· 

Zo maak je je huis klaar voor de lente

Zo maak je je huis klaar voor de lente

Verlang je ook zo naar de lente? Je kunt nu al je huis klaarmaken voor dit heerlijke seizoen, zodat je je er alvast op kunt verheugen. Dit zijn zeven manieren om dat te doen:

Zo maak je je huis klaar voor de lente

1. Ruim de entree op

In de winter hopen jassen, handschoenen, mutsen en sjaals zich op in de hal. In dit koude en natte seizoen loop je bovendien gemakkelijk modder en vuil naar binnen. Door eerst de rommel op deze plek op te ruimen en de vloer te dweilen, kan het huis weer fris aanvoelen voor de lente.

2. Iedere week een extra schoonmaakklusje

Je kunt in één dag door het huis vliegen voor een grote lenteschoonmaak. Je kunt ook iedere week een voorjaarsklusje erbij doen, zodat het huis steeds schoner aanvoelt. Geef voorrang aan de klusjes die de grootste impact zullen hebben om je huis echt fris en schoon te laten voelen voor de lente. Denk aan de vloer dweilen en de ramen zemen.

3. Zet verse bloemen neer

Niets brengt de lente beter in huis dan verse bloemen. Voorjaarsbloeiers als tulpen en narcissen brengen kleur en fleur in je kamer. Op dagen dat het buiten niet voelt als lente herinneren ze je eraan dat er warmere, zonnige dagen aankomen.

4. Breng groen in huis

Net als bloemen kunnen kamerplanten veel leven in huis brengen. Gebruik echte planten zoals klimop en combineer ook kunstplanten en kunstgroen. Zet ze in een bloempot met zachte lentekleuren. 

5. Verfris je linnengoed en textiel

Denk je er wel eens aan het linnengoed en textiel te wassen? De lente is er een uitgelezen seizoen voor. Neem ook meteen kussenhoezen, gordijnen, badmatten, wasbare douchegordijnen en hondenkleden mee. Deze spullen kunnen een heleboel vuil verzamelen en kookgeuren vasthouden. Door ze een goede wasbeurt te geven kun je ze echt opfrissen voor de lente.

6. Frisse wasmachine

Alles wat je nodig hebt voor een schone, frisse wasmachine is baking soda en azijn. Giet een beetje azijn in het wasmiddelbakje. Strooi daarna baking soda in de trommel van de wasmachine. Laat de machine vervolgens draaien op een normaal programma op 95 graden. Als de eerste cyclus klaar is, laat de wasmachine dan nog een keer spoelen en centrifugeren. Laat daarna de deur open, zodat de machine volledig kan drogen. De wasmachine ruikt heerlijk fris.

7. Zet de ramen open

Laat frisse lucht je huis vullen op die eerste paar warmere dagen van de lente voordat de pollen beginnen te komen. Er gaat niets boven een frisse bries die door de ramen waait.

Reactie schrijven

Commentaren: 11
 • #1

  nicole orriens (woensdag, 08 maart 2023)

  Jaaa, vooral de ramen open vind ik heerlijk! Laat de frisse lentelucht maar binnenkomen!

 • #2

  Joyce joshua (woensdag, 08 maart 2023 13:31)

  Oeeeh die frisse wasmachine ga ik eens proberen! En ik hou ook ontzettend van frisse lucht in mijn huis

 • #3

  Claire (donderdag, 09 maart 2023 08:38)

  Heerlijk allemaal! Ik ben dol op veel planten in huis. In de lente horen daar natuurlijk ook bolletjes bij.

 • #4

  Tessa (donderdag, 09 maart 2023 19:02)

  Mijn entree opruimen moet ik echt weer eens doen. Je wilt niet weten hoeveel jassen, sjaals en schoenen daar te vinden zijn

 • #5

  Frederique (vrijdag, 10 maart 2023 15:18)

  Linnengoed en textiel was ik heel vaak, dus dat zie ik niet echt als een onderdeel van een lenteschoonmaak. Het is wel tijd voor een grote beurt voor de wasmachine, goed idee inderdaad. En ja, ik word altijd blij van verse bloemen. Gisteren kreeg ik toevallig paarse bloemen, geen idee hoe ze heten, maar zo fijn zo'n kleuraccent in huis. Helaas werkt het weer voorlopig niet mee om het lentegevoel te krijgen.

 • #6

  Kiki (vrijdag, 10 maart 2023 17:53)

  Had vanochtend netjes punt 1 gedaan, maar net vanuit sneeuw met hond binnengekomen en lente gevoel is weer even weg ;-)

 • #7

  Nicole Orriëns (zaterdag, 11 maart 2023 11:51)

  Als het 21 maart is ga ik een ander vloerkleed neerleggen en verwissel ik altijd de gordijnen en kussenhoezen.

 • #8

  Amina (zaterdag, 11 maart 2023 21:48)

  Heerlijke blog hoor! Heb zo'n zin in de lente, dat is samen met de herfst mijn fave. En ik vind je 2e tip ook zo goed, om in het fases te doen. Dat werkt echt! Ik doe dat nu met de zolder opruimen. Niet alles in 1 keer, want dat is een ramp, maar elke keer dat ik er kom 2 dingen weghalen <3

 • #9

  Wanda (maandag, 13 maart 2023 13:42)

  Elke week een extra schoonmaakklusje vind ik wel een goed idee, op die manier heb je én direct resultaat zonder dat je na een week bij wijze van spreken direct weer opnieuw kunt beginnen. Bloemen en planten zou ik dolgraag willen, maar onze kat is helaas nogal vernielzuchtig op dat gebied, dus helaas...

 • #10

  Jouvence (woensdag, 15 maart 2023 17:59)

  Deze klusjes doe ik eigenlijk altijd wel, ongeacht of het lente is of niet.

 • #11

  Karel (zondag, 19 maart 2023 11:55)

  Leuke tips, die ik zeker ga onthouden.
  En leuk dat de lente eraan komt!