· 

Thee vraag van vandaag : Gelukkig

Thee vraag van vandaag: "Welke alledaagse dingen maken je gelukkig?"

Om me beter te leren kennen is de Pickwick thee vraag van vandaag, welke alledaagse dingen je gelukkig maken. Geluksmomentjes zitten vaak in een kleine dingen. Een kaartje in de brievenbus, een bloemen welke je ziet opkomen of even een bezoekje aan je oma. 

Wil je weten waar ik blij van word, lees dan dit artikel, met mijn simpele geluksmomentjes.

Wat is geluk?

Ja, wat is geluk? Ik heb het even opgezocht. Geluk is letterlijk:

 

"Geluk is blij zijn met je leven zoals je nu leeft. Hierbij ontstaan positieve emoties, zoals ontspannenheid, vrolijkheid en een tevreden gevoel."

 

Een geluksmomentje valt dus ook onder geluk. Ik kan 's ochtends heel erg genieten van een kopje koffie. We hebben dan eerst met elkaar ontbeten. Ieder maakt zich klaar om te gaan werken en om naar school te gaan of in Coronatijd achter zijn computer te gaan zitten. En als iedereen de deur uit is en ik de vloer gestofzuigd heb dan is het mijn moment!

 

Lekker een bakkie koffie en rustig aan mijn laptop pakken. Ik heb ook genoeg aan één kopje, maar lukt dat door bepaalde omstandigheden niet. Nou, dan heb je de poppen aan het dansen, want dan mis ik mijn momentje op de dag echt. In dit artikel heb ik mijn persoonlijke mijn top 4 van alledaagse dingen die me gelukkig maken opgeschreven.

BeschrijvingBeschrij

Ja, wat maakt mij gelukkig, een goede thee vraag. Eigenlijk best wel heel veel kleine dingetjes Zoals:

Mijn gezin

Vogeltjes in de tuin

Bloemen

Fotograferen

Het zijn alledaagse dingen waar je geen moeite voor hoeft te doen, maar die wel aanwezig zijn. En waar je een geluksmomentje van krijgt als je naar kijkt of als je ermee bezig bent.

Mijn gezin

Mijn gezin staat natuurlijk op een. Wat als je in een paleisje zit en je een gouden kranen hebt in de badkamer, maar geen gezin? Dan ben je opeens niet meer zo gelukkig. Nu woon ik niet in een paleisje, voor de duidelijkheid ik woon prima. En gouden kranen hebben we ook niet, maar zonder mijn kids en mijn man ben ik niets. Dan mis je de kleine gezelligheidsmomentjes van samen een kopje thee drinken met de kids, even de verhalen van school aan horen. Het knusse moment als mijn man thuis komt en we weer helemaal compleet zijn. Nee, ik zou niet zonder kunnen.

Vogeltjes in de tuin

Met mijn laptop zit ik aan de lange eettafel met uitzicht op de tuin. Het is herfst, dus het vogelhuisje heb ik al opgehangen. Vetbollen en andere lekkernijen hangen er ook. Ook al is mijn man er niet blij mee, want af en toe komt er ook een muisje van het lekkers wat weghalen. Als ik dan zit te bloggen en al het gekwetter van de musjes en de spreeuwen hoor. De kool- en pimpelmeesjes af en aan zien vliegen. Dan ben ik blij. Blij met mijn tuintje en het mooie leven van de vogeltjes. Af en toe komt de halsbandparkiet ook nog voorbij. En laatst zelfs een specht in de tuin gehad, en dat in de Randstad! Ja, ik ben een echt buitenmens!

Theevraag wat maakt je gelukkig
Theevraag wat maakt je gelukkig

Bloemen

Van bloemen in huis word ik heel vrolijk, vooral van zonnebloemen en rozen. Maar het liefst heb ik een klein boeketje op de salontafel. Niet te groot want je moet er wel makkelijk overheen kunnen kijken om je  t.v. programma te kunnen zien. En staan er geen bloemen in huis, dan kan ik en de lente en de zomer erg genieten van de planten in de tuin. Als een blij kind kijk ik hoe de eerste krokus omhoog komt.

Fotograferen maakt me gelukkig
Fotograferen maakt me gelukkig

Fotograferen

Als de stress soms een beetje te veel is dan kan ik het beste de natuur in gaan. En dan natuurlijk mijn fototoestel meenemen. Ik ga graag naar het strand of het bos. Alles mag op de foto, maar het leukste vind ik dieren fotograferen van een vlinder tot een grote Schotse hooglander. Vol energie kom ik dan weer thuis. Alle stress is weg, en ik ben weer helemaal zen. Gelukkig hoef ik er niet altijd op uit, want in de lente en zomer is er ook genoeg te zien in de tuin. Misschien vind je dit artikel over belangrijk in het leven, ook leuk om te lezen.

Van welke alledaagse dingetjes kun jij gelukkig worden?

Reactie schrijven

Commentaren: 21
 • #1

  Daisy (maandag, 09 november 2020 10:14)

  Ik word gelukkig van: mijn gezin, mijn fijne huis, onze poes en de zon!

 • #2

  Jouvence (maandag, 09 november 2020 10:18)

  Mooie vraag vind ik dit! Ik word gelukkig van mijn partner, mijn katten en ons huisje.

 • #3

  Alexandra (maandag, 09 november 2020 11:15)

  Ik word gelukkig van mijn kat, de vogels in de tuin en wandelen. Genieten van de zon en de natuur. Leuke vraag.

 • #4

  Felice Veenman (maandag, 09 november 2020 15:22)

  ik word gelukkig van mijn man en van mijn kinders, van de liefde van mijn vriendinnen, van een zonsop of ondergang, van mijn moestuin, van een breiwerk dat goed gelukt is, van een glaasje wijn, een lief liedje op de radio...ik kan nog een heeeel eind door gaan

 • #5

  corrina wassenaar (dinsdag, 10 november 2020 07:35)

  Geluk is momenteel gezond wakker worden en genieten van de dingen die we nog kunnen ondernemen

 • #6

  Stefaan De Winter (dinsdag, 10 november 2020 09:40)

  Voor mij is een klein gelukje een nieuw item kopen voor het interieur. of de kerstboom zetten. en daar dan naar staren of voorbij lopen en even stil staan bij het leuke dat we hebben.

 • #7

  Felice Veenman (dinsdag, 10 november 2020 11:38)

  bi mijn vriendin in de tuin komen eekhoorntjes eten...daar word ik ook heel gelikkkig van . net als van die zak bloembollen, die ik straks in de tuin plant

 • #8

  Nicole Orriëns (dinsdag, 10 november 2020 16:06)

  Ik word gelukkig van een moment voor mezelf met een kopje koffie en klassieke muziek.

 • #9

  Nicole Orriens (dinsdag, 10 november 2020 16:14)

  Geluk is voor mij ook stilte en rust. En als ik thuiskom van het hardlopen en daarna lekker ga douchen.

 • #10

  Tessa (dinsdag, 10 november 2020 18:30)

  Genieten van een mooie omgeving, een nieuwe plek verkennen, fotograferen

 • #11

  Tania (woensdag, 11 november 2020 09:56)

  Ik word gelukkig van mijn gezin en vooral als ik mijn zoontje plezier zie hebben

 • #12

  Manon (woensdag, 11 november 2020 15:48)

  Leuk en goed om daar eens over na te denken. Het zit vaak in de kleine dingen en iedereen ervaart het weer op z'n eigen manier. Leuk om te lezen van iedereen.

 • #13

  rachel (woensdag, 11 november 2020 17:41)

  leuk om te lezen inderdaad en hier is het slapen, ik word gelukkig als ik even kan slapen want snachts gaat dat niet, mijn gezin en fotograferen
  https://lafamiliab.nl/

 • #14

  Amy - sommarmorgon.com (woensdag, 11 november 2020 21:11)

  Wat een fijne geluksmomenten allemaal! Ik word enorm gelukkig van buiten in de natuur zijn.. veel meer heb je dan niet nodig.

 • #15

  Manon (woensdag, 11 november 2020 21:54)

  Love kleine geluksmomentjes! Een vers glas cola, een afgewerkte todo list, lekker eten, iets om naar uit te kijken, opgeruimde kamer, geurkaarsjes aan.. etc

 • #16

  Rory (vrijdag, 13 november 2020 11:49)

  Een zonnestraal op een grauwe dag. Het roodborstje wat tot vlak voor je raam wat loopt te rommelen in de tuin. Een tekening terugvinden van mijn moeder die ze samen met mijn dochtertje heeft gemaakt en met de datum en leuke tekst daarop geschreven. Het besef dat je leeft. Het eerste kopje koffie op de dag. Beseffen wat er allemaal voor moois om je heen is. Natuur, mensen, mooie muziek. en zo kan ik nog wel even doorgaan...

 • #17

  Jessie (zaterdag, 14 november 2020 19:07)

  Ik geniet van mijn 4 minuten schrijfmomentje waarmee ik de dag mee start.

 • #18

  Nicole Orriëns (vrijdag, 27 november 2020 10:59)

  Ik las ooit dat je beter kunt streven naar een betekenisvol leven dan een gelukkig leven. Daar zit volgens mij beslist iets in. Ik zeg nu ook niet meer over mijn kinderen: 'Als ze maar gelukkig zijn.'

 • #19

  Melanie Hoogvliet (vrijdag, 04 december 2020 09:43)

  Voor mij is dat boeken, fotografie en lekker eten en koken.

 • #20

  Mandy (woensdag, 05 mei 2021 20:16)

  Mijn hondje shanti en werken. Jup, werken ja. Lekker toeren en muziek luisteren. Ik heb een goede baan uitgezocht

 • #21

  EvenDelen.be (zaterdag, 09 april 2022 12:58)

  Wat een leuk artikel. Wandelen in de natuur en foto's nemen is iets waar ik mee tot rust kom.
  Buiten in de tuin zitten en kijken hoe onze twee honden als gekken met elkaar spelen.
  De interacties tussen de katten en de katten met de honden.
  Eindelijk een goed boek vinden die mijn gedachten volledig verzet.
  Zien hoe mijn schoonouders die in de 70 zijn met elkaar zitten te kibbelen, wetende dat ze toch zo goed bij elkaar horen en niet zonder elkaar kunnen.
  Ah... Er zijn zoveel dingen, als je maar de tijd neemt om er naar te kijken.