· 

Werken in de tuin? Comfortabele werkkleding ter bescherming

Werken in de tuin? Comfortabele werkkleding ter bescherming

Het is lente en we mogen weer heerlijk de tuin in. Als tuinieren je hobby is dan ben je graag in de tuin, lekker alles onderhanden nemen van snoeien tot planten aanleggen. Heel de dag buiten werken werkt heerlijk ontspannen, maar je kleding wil je wel netjes houden en jezelf goed beschermen. Comfortabele kwalitatieve tuinkleding om in te werken is daarom wel zo fijn, zo bescherm je je tegen regen en zonneschijn. Maar de tuinkleding biedt ook bescherming tegen scherpe doorns of zware tegels. Welke werkkledingstukken voor dames en heren zijn een must voor elke tuinliefhebber?

Werkkleding voor de tuin. Bron: Engelbert Strauss
Werkkleding voor de tuin. Bron: Engelbert Strauss

Werken in de tuin heb jij de grote en kleine klusjes al gedaan?

Op de tuinkalender kan je elke maand zien wat voor onderhoudsklussen er gedaan moeten worden. Welke tuinplanten kan je in het voorjaar snoeien en hoe kan je het gazon het beste onderhouden? Maar ook de grote tuinklussen zijn erop terug te vinden. Denk hierbij aan de tuintegels schoonmaken. Vaak gebruik je hier de hogedrukreiniger voor, bij zo'n schoonmaak klus wil je niet dat al je kledingstukken vies en nat worden. Een tuinbroek of een waterdichte broek is dan fijn om in te werken.

Duurzame kleding voor dames en heren

Tuinieren is fijn met de juiste duurzame kleding. Engelbert Strauss verkoopt tuinkleding van hoge kwaliteit, makkelijke comfortabele werkkleding om in de tuin te werken. De stevige maar ook soepele tuinkleding voor dames en heren biedt niet alleen bescherming, de kledingstukken zorgen er ook voor dat je lichaam buiten genoeg verkoeling of warmte heeft tijdens het uitvoeren van de tuinklussen. Er een ruime keuze uit broeken, shirts en polo's  maar ook aan handschoenen en hoofddeksels voor elk beroep wat je buiten uitoefent is er wel geschikt kledingstuk te vinden.

Waar moet werkkleding aan voldoen? Bron Engelbert Strauss
Waar moet werkkleding aan voldoen? Bron Engelbert Strauss

Wanneer gebruik je tuinkleding?

Bij tuinkleding heb je waarschijnlijk een tuinbroek en een paar kaplaarzen in gedachten. Tegenwoordig is de werkkleding zeer uitgebreid. Duurzame kwalitatieve tuinkleding waar je je makkelijk in kan bewegen, de volgende kledingstukken mogen niet ontbreken in de kledingkast van de tuinliefhebber:

 • Bodywarmer
 • Tuinbroek
 • Korte/lange broek
 • Werkvest
 • Werkjas

Waar vind je werkkleding om te tuinieren?

Het is belangrijk om werkkleding te dragen omdat je niet wilt dat je eigen kleding beschadigd raakt tijdens een tuinklus. In de tuin ben je niet alleen met bloemen en planten bezig, je voert ook grotere werkzaamheden uit. Denk hierbij aan een terras aanleggen, zelf een vijver bouwen of de schutting plaatsen. Hiervoor heb je kleding nodig die geschikt is voor wind en regen, zodat jij door kan werken en je tuinklus af kan maken. Een fleece vest of regenjas zijn ideaal voor dit soort werkzaamheden.

 

 Men vraagt zich vaak af waaraan moet werkkleding voldoen?

Bij Engelbert Strauss heb je een ruime keuze aan comfortabele kleding welke veiligheid en bescherming aan je lichaam geven. Van beschadigde knieën of handen heb je nu geen last meer. De kleding is geschikt voor verschillende werkzaamheden en voldoet aan alle wettelijke eisen. Nu geen suffe tuinkleding maar een trendy outfit voor elke tuinder zo kan je veilig in de tuin werken met goede werkkleding.

Heb jij speciale kleding voor in de tuin?

Reactie schrijven

Commentaren: 19
 • #1

  Fallon (donderdag, 05 mei 2022 14:37)

  Ik wist niet eens dat dit soort kledij bestond! Wel handig en zeker nodig. Ik ben altijd VOOR duurzaamheid dus dat pakt ook nog eens heel goed.

 • #2

  Jouvence (vrijdag, 06 mei 2022 10:38)

  Nee, geen speciale kleding voor in de tuin. Ook niet nodig overigens want we hebben helaas geen tuin bij ons mini appartement.

 • #3

  Nicole Orriëns (vrijdag, 06 mei 2022 10:44)

  Wat een leuke en vriendelijk meneer is dat. Als ik in de tuin ga werken doe ik meestal wat oude kleren aan die ik nog ergens heb rondslingeren.

 • #4

  Frederique (zaterdag, 07 mei 2022 08:12)

  Ik heb geen tuin en dus ook geen speciale kleding ervoor. Kan me voorstellen dat dit fijn is voor mensen die daadwerkelijk in tuinen of de natuur werken.

 • #5

  Sandra (maandag, 09 mei 2022 14:16)

  Hier ook geen tuin, dus ook geen spéciale werk kleding nodig

 • #6

  Tessa (dinsdag, 10 mei 2022 16:49)

  Vroeger op de camping droeg ik altijd een oud tuinpak als ik mijn vader ging helpen in de tuin met speciale kinder tuin handschoenen met bloemen

 • #7

  Linda Meester (woensdag, 11 mei 2022 10:32)

  Ik gebruik mijn oude kleding om in te tuinieren. Dat rouleert per seizoen door. Alleen tuinhandschoenen schaf ik aan

 • #8

  EvenDelen.be (woensdag, 11 mei 2022 10:59)

  Ik hou van duurzame kledij. Geschikte handschoenen vind ik heel belangrijk.
  Afhankelijk van de taken die je in de tuin doet, is een goede werkbroek en schoenen ook belangrijk.
  Mijn vriend beschikt over specifieke werkkledij zoals je omschrijft in je artikel.
  Omdat ik eerder de kleine werkjes doe, volstaat een oud setje losse kledij die ook goed beschermt tegen de zon. Ook dragen we bij zonnig weer altijd een zonnebril en soms ook wel een petjes om een zonneslag of hoofdpijn te voorkomen.

 • #9

  Claire (donderdag, 12 mei 2022 12:46)

  Wat een leuke tuinmannen ;-)! Ik trek eigenlijk altijd sportkleding aan als ik ga tuinieren. Maar wat fijn dat er ook speciale kleding is!

 • #10

  Linda (donderdag, 12 mei 2022 16:07)

  Het viel mij ook al op dat er de laatste tijd veel leuke werkkleding te verkrijgen is. Een mooie en goede ontwikkeling!

 • #11

  Janet (vrijdag, 13 mei 2022 12:52)

  Ik werk eigenlijk amper in de tuin en als ik dat dan wel een keer doe, dan gebruik ik hiervoor meestal gewone kleding die ik later in de wasmachine doe. Tot op heden geen problemen mee gehad haha.

 • #12

  Tessa (vrijdag, 13 mei 2022 21:07)

  Zelf heb ik geen tuin, maar een klein balkon. Maar als ik werk op mijn balkon doe ik oude kleding

 • #13

  Tine (zaterdag, 14 mei 2022 14:07)

  Ik hou gewoon comfortabele versleten kledij bij om in de tuin te werken.

 • #14

  Rory (zaterdag, 14 mei 2022 20:07)

  Serieus?!? Bestaat dit? Wel heel goed en zeker ook als het duurzaam is. Heel eerlijk doe ik amper wat in de tuin (dat doet mijn vader heel regelmatig en sommige dingen doe ik dan wel, maar dan doe ik gewoon oude kleding aan). Goed om te weten wel.

 • #15

  Wanda (zondag, 15 mei 2022 10:15)

  Mijn vriend heeft wel zo'n werkbroek met tig zakken en die trekt hij ook aan als we de tuin onder handen gaan nemen. Ikzelf doe dan meestal een oude spijkerbroek aan.

 • #16

  Gabrielle (dinsdag, 17 mei 2022 10:53)

  Ik heb hier echt nog nooit over nagedacht, maar als deze meneer ook meekomt ben ik gelukkig :P

 • #17

  corrina wassenaar (donderdag, 19 mei 2022 08:07)

  sinds kort ben ik ook wel een tuin mens geworden
  oude kleding aan, handschoenen en lekker tutten

 • #18

  Mieke | Miek's Mind (donderdag, 19 mei 2022 09:28)

  Ik heb geen tuin, maar anders zou ik ook zeker geen speciale kleding kopen om in de tuin te werken. Gewoon wat oudere kleding aantrekken wat vies mag worden. Besteed die centjes liever aan wat anders.

 • #19

  Nicole Orriëns (donderdag, 19 mei 2022 14:31)

  Er zijn zelfs heuse tuinschorten zag ik! Dat vind ik dan wel weer een beetje bijzonder, en lijkt me ook niet zo heel praktisch als je bijvoorbeeld onkruid moet wieden.