamaatregelen). Het Plein ligt vlakbij het Binnenhof een ideaal plaats om te lunchen, te dineren of s'avonds wat te drinken of een terrasje te pakken.

Snuffelen op de Haagse Markt

Ben je graag iemand die over de markt snuffelt opzoek naar de laatste koopjes? Dat kan zeker in 's-Gravenhage. De stad heeft een van de grootste markten van Europa. Op marktdagen vinden duizenden mensen hun weg naar vis, fruit, kaas tot bh's en schoen. Maar de markt heeft veel meer te bieden totaal zijn er zo'n vijfhonderd standhouders. Wil je naar de markt toe dan kun je met tram 6, 11, en 12 en bus 25 naar de Herman Costerstraat.

Ontspannen in Clingendael

Landgoed Clingendael ligt tussen Den Haag en Wassenaar. Het is een aangelegd park ingericht in de Engelse stijl. Je kunt er heerlijk wandelen en recreëren. Er is een leuke speeltuin waar de kinderen uitgebreid kunnen spelen. Verder is het makkelijk te betreden voor mensen met een rolstoel of kinderwagen. De parel van het park is de Japanse tuin. Let op deze is beperkt open dus kijk eerst naar de openingstijden. Op het park is een aparte gelegenheid waar honden los mogen lopen. Wil je liever een wandeling maken dichter bij het centrum van 's-Gravenhage dan kun je ook naar het Haagse bos. Het bos wat naast het Malieveld ligt is een heerlijk plek om te lopen, maar ook voor de kinderen is het een leuk uitje. Je kunt er hutten bouwen. Er leven veel dieren zoals damherten, uilen en de ijsvogel. Maar overdag zijn ze moeilijk te spotten.

Luieren op Scheveningen

Scheveningen de wijk van de stad die aan de kust ligt. Met de tram kun je vanaf het centrum makkelijk naar het strand toe. Veel dagjesmensen komen er een kijkje nemen. De boulevard, het strand en de Haven maken Scheveningen aantrekkelijk. Je kunt er ook heerlijk een hapje eten of drinken met uitzicht op de kustlijn en de bootjes die voorbijvaren. Misschien heb je ook interesse in mijn blog Varen in Amsterdam.

Ben jij wel eens als uitje in de hoofdstad van Zuid-Holland geweest en op welke plekje? De plaats is ook fijn om met de e-bike te verkennen.

Reactie schrijven

Commentaren: 28
 • #1

  Kiki Hasselton (woensdag, 24 maart 2021 12:51)

  Den Haag vind ik normaliter niet echt gezellig , maar misschien moet ik jou tips opvolgen en mij laten verrassen

 • #2

  Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh (donderdag, 25 maart 2021 09:50)

  Leuk!! Ik ben dol op Den Haag. Ook omdat mijn moeder in de buurt woont. We willen binnenkort echt een bezoek brengen aan Clingendael, dat schijnt magisch mooi te zijn vooral in de lente.

 • #3

  Jouvence (donderdag, 25 maart 2021 13:20)

  Ik ben heel eerlijk gezegd nog nooit in Den Haag geweest. Ik zou er wel een keer heen willen overigens.

 • #4

  Tessa (donderdag, 25 maart 2021 19:15)

  Ik mis het om naar Den Haag te gaan. Ging voor Conrona elke maand wel een keer naar Den Haag

 • #5

  Nicole Orriëns (vrijdag, 26 maart 2021 10:27)

  Wat ziet dat er allemaal mooi uit zeg. De laatste keer dat ik in Den Haag was is jaren geleden. Ik had er toen een tentamen in de buurt, en daarna gingen mijn man en ik Den Haag in.

 • #6

  Nicole Orriëns (vrijdag, 26 maart 2021 10:37)

  We bezochten destijds ook de American Bookstore. Ik vind dat altijd zo'n geweldige winkel. Weet je of hij er nog is?

 • #7

  Sofie Hoen (vrijdag, 26 maart 2021 13:09)

  Vanwege de lange afstand kom ik niet zo vaak in Den Haag, maar misschien moet ik het toch eens overwegen. Het klinkt heel leuk!

 • #8

  Melissa krijns (zondag, 28 maart 2021 20:26)

  Ik zou denk naar scheveningen gaan als ik zo dichtbij ben. Of misschien paar winkeltjes bezoek.

 • #9

  Henk (zondag, 28 maart 2021 21:52)

  Ik heb jaren midden in het centrum van den haag, vlakbij Den Haag CS gewerkt en vond het vrij compacte centrum erg prettig, en dan samen met de beeldenroute die elk jaar op de lange Voorhout was.

 • #10

  Cynthia | Cynspirerend.nl (maandag, 29 maart 2021 10:34)

  Ik ben vaak in Scheveningen geweest, maar de rest van Den Haag heb ik eigenlijk nooit gezien. Misschien wel leuk om er eens te gaan shoppen, zodra het weer kan.

 • #11

  Deborah (maandag, 29 maart 2021 10:52)

  Toen ik nog op school zat kwamen wij daar geregeld. En als toerist heeft de gevangenpoort de meeste indruk op mij gemaakt. Ben je daar wel eens geweest.. (als je van geschiedenis en griezelen houdt...)

 • #12

  Felice Veenman (maandag, 29 maart 2021 11:28)

  ik ben dol op de Haagse Mart en ik ben er al weer veeeeel te lang niet geweest. Thnx voor de reminder: ik ga weer een coronaproof bezoekje inplannen

 • #13

  Nicole Orriëns (vrijdag, 02 april 2021 10:38)

  De eerste foto met die gebouwen zorgen voor een bijzondere skyline vind ik!

 • #14

  Jasmina (vrijdag, 02 april 2021 11:25)

  Ik woon in het westland maar ben soms dagelijks in den haag haha...kijkduin vind ik altijd nog net iets fijner dan scheveningen

 • #15

  Lodi (vrijdag, 02 april 2021 11:30)

  Ik ga echt veel te weinig op stap in eigen land, suf eigenlijk, want het is zo mooi. Ik ben twee jaar geleden in Den Haag geweest ( een bezoek aan het Mauritshuis) en toen hebben we ook heelrijk rondgelopen. Ik vond het erg mooi en wil zeker terug.

 • #16

  Wanda (vrijdag, 02 april 2021 20:12)

  Ik ben jaren geleden eens in Den Haag geweest, maar heb er niet echt veel herinneringen aan. Dus misschien moet ik het gewoon opnieuw proberen en dan je tips gebruiken om een beter beeld van de stad te krijgen.

 • #17

  Miranda (zaterdag, 03 april 2021 11:13)

  Ik woon zelf in Leiden, dus Den Haag is om de hoek. Vond het altijd wel een leuke stad om eens een dagje te shoppen. Vorig jaar overnachtte ik in Den Haag en wandelde toen van het centrum naar Scheveningen (en terug). En van Den Haag naar Leiden via het Haagse bos. Een hele andere kant van de stad ontdekt. Zo leuk.

 • #18

  Frederique (zondag, 04 april 2021 12:29)

  Leuk om te lezen. Ik woon sinds 2013 in Den Haag en kijk er nog steeds naar als toerist. Van binnen toch Amsterdams maar ik vind het wel een mooie ruimtelijke stad. Mijn favoriete plek is de Paleistuin.

 • #19

  Mitchel (maandag, 05 april 2021 13:19)

  Een aantal jaar terug ben ik een weekend in Den Haag geweest. Ik vind in ieder geval dat je er heerlijk kan wandelen.

 • #20

  Melanie Hoogvliet (maandag, 05 april 2021 13:42)

  Als ik naar Den Haag ga beland ik eigenlijk altijd op Scheveningen ik vind het heerlijk om over het strand te lopen en lekker een hapje te gaan eten bij een beach tentje

 • #21

  Renata Feyen (maandag, 05 april 2021 15:51)

  Ik kijk er naar uit om als de Corona voorbij is terug eens lekker te kunnen gaan shoppen in Nederland - momenteel mogen we als Belgen het land niet zomaar in :)

 • #22

  Gea (maandag, 05 april 2021 18:30)

  Wat handig dit artikel. Zal hem zeker onthouden voor als ik eens heen ga

 • #23

  Heidi (donderdag, 08 april 2021 11:05)


  Wauw super prachtig is het daar.
  Deze sta nu ook op mijn lijstje om ooit te bezoeken. Jammer genoeg mogen we nu de rens nog niet over.

 • #24

  rachel (woensdag, 14 april 2021 09:00)

  scheveningen en kijkduin en de megastore vind ik altijd wel leuk. maar de passage in de stad is en blijft het leukste en de rest van den haag stad ook

 • #25

  Bouchra (woensdag, 14 april 2021 12:38)

  Ik heb 16 jaar in DH gewoond. Wel leuk om te bezoeken als je dat nog niet hebt gedaan.

 • #26

  Mandy (vrijdag, 16 april 2021 16:42)

  Wat een mooie foto’s! Ik ben wel eens in Den Haag geweest maar kan het me niet meer zo goed herinneren, als het kan maar weer eens terug!

 • #27

  Glamview (woensdag, 05 mei 2021 13:06)

  Ik ben er 1 x geweest, maar niet zo zeer in de stad zelf. Winkelen en lekker eten zou ik zeker er wel eens doen.

 • #28

  Denise (donderdag, 13 januari 2022 14:09)

  Ik woon ook in Den Haagen ken uiteraard alle plekken die je noemt. Zeker de afgelopen 2 jaar heb ik zóveel in mijn eigen stad gewandeld en gefietst. Veel in de natuur ook!