Badkamer inspiratie: 4 tips moderne badkamer inrichten

Badkamer inspiratie: 4 tips moderne badkamer inrichten

Is je keuze gevallen op een moderne badkamer, dan wil je natuurlijk weten hoe je de ruimte het beste kan inrichten? Wat voor badkamermeubels, tegels en kleuren kan je het beste gebruiken? In dit artikel geef ik je 4 tips en badkamer inspiratie, zodat jij de ruimte sfeervol kan inrichten met de handige badkamerideeën.

Inspiratie en badkamerideeën: moderne badkamer inrichten
Inspiratie en badkamerideeën: moderne badkamer inrichten

Inrichten moderne badkamer

Bij een hippe badkamerinrichting is er veel mogelijk, als je de strakke lijnen maar in acht houdt. Je mag de rechte lijnen verwarmen door bijvoorbeeld badkamer kommen bij de wastafels te plaatsen. De kommen zijn er vaak in een ronde eenvoudig stijl of in een industriële uitvoering. De industriële look herken je aan de steenachtige uitvoering in de kleuren grijs of zwart.

 

Bij het inrichten van de ruimte mogen er geen spiegels ontbreken. Spiegels doen de ruimte vergroten, er is een ruime keuze aan badkamerspiegels. Wil je een moderne reflectie dan passen spiegels met ledverlichting goed in een hippe badkamer. Op deze wijze blijf je ook na het douchen goed zichtbaar door middel van het scherpe licht, de verwarming zorgt ervoor dat je ook goed zichtbaar blijft.

Wil je je badkamer in een moderne stijl inrichten, deze aandachtspunten zorgen voor een strakke uitstraling:

 • Grote badkamertegels
 • Regendouche
 • Inloopdouche
 • Strakke lijnen
 • Minimalisme

Ook al is de badkamer minimalistisch ingedeeld met weinig accessoires en prullaria, een beetje decoratie in de vorm van planten is zeker toegestaan. Heb je een grote badkamer met veel licht? Dan heb je een ruime keuze aan kamerplanten voor in de vochtige ruimte. Maar heb je een badkamer met minder licht, dan moet je op zoek naar badkamer planten voor weinig licht. Meerdere planten kan je houden in de vochtige ruimte maar niet elke kamerplant houdt van een natte omgeving.

Badkamermeubels en kleuren

In de badkamer zien we aardse kleuren terugkomen, van grijs, bruin, zwart tot groen. Voor elke persoon is er wel wat wils. De natuurlijke kleuren stralen rust uit en zijn goed te combineren met andere kleurtinten voor bijvoorbeeld de handdoeken. Ga je voor een betonlook of donkere kleuren dan is het mooi om de handdoeken in een pasteltint te nemen zoals lichtroze, mint of zachtblauw. 

 

Buiten het uitkiezen van de kleuren is het ook handig om inspiratie op te doen over de stijl voor je badmeubel. In de ruimte zien we veel natuurlijke kleuren in combinatie met hout. De hout tint kan verwerkt worden in het wastafelmeubel maar er zijn ook diverse houttegels welke een houtlook uitstralen.

 

We zien grote douchekoppen waaronder je uitgebreid kan douchen maar ook veel luxe, denk hierbij aan een infrarood douchelamp en een ingebouwd radiosysteem. Wil je je badkamer helemaal compleet hebben dan kan je overwegen om een hangend toilet in de ruimte te plaatsen. De een vind deze keuze ideaal, de ander vindt het een onhygiënisch idee en wil geen geuren bij de badkuip.

Binnenkijken voor inspiratie

Heb je geen inspiratie en weet je na dit blog gelezen te hebben nog steeds niet welke badkamer meubels en kleuren je wilt gebruiken? Neem dan een kijkje op Pinterest om ideeën op te doen. Voor meer wooninspiratie en badkamerideeën kan je ook binnenkijken bij de mensen thuis, een goed voorbeeld is het woonblog binnenkijken modern landelijk wonen. Door een kijkje te nemen bij iemand anders in huis, kan je opeens op handige oplossingen komen voor het inrichten van de badkamer.

Hoe is jouw badkamer ingericht?

Reactie schrijven

Commentaren: 14
 • #1

  Sanne (woensdag, 14 december 2022 18:10)

  Ik heb een kleine badkamer met een pompbakj, wc en een handige inloop douch. Een inloop douche is zo gemakkelijk om te gebruiken. Vooral als je slecht te been bent.

 • #2

  Claire (woensdag, 14 december 2022 18:43)

  Oeeee een regendouche en dan helemaal een tweepersoons versie. Dat staat hier op het wensenlijstje .

 • #3

  Nicole Orriëns (donderdag, 15 december 2022 10:47)

  Ik vind die twee wasbakken heel bijzonder. Dat schijnt je tegenwoordig steeds meer te hebben: ieder een eigen wasbak!

 • #4

  Rory (donderdag, 15 december 2022 16:31)

  Die grote tegels, dat is mooi! En een regen-/inloop douche is iets waar ik echt naar uitkijk. En dan het liefst zo'n mooi breed afvoerputje en niet meer zo'n rondje uit het jaar kruik. Ons huis is prachtig en het was in 2001 nieuwbouw. Alleen dat soort dingen had je toen nog niet. Zo werd het in ieder geval zeker niet opgeleverd.

 • #5

  EvenDelen.be (vrijdag, 16 december 2022 08:34)

  Dit jaar hebben we een extra douchecel gebouwd en volgend jaar gaan we deze volledig inrichten met een inloopdouche en meubel. Graag zou ik zo veel mogelijk in het wit doen maar alle kranen en dergelijke in het zwart.

 • #6

  Francis | mamazetkoers (vrijdag, 16 december 2022 11:05)

  O wat zou ik graag meer kleur in onze badkamer willen hebben. Hij is super fijn maar ontzettend grijs. Voor nu even geen budget maar deze inspiratie zet me wel aan het denken en dromen!

 • #7

  Bloggers Benelux (vrijdag, 16 december 2022 13:48)

  Ik zou m'n regendouche niet meer kunnen missen, gelukmomentje elke ochtend! :)

 • #8

  Frederique (vrijdag, 16 december 2022 14:23)

  Mijn huidige badkamer is helaas te klein voor planten, het is heel raar ingedeeld. In mijn oude badkamer had ik wel een plant. Hoofdkleur is blauw, dat vind ik goed passen in een badkamer.

 • #9

  Tessa (vrijdag, 16 december 2022 19:48)

  Mijn badkamer is vooral klein en praktisch ingericht. Geen poespas, omdat er simpelweg geeen ruimte voor is. Maar ik vind jouw badkamer inspiratie erg mooi om te zien

 • #10

  Natascha Stasse (zaterdag, 17 december 2022 01:31)

  Ik heb nog best een ruime badkamer, die hoognodig aangepakt moet worden, maar eerst is de keuken aan de beurt…

  En qua badkamer wil ik dan een beetje die zwarte tinten, inloop douche en een grote regendouche.

 • #11

  Sandra (zaterdag, 17 december 2022 08:55)

  Mijn badkamer is al wat ouder maar wel praktisch ingericht. Deze die je toont vind ik heel mooi!

 • #12

  Krystle (zondag, 18 december 2022 20:43)

  Een regendouche lijkt me zo lekker! Mijn badkamer is redelijk klein, maar wel alle plekken benut om zoveel mogelijk opbergruimte te creëren

 • #13

  Jouvence (maandag, 02 januari 2023 15:42)

  Wij hebben een hele kleine en suite badkamer, dus veel ruimte voor meubels is er niet. Wij hebben daarom gebruik gemaakt van een spiegelkast en een ruime kast onder de wasbak.

 • #14

  Krystle (maandag, 02 januari 2023 18:57)

  Ik heb het ingericht met veel houtkleur en wit. De handdoeken zijn groen
  Mooie rustige en natuurlijke kleuren