Binnenkijken: modern landelijk wonen in Nijkerk

Binnenkijken: modern landelijk wonen in Nijkerk

Vandaag gaan we binnenkijken in een modern landelijke woonstijl, Rosa geeft een kijkje in haar interieur.

 

Ik ben Rosa Hasselbach, 29 jaar oud en ik woon sinds 1,5 jaar samen met mijn verloofde Tom. Op 14 maart 2020 kwam het verlossende telefoontje van de makelaar dat wij zijn ingeloot voor een nieuwbouwwoning in Nijkerk. Binnen een kilometer van mijn ouders en de plek waar ik geboren en getogen ben. We wonen in een uitgebouwde middenwoning met 3 slaapkamers en een ruime zolder. In huis hebben wij gekozen voor een modern landelijke interieur in combinatie met zwart grijze kleuren. Je ziet de kleurencombinaties terugkomen in de woonkamer en de rest van het huis.

Knusse warme woonkamer in Landelijke Stijl
Knusse warme woonkamer in Landelijke Stijl

Binnenkijken in de woonkamer van Rosa

Vanaf het moment dat wij het koopcontract tekenden ging het eigenlijk heel snel en omdat we geen overhaaste beslissingen wilden nemen, hebben we meteen gekozen voor een casco badkamer, toilet en keuken. De landelijke woonstijl sprak me meteen aan, warm, sfeervol en gezellig. Een plek waar we ons echt thuis voelen en trots op zijn. Omdat het een relatief kleine woning is wilden we het niet te sober en donker. Het landelijke zie je bij ons in de woonkamer dus echt terug in de houten meubels en unieke landelijke woonaccessoires. Grote stoere items en niet te veel kleine prullaria. Om rust en eenheid te creëren hebben we door het hele huis gekozen voor dezelfde neutrale kleur op de wanden. Op de bovenverdieping hebben alle slaapkamers bijvoorbeeld dezelfde lamp en hangen zowel boven als beneden dezelfde kleur vouw en rolgordijnen.

Landelijke keuken in woonkamer stijlen
Landelijke keuken in woonkamer stijlen

Een kijkje in de keuken

Doordat de keuken en woonkamer zich in één ruimte bevinden hebben we voor een standaard L-vormige keuken gekozen zonder hoge kasten. Dit maakt de ruimte voor ons groter en ruimtelijker. Hierdoor hebben we ook de deur van de hal naar de kamer kunnen verplaatsen, waardoor er juist meer ruimte in de woonkamer is ontstaan. Hier staat nu een grote, stoere kruik met zelf geplukte bereklauwen. Bovendien kijken mensen nu niet meer rechtstreeks vanaf de voordeur onze woonkamer in. 

Binnenkijken - Decoratie Landelijk interieur
Binnenkijken - Decoratie Landelijk interieur

De keuken zelf is donkergrijs met een licht grijs betonlook blad en mijn vader heeft voor ons een houten vensterbank onder het raam gemaakt. Omdat we niet goed wisten wat voor lamp we in de keuken moesten ophangen, hebben we het plafond in de keuken verlaagd met spots.

Knusse Landelijke woonstijl in de slaapkamer
Knusse Landelijke woonstijl in de slaapkamer

Ook in de slaapkamer een Landelijke woonstijl

Ook in de slaapkamer zie je eigenlijk precies dezelfde Landelijke woonstijl als beneden. Dezelfde kleur op de wanden, dezelfde vouwgordijnen, licht en toch warm door het hout. Het nachtkastje, de spiegel en zelfs het kleine krukje is allemaal uit dezelfde serie. Ik ben nog steeds ontzettend blij met ons bed en dan met name verliefd op het hoofdbord! Niet zo strak, maar net een groot kussen waardoor het toch weer warmte uitstraalt. Ik zorg ook altijd dat de kleuren van de wanden en het bed terugkomen in het dekbed. 

Op zoek naar de juiste tegel voor de badkamer

Voor de badkamer hebben we heel lang gezocht naar een tegel die we mooi vonden. Pas twee weken voor oplevering van onze woning hadden we er eindelijk één gevonden. Een mooie matte tegel in 60x60 cm. We hebben lang getwijfeld om één wand een kleurtje te geven of een ander formaat tegel, maar ik was bang dat dit na verloop van tijd zou gaan vervelen.

Om de badkamer wat chiquer te maken hebben we de douche, de douchewand en het badkamermeubel besteld in een zwarte kleur. Eigenlijk wilde ik graag dat mijn vader zelf een houten badkamermeubel zou maken, maar ik was bang dat deze helemaal niet tot zijn recht zou komen bij de tegels. Met de juiste accessoires kun je er altijd een landelijk tintje aan geven waardoor het toch warmte en gezelligheid uitstraalt. Wel blijft het een feit dat zwart veel lastiger schoon te houden is dan een witte wasbak haha. 

Binnenkijken: badkamer Landelijke Stijl
Binnenkijken: badkamer Landelijke Stijl

Het toilet de eyecatcher van het huis

Toch vind ik het kleinste kamertje in ons huis wel onze eyecatcher. Het toilet is heel sfeervol geworden! Ik vind het heel moeilijk om keuzes te maken en ik wil heel graag voorbeelden zien. Toen we voor de zoveelste keer op pad waren voor badkamertegels zag ik in een showroom deze tegels achter het toilet. Ik was meteen verliefd en we hebben ze zonder twijfel besteld. 

Binnenkijken bij mensen thuis - Toilet Landelijke inrichten
Binnenkijken bij mensen thuis - Toilet Landelijke inrichten

Klussen

Alles bij elkaar zijn we zo’n 2,5 maand aan het klussen geweest. Omdat we allebei vanuit ons ouderlijk huis zijn gaan samenwonen hadden we helemaal geen haast. Gelukkig heb ik ontzettende lieve en handige ouders die ons bijna dagelijks hebben geholpen met schuren, sausen en schilderen van de woonkamer. Beneden hebben we een gelijmde pvc-vloer, maar boven en op zolder hebben we alles zelf gelegd. Eerlijk? Eigenlijk zat alles mee en hebben we tijdens het klussen helemaal geen tegenslagen gehad. 

De liefde van de Landelijke stijl heb ik van mijn ouders

De liefde voor deze woonstijl is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Mijn ouders hebben al ruim 40 jaar een eigen woonwinkel aan huis. Ooit begonnen met antiek grenen meubelen en inmiddels een begrip in Nijkerk en omgeving vanwege de landelijke en stoere woonaccessoires en meubelen.

Ik ben geboren en getogen boven de winkel en vanaf deze mooie plek ben ik gaan samenwonen. Na 28 jaar mee op inkoop te zijn geweest, verwacht je toch dat je precies weet wat je zou willen. Het grappige is dat ik geen idee had waar ik moest beginnen. Ik kan wel eerlijk zeggen dat mijn moeder degene is met smaak, dus vaak laat ik het ook gewoon aan haar over haha.

Binnenkijken - Huis inrichten in Landelijke woonstijl
Binnenkijken - Huis inrichten in Landelijke woonstijl

Inmiddels weet ik steeds beter wat ik wil en had ik achteraf gewoon een begin nodig. Verstand komt met de jaren zeggen ze, en ik geloof dat dat met een huis inrichten ook zo is. Bij het eerste huis ben je zoekende, maar als we nu een ander huis zouden kopen dan zou ik het waarschijnlijk heel anders doen en weet ik precies wat ik wil (zeg ik nu) stiekem kijken we regelmatig op Funda en als we iets tegenkomen dan gaan we ervoor, maar onze ultieme droom blijft toch om ooit een eigen huis te bouwen.

Nieuwsgierig naar de bewoner van dit huis?

Voor degene het leuk vinden, ik ben te volgen op www.instagram.com/landelijkhuisje14

En natuurlijk heb ik alles gekocht bij mijn ouders, je kan veel meubels terugvinden op Facebook: Hasselbach meubelen woonwinkel.

 

Leestip: Binnenkijken: landelijk strak interieur Heldergem of andere leuke binnenkijken interieurs op Instagram.

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Frederique (vrijdag, 02 december 2022 20:40)

  De tv-meubel en de spiegel vind ik heel gaaf, zou het zo in mijn woning kunnen hebben staan.

 • #2

  Nicole Orriëns (maandag, 05 december 2022 07:29)

  Dat ziet er mooi en strak uit. En de meubels zijn inderdaad heel landelijk. Ik vind de droogbloemen een mooi kleuraccent.

 • #3

  Olga (maandag, 05 december 2022 15:50)

  Wat is het een mooi interieur!

 • #4

  Claire (woensdag, 07 december 2022 19:33)

  Zo grappig, ik heb in Nijkerk op school gezeten! Wat een droomwoning! Betoverend mooi!

 • #5

  Sanne (woensdag, 07 december 2022 19:44)

  oh wow, ik ben verliefd op de tegels van die badkamer. Zo mooi. Ik zou mij er thuis voelen.

 • #6

  Jouvence (donderdag, 08 december 2022 19:32)

  Wat een prachtig interieur, ik houd van landelijk! Zelf hebben we landelijk gecombineerd met industrieel.