· 

Welke vloer past bij mijn interieur?

Welke vloer past bij mijn interieur? 6 inspiratie ideeën

Een vloer bepaalt de sfeer in je woonkamer, tevens is het fijn als de vloer ook past bij je interieurstijl. Wil je een warm interieur dan heb je meerdere mogelijkheden voor de woonkamer. Zo heb je een keuze uit tapijt, pvc-vloeren of gietvloeren voor de woon- of slaapkamer. Maar misschien heeft een opvallende visgraat, toch de voorkeur?

 

Bij het uitkiezen van de vloer soort is het materiaal en de kleurtint belangrijk, deze zorgen immers voor de sfeer en rust of drukte in huis. Kijk daarom goed naar je kleurenpalet, en zoek een vloersoort uit welke het beste past bij je interieur.

 

Op je nu Scandinavische woonstijl hebt of stoer woont voor elke woon-inrichting is er wel bijpassend vloerbedekking te vinden waarmee je de grond sfeervol kan aankleden.

 

Heb je geen idee wat de mogelijkheden zijn? In dit artikel vind je een inspiratie van de verschillende vloerensoorten van vinyl tot vloeren met een betonlook.

 

Vloer inspiratie voor je interieur

Vloersoorten vergelijken en bekijken

Ga vooraf eerst de vloersoorten bekijken, misschien heb je een voorliefde voor laminaat, maar vind je in de praktijk een houten vloer er toch warmer uitzien. Hout geeft je interieur niet alleen een warme uitstraling, het is ook nog duurzaam. 

 

Wil je geen vloerverwarming, maar wel warme voeten, dan is tapijt een goede keuze. Er zijn zo veel soorten en materialen. Tegenwoordig zijn er ook "mobiele winkels" waarbij je advies aan huis krijgt. Dan kan je van uit huis bepalen of de kleurtint past bij de lichtinval in huis. Zo kan het maar net zijn dat de tint welke je in gedachten had, net te donker of te licht blijkt te zijn. 

 

Zie je door de bomen het bos niet meer, dit zijn de zes populairste vloersoorten:

Vinyl vloeren

Een gewilde vloer is de vinylvloer. De vloerbedekking is gemaakt van kunststof net zoals de pvc-vloer. De vloer is er in allerlei uitvoeringen van een houten vloer, beton tot tegels. Wil je een luxueuze uitstraling met patroon dan kan je gaan voor een visgraat vinylvloer bij Decorette. Een visgraat vloer is tijdloos en daarom erg populair, daarbij kan de patroonvloer bij vele interieurstijlen. Het vinyl visgraatvloer heeft vele voordelen, de vloerbedekking heeft een goede isolatiewaarde, geluiddemping en is akoestiek. Daarbij is het zeil makkelijk te onderhouden.

Coretec vloeren

Heb je nog nooit van deze vloersoort gehoord? De extreem geluiddempende vloer met een onderlaag van kurk is gemaakt van recycleert hout, bamboe, kalksteen en vinyl. Valt de keuze op deze vloersoort dan heb je een groot voordeel want je hebt geen ondervloer nodig. De vloer is zeer geschikt voor huisdieren en kinderen, aangezien de Coretec PVC erg sterk is en er niet snel krassen zichtbaar zullen zijn. Door dit pluspunt gaat de vloer heel erg lang mee.

Welke vloer past bij mijn interieur?

Laminaat

Laminaat met een kliksysteem heeft een groot voordeel, het kliklaminaat is eenvoudig te leggen. Daarbij zijn er vele keuzes, van visgraatmotief, eiken tot donker en licht laminaat. Met een paar handige tricks kan je zelf de vloer leggen. Heb je twee linkerhanden, geen probleem, er zijn ook vakmensen welke de klikvloer voor je kunnen leggen.

PVC vloeren

De kunststof pvc-vloer is er in vele varianten, van beton, hout, klikvloer, plakvloer tot visgraatvloer. Welke stijl het beste bij jouw basic interieur past, dat kan alleen jij bepalen. De natuurlijke uitstraling zorgt ervoor dat PVC haast niet te onderscheiden is van een echte houten vloer. De geluiddempende, onderhoudsvriendelijke vloer is te combineren met en zonder vloerverwarming.

Marmoleum vloer

Heb je duurzaamheid hoog in het vaandel staan? Dan is een marmoleum vloer een goede keuze. Deze vloer is namelijk gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zoals lijnzaadolie, houtmeel, jute en kalksteen. Voor elke woonstijl is er wel een natuurlijk gemaakte vloer te vinden.

 

Een groot voordeel van het marmoleum vloersoort is dat de vloerbedekking makkelijk te onderhouden is. Daarbij heb je het materiaal ook in een handomdraai schoongemaakt. Vertoont de vloer toch slijtageplekken, dan kan de vloer gepolijst worden, zodat de vloersoort er weer als nieuw komt uit te zien.

Tapijt

Met tapijt kan je je woonkamer warm aankleden. De bekendste soorten zijn laagpolig tapijt, dit vloerkleed heeft haartjes welke korter zijn dan 1 cm. En we kennen ook het befaamde hoogpolig tapijt, dit is vloerbekleding waar je heerlijk in kan wegzakken. Je kan er de kamers van het huis mee aankleden maar ook de trap. De warme stof, zorgt voor behaaglijkheid. Daarbij voelt de stof zeer comfortabel aan. Bij deze vloerbedekking heb je een keuze uit stoer materiaal of de uitstraling van een Hotel Chique interieur.

 

Voor welke vloerstijl zou jij gaan?

Reactie schrijven

Commentaren: 13
 • #1

  Jouvence (dinsdag, 07 februari 2023 18:39)

  Wij hebben laminaat, waar ik op zich blij mee ben, maar zou het graag in een andere kleur hebben gehad.

 • #2

  Kiki (woensdag, 08 februari 2023 10:09)

  Ik ga me ook maar eens oriënteren. Time for change;-) mijn vloer is echt wel aan vervanging toe.

 • #3

  Eva (woensdag, 08 februari 2023 13:51)

  Bedankt voor de tips. Ik heb de voorkeur voor natuurlijke duurzame materialen. Coretec kende ik nog niet. Dat klinkt wel heel goed.

 • #4

  Claire (woensdag, 08 februari 2023 14:03)

  Ik vind een visgraat vloer tegenwoordig prachtig! Al spreekt een gietvloer mij ook erg aan.

 • #5

  Nienke (woensdag, 08 februari 2023 14:45)

  Goh, ik had nog nooit van Corotec gehoord, maar wat een mooi duurzaam materiaal!

 • #6

  Melanie Hoogvliet (donderdag, 09 februari 2023 18:10)

  Wat een mooie blog. Wij hebben gekozen voor een pvc vloer

 • #7

  Tessa (donderdag, 09 februari 2023 19:10)

  Handig overzicht van vloer soorten. Ik heb laminaat. Ideaal om snel en makkelijk schoon te maken

 • #8

  Sherry (zaterdag, 11 februari 2023 17:56)

  Goede tips. Wij hebben laminaat en tapijt op de eerste. De rest is laminaat.

 • #9

  Frederique (zaterdag, 11 februari 2023 20:13)

  Ik houd het meeste van tapijt maar dat is niet in alle ruimtes even praktisch. Wij hebben in huis laminaat en tapijt.

 • #10

  Sandra (maandag, 13 februari 2023 15:14)

  Ik heb een houten vloer en heb er enkele tapijten op liggen

 • #11

  Janet (dinsdag, 14 februari 2023 14:54)

  Ik heb altijd laminaat gehad en dat bevalt tot dusver altijd prima. Mijn zus heeft sinds een recentelijke verbouwing visgraat pvc en dat ziet er wel echt heel gaaf uit.

 • #12

  Deborah (woensdag, 15 februari 2023 10:28)

  ooh ook hier is weer zoveel mogelijk. Keuze te over!!
  Een mooie natuurstenenvloer is wat er nu in op de vloer ligt. Maar ik zou een vloer van echt hout ook niet vervelend vinden. Dat ademt meer sfeer.

 • #13

  Caroline (zondag, 19 februari 2023 12:29)

  2 jaar geleden zijn wij beneden overgestapt van parket naar pvc visgraat. Een echte aanrader!