· 

Is lifestyle bloggen makkelijk? | Linda schrijft het op

Is lifestyle bloggen makkelijk? | Linda schrijft het op

Sinds. 2019 ben ik begonnen met bloggen over mijn gezondheid. Gewoon om van me af te schrijven.  Wat voor een blogger ik was, een lifestyleblogger of een niche blogger daar had ik geen weet van. Toen ik klaar was met alle persoonlijke verhalen van mij af te schrijven, wilde ik eigenlijk wel verder. Voor mijn gevoel was ik nog niet klaar ik had nog zo veel om op te schrijven.  Mijn blog kreeg de naam: Linda schrijft 't op. Maar is lifestyle bloggen makkelijk?

Persoonlijke blogger

Mijn persoonlijke verhalen als blogger zijnde vond ik niet moeilijk om op te schrijven. In dat geval ben ik een open boek. Uit de losse pols rollen zo mijn blogspots eruit. Of het nu over pesten of over mijn gezondheid gaat. In no time heb ik mijn blog opgeschreven. En nog steeds schrijf ik mijn persoonlijke blogs het makkelijkste. Ik hoef er niks voor op te zoeken. En heb er geen notitieboekje voor nodig. Maar toen ik verder wilde was het een bewuste keuze. Dan wil ik ook een logo en een paar onderwerpen hebben waarover ik schrijf.

Is lifestyle bloggen makkelijk - Linda schrijft 't op
Is lifestyle bloggen makkelijk - Linda schrijft 't op

Wat zijn je onderwerpen?

Heb je een nicheblog wat gaat over kinderen of het huishouden, dan heb je houvast aan je onderwerp. Dat kan een voordeel zijn maar ook een nadeel. Omdat je op een gegeven moment over al je onderwerpen hebt geschreven loop je misschien vast. Ik wilde graag mijn vrijheid behouden. Ik wilde als blogger gaan schrijven over mijn passie fotograferen, planten, en de tuin. Maar ook over van alles wat ik meemaak. Linkpizza heeft mij inzicht gegeven over welke onderwerpen ik wil schrijven. Toen ik daar eenmaal uit was gaf dat duidelijkheid. Ik kon nu op gerichte onderwerpen gaan schrijven. Ook heb ik structuur in het plaatsen van mijn blogspots gebracht. Drie keer in de week een blog op maandag, woensdag en vrijdag. Twee keer is de basis, maar mocht het een keer niet lukken om wat voor reden dan ook, dan ga ik me er niet aan ophangen. Mijn blogs gaan over de volgende onderwerpen:

Loop ik op bij voorbeeld de tuin vast omdat het winter is dan kan ik makkelijk een blog over een ander onderwerp schrijven. De vrijheid vind ik zelf erg fijn. En ja je overlapt wel eens met een niche blogger. Als je onderwerp over het huishouden, boeken of andere nicheblogs gaat.  Maar dat is dan even niet anders.

Nicheblog of lifestyle blog?
Nicheblog of lifestyle blog?

Nadelen

Zitten er ook nadelen aan het lifestyle bloggen? Jazeker je doelgroep is minder duidelijk. Hoewel ik in de statistieken duidelijk kan zien dat mijn doelgroep 86,7% vrouwen 13,3 % man is.  En de leeftijd 25/ 54 jaar. Heeft natuurlijk niet iedereen iets met alle onderwerpen waarover ik schrijf. Zelf richt ik me op de 40+ vrouw die in hetzelfde schuitje zit als ik, wat betreft tieners, uitjes, lifestyle en ga zo maar door. Het nadeel is dat de volger helemaal niet geïnteresseerd is in tuinieren en mijn tuinblogs niks vind. Het aantal volgers op Instagram groeit dan ook minder snel dan mijn tuinaccount @Tuinweetjes. Maar ook daar kan ik me niet druk over maken.

Een nieuw project

Het leukste als Linda schrijft 't op lifestyle blogger is dat ik elke keer een nieuw project (lees blog) heb. De ene keer een persoonlijk verhaal, de andere keer een blog voor een bedrijf. Bij elk blogspot moet een goede passende titel en tekst gemaakt worden. En niet te vergeten foto's. Al die aparte delen vind ik erg leuk. Om dan aan het eind een mooi totaalpakketje te krijgen.

 

Heb jij een niche of lifestyleblog en waarom heb je die keuze gemaakt?

Reactie schrijven

Commentaren: 34
 • #1

  Felice Veenman (maandag, 25 januari 2021 15:07)

  Is bloggen makkelijk? een persoonlijke vraag, ik vind het niet moeilijk. Maar zorgen dat je gelezen wordt, dat is een ander verhaa;

 • #2

  Tessa (dinsdag, 26 januari 2021 17:13)

  Ik heb bewust gekozen om mij te richten op beauty en schoonheid, maar dan in de breedste zin van het woord. Omdat ik dan over meer dan alleen make up kan schrijven. Schoonheid is voor mij een heel breed begrip. In praktijk schrijf ik vooral over make up en af en toe eens iets over schoonheid in de kunst of mijn werk

 • #3

  Alexandra (dinsdag, 26 januari 2021 18:54)

  Ik ben ook voor een lifestyle blog gegaan zodat ik over veel verschillende dingen kan bloggen. Schrijven vind ik zalig.

 • #4

  Jasmina (dinsdag, 26 januari 2021 20:27)

  Ik ben ook voor een lifestyle blog gegaan...omdat ik veel meer wil delen dan specifiek over 1 niche...ik schrijf dan ook over alles wat me bezig houdt


 • #5

  Corrina Wassenaar (dinsdag, 26 januari 2021 21:48)

  Ik blog nu paar maanden en schrijf over mijn hobby de webshop fracor creaties en de vrouw er achter
  Heel leuk

 • #6

  Nicole Orriëns (woensdag, 27 januari 2021 07:29)

  Ik heb verschillende blogs zowel niche blogs als een lifestyle blog : )

 • #7

  Nicole Orriëns (woensdag, 27 januari 2021 08:58)

  Huisvlijt is mijn lifestyle blog en het fijne is dat ik daar overal over kan schrijven!

 • #8

  Nicole Orriëns (woensdag, 27 januari 2021 09:08)

  Het probleem dat je omschrijft dat sommige bezoekers bepaalde onderwerpen niets aan vinden herken ik. Dat is de reden voor mijn niche blogs!

 • #9

  Dee (woensdag, 27 januari 2021 16:05)

  Ik herken het. Ik ben nog steeds onderzoekend wat ik nu moet doen. Ik heb het maar Travel (Niche) en Lifestyle genoemd.
  Het eerste doel was reizen beschrijven naar verre landen met baby/peuter jongen kids. Ik richt mij wel op de 28+/40+ 'working mom' die van een 5 sterren of luxe restaurant ook voor avontuur kan gaan. Ik schrijf over restaurants, soms een beauty review, plaats lactose/tarwe vrije recepten en nu veel meer over mijn huidige werk. Corona is voor mij nu ' on topic' en werkgerelateerd. Dus die zet ik onder lifestyle weg en zo kan ik toch overal over schrijven.

 • #10

  Kristof Luyten (woensdag, 27 januari 2021 18:16)

  Ja, ik heb mijn niche (drank en eten) ook een beetje moeten verbreden maar probeer zoveel mogelijk vast te houden aan mijn concept.

  Wat bedoel je met 'ik heb mijn onderwerpen gevonden via Linkpizza'?

 • #11

  Amina (donderdag, 28 januari 2021 00:41)

  Jaaaaa, same, same! Ik had dit ook. Ik dacht eerst dat ik beauty blogger wilde zijn, maar ik vond mezelf steeds weer met een nieuwe make-up look fotograferen zo irritant. Ik was zo kritisch op mezelf. Dus toen kwam lifestyle erbij en later ook interieur, omdat ik dat echt geweldig vindt. Soms baal ik dat ik geen niche heb, maar dit is wel wie ik ben. Want ik ben iemand die zóveel dingen leuk vindt! En je kunt prima bloggen zonder niche ❤️

 • #12

  Jouvence (donderdag, 28 januari 2021 16:22)

  Ik heb een 'beauty & lifestyleblog met een persoonlijk tintje' zoals ik het zelf omschrijf ;) Maar ik schrijf over van alles wat mij bezig houdt.

 • #13

  Nicole Orriëns (vrijdag, 29 januari 2021 07:20)

  Ik vind lifestyle bloggen trouwens geweldig! Juist omdat je over alles en nog wat kunt schrijven is het net een speeltuin : )

 • #14

  lodi (vrijdag, 29 januari 2021 09:01)

  Hier ooit begonnen met bloggen toen we zeven maanden op reis gingen met de kinderen en dit is uitgegroeid tot een lifestyle blog. Ik schrijf ook gevarieerd en dat moet ook wel omdat er elke dag een artikel online staat. Ik merk ook dat ik hierdoor lezers win en verlies, maar het is wel waar mijn hart ligt.

 • #15

  Diana (vrijdag, 29 januari 2021 11:07)

  Ik blog voornamelijk over mijn werk. Soms informatief, maar ik deel ook persoonlijke ervaringen die ik meemaak in mijn werk als stervensbegeleider.

 • #16

  Bouchra (vrijdag, 29 januari 2021 15:14)

  Ik denk dat gerichter uiteindelijk beter aanspreekt. Ik richt mij als blogger echt op moeders die goed voor zichzelf willen (blijven) zorgen. Die een passie hebben voor fashion en met name slowfashion en vintage. Met hun kids reizen, ook naar verre bestemmingen en hun kinderen niet als een belemmering zien maar eerder een toevoeging op hun leven.

 • #17

  Tania (zaterdag, 30 januari 2021 12:23)

  Ik heb zelf een beautyblog omdat dat ik heel veel interesse daarin heb maar soms komt er ook wat anders aan bod om het niet te eentonig te laten worden

 • #18

  Corrina Wassenaar (zaterdag, 30 januari 2021 17:18)

  Ik zet een dubbele reactie puur ter update en omdat alle recente heb gelezen
  Ik ben druk bezig met mijn blog en website om links teksten layout enz netjes in 1 stijl te gooien

 • #19

  Wanda (zondag, 31 januari 2021 11:02)

  Ik hang tussen een lifestyle- en reisblogger in. Daardoor heb ik wel wat meer opties om over te schrijven, maar is het soms ook lastiger om bezoekers vast te houden omdat ze alleen voor de artikelen over reizen komen. Mij maakt dat verder niet uit, ik schrijf vooral voor mezelf.

 • #20

  Caroline (zondag, 31 januari 2021 15:20)

  Of bloggen moeilijk of makkelijk is ligt helemaal aan je schrijftalenten en je doelen. Schrijf je om je hart te luchten? Schrijf je voor bereik of om inkomsten te genereren? Hoe professioneler je insteek, hoe meer er bij komt kijken.

 • #21

  Jasmina (woensdag, 03 februari 2021 21:46)

  Mijn blog omschrijf ik ook het beste als een lifestyleblog...ik heb de laatste tijd veel aan mn hoofd en het lijkt wel alsof ik een writersblock heb :(

 • #22

  Sherry (donderdag, 04 februari 2021 00:22)

  Een van mijn onderwerpen is lifestyle. In mijn geval Werd een leegte opgevuld.
  Heel goed en helder artikel heb je geschreven.

 • #23

  Mitchel Kleuver (zaterdag, 06 februari 2021 22:05)

  Overduidelijk heb ik een niet-aan-te-wijzen-soort-blog. Ik schrijf over dingen die ik wil delen. Maar over het algemeen gaat het over natuur, geluk, Gelderland, autisme en meer :)

 • #24

  Felice Veenman (zondag, 07 februari 2021 13:06)

  ik blog over vrouwen en moeders, nou zijn moeders natuurlijk ook vrouwen, maar vrouwen met een duidelijke gerichtheid

 • #25

  rachel (woensdag, 10 februari 2021 09:24)

  ik ben begonnen voor familie, om ze up to date te houden over de meiden, we wonen niet bij elkaar in de buurt dus bloggen was ideaal toen en dat is ineens omgeslagen in een lifestyle blog en een blog over mijn anorexia ernaast

 • #26

  Joyce - SomedayTodayNL (vrijdag, 12 februari 2021 12:27)

  Naast beauty focus ik me ook vooral op lifestyle. Je kunt hier zoveel kanten mee op waardoor ik dus ook meer inspiratie heb.

 • #27

  Wilma Verkerk (zaterdag, 03 april 2021 14:31)

  Ik blog zelf over lekkere luchtjes, zowel voor vrouwen, mannen als voor je huis. Lifestyle is wel een lekker breed begrip

 • #28

  Melanie Hoogvliet (maandag, 19 april 2021 10:05)

  Ik vind bloggen eigenlijk wel makkelijk maar ik ben dan ook een hobby blogger. Hoewel ik 2 grote doelgroepen heb Foodlovers en Lezers plaats ik ook gerust wat meer persoonlijke blogs over mijn leven. Ik blog over de dingen die ik leuk vind en waar ik graag over vertel.

 • #29

  Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh (donderdag, 13 mei 2021 09:17)

  Wat een fijn blog artikel! Ik heb ook een lifestyle blog. Een groot voordeel daarvan vind ik is dat je blog met je meegroeit en je niet zo snel bang hoeft te zijn dat je er op uitgekeken raakt.

 • #30

  9Lives Cats Etc - Evendelen.be (zaterdag, 17 juli 2021 17:52)

  Net als jij ben ik gestart met bloggen over mijn gezondheid zijnde mijn hysterectomie.
  En tot op heden is dat artikel nog het meest populair op mijn blog.
  Uiteindelijk ben ik verder gegaan met verschillende onderwerpen die me aanspraken.
  Gezien ik een generalist ben zijn er gewoonweg zoveel zaken die me interesseren.
  Ik schrijf graag en probeer graag nieuwe dingen uit.

 • #31

  Mandy Eggens (zaterdag, 27 november 2021 14:02)

  Ik schrijf over van alles en nog wat maar wat mij uniek maakt is dat ik over vrachtwagens schrijf, dat zie je niet veel maar ik heb daar weinig inspiratie voor. Schrijven is hetgeen wat ik het liefst doe dus daarom schrijf ik ook over alles wat ik eigenlijk haha!

 • #32

  Mandy (zondag, 23 januari 2022 17:40)

  Het is fijn als je over alles schrijft maar ik vind het ook wel weer moeilijk, je kan overal alles schrijven dus soms denk ik veel te moeilijk na en heb ik gewoon echt geen inspiratie

 • #33

  Esmee (donderdag, 08 september 2022 21:48)

  Ik vind dit persoonlijk een heel fijn artikel om te lezen. Een jaar geleden een lifestyle blog opgestart, en tegenwoordig lees ik online alleen maar over 'Je moet een nicheblog hebben om succes te bereiken'. Steeds meer twijfels of ik het verkeerd heb aangepakt etc. maar ben blij om te lezen dat meerdere mensen gewoon het nut van een lifestyleblog in zien! :)

 • #34

  Kasia Mizera (dinsdag, 27 december 2022 15:33)

  "Uit de losse pols rollen zo mijn blogspots eruit", ik vind het erg knap van je Linda! Ik ben sinds kort ook een klein beetje begonnen met bloggen maar het is toch best moeilijk om dingen goed en duidelijk te verwoorden soms. Heel veel respect!