· 

Woontrends 2023: ronde meubels voor een warm interieur

Woontrends 2023: ronde meubels voor een warm interieur

Bij de nieuwste woontrends en meubeltrends 2023 zien we dat de de ronde vormen ook meer terug in de meubels. De organische modellen zien we verschijnen in tafels maar ook fauteuils en accessoires.  Met een vleugje natuurlijk materiaal zoals teddy stof, wol of andere zachte stoffen creëer je in no time een warm interieur. Een woonkamer waarbij we veel rondingen maar ook organische vormen zien. Hoe kan je de rondingen toepassen in huis? 

Woontrends 2023: ronde meubels warm interieur
Woontrends 2023: ronde meubels warm interieur

Organische vormen voor een warme sfeer in huis

Hoekige vormen en de kleur grijs kunnen zorgen voor een saaie koele grijze woonkamer. De sfeer kan je makkelijk thuis veranderen door ronde decoratie in woonkamer  toe te passen. Creëer een gezellig hoekje in de woonkamer met ronde stoelen of een organisch bijzettafeltje. 

Wil je niet meteen je gehele interieur vervangen dan kan je ook je hoekbank combineren met een rond meubel ernaast, dit zorgt ervoor dat de strakke lijnen doorbroken worden op deze wijze ontstaat er een speels effect.

Woontrends 2023 combineer hoekige en ronde meubels
Woontrends 2023 combineer hoekige en ronde meubels

Weg met de strakke hoekige meubels

Dus gooi de strakke meubels maar de deur uit en vervang de hoekig meubels voor ronde meubels in je interieur. Een ronde eettafel is hier een goed voorbeeld van de ovale eettafel straalt niet alleen gezelligheid uit, je kan er ook met veel familie of vrienden aan zitten. Plaats er een paar kuipstoeltjes omheen voorzien van een zacht stofje zoals velours of een teddy stof . Een andere optie is een ronde muur decoratie woonkamer in de vorm van een cirkel, zo heb je in een handomdraai de eetruimte of de zithoek sfeervol ingericht.

Je huis inrichten met ronde en organische vormen
Je huis inrichten met ronde en organische vormen

Creëer een heerlijk zit plekje met een ronde fauteuil

Heb je in de erker nog een plekje over of wil je een zitplek bij de openhaard? Een ronde fauteuil is dan een uitkomst. Een draaifauteuil met zachte kussens waar je fijn in kunt wegduiken met een kop thee of een boek. Een fauteuil is ook handig om als extra stoel bij de bank te betrekken, zo zit niet iedereen dit op elkaar op een bank maar kan je meerdere zithoekjes creëren.

Subtiel rondingen toepassen door middel van accessoires

Ben je zeer tevreden maar zoek je nog een woonaccessoire waarbij de ronde vorm zorgt voor iets meer vriendelijkheid in huis, dan is een rond vloerkleed een goede optie. Een rond tapijt zorgt voor contrast in je interieur. Op deze manier onderbreek je de strakke lijnen van de rechthoekige vormen van een zwevend tv-meubel, de kast en de bank.

Wil je spelen met de rondingen in de woonkamer en de vorm subtiel laten terugkomen dan zijn er genoeg vaasjes en spiegels te vinden. Fleur de wand op met een mooie muurdecoratie op plaats een paar vaasje op een rond plateau.

Heb jij een rond meubel in huis?

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Tessa (maandag, 07 november 2022 17:01)

  Afgezien van klokken, heb ik eigenlijk helemaal niets qua ronde vormen in mijn interueur

 • #2

  Cynthia (dinsdag, 08 november 2022 10:28)

  Heel eerlijk? Ik ben eigenlijk niet zo van de ronde meubels, aangezien mijn huis ook rechthoekige kamers heeft. Ik denk dat ronde meubels juist veel loze ruimtes in je kamer geeft.

 • #3

  Nicole Orriëns (woensdag, 09 november 2022 08:43)

  Ik moest even denken en toen bedacht ik dat ik een rond tafeltje heb dat bij de kachel staat!

 • #4

  Frederique (woensdag, 09 november 2022 10:50)

  Ja, ik houd van rond en heb heel veel ronde meubels maar ook ronde decoratie in huis. Ik houd niet zo van recht en hoekig.

 • #5

  Claire (donderdag, 10 november 2022 19:22)

  Ik ben dol op de Teddy stof! Wij hebben sinds een jaar een ronde eettafel en zijn daar ook super blij mee. Wat mij betreft zij deze 2 trends tijdloos �

 • #6

  Elisa (donderdag, 24 november 2022 09:16)

  Grappig, nooit bij stilgestaan. Zal het bij meubels net als mensen zijn, bol en rond = gezellig � Een eettafel zou ik niet zou gauw meer rond doen, vind ik wat onrustig, maar is erg persoonlijk natuurlijk.

 • #7

  Nicole Orriëns (donderdag, 24 november 2022 09:29)

  Wat grappig dat rond in de mode is! Het heeft inderdaad iets zachters dan hoekige meubels.

 • #8

  Sanne (zondag, 27 november 2022 21:00)

  Een ronde tafel is inderdaad ook mooier. Ik heb een ronde salontafel en klein bijzettafeltje is ook rond.