· 

4 redenen waarom je de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip 5 wilt

4 redenen waarom je de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip 5 wilt

Elk jaar komt er weer een hele rits nieuwe smartphones uit. Veel daarvan lijken best wel een beetje op elkaar, waardoor je vaak door de bomen het bos niet echt meer ziet. Toch is er ook een categorie smartphones die zich nadrukkelijk onderscheidt van de rest: de foldables. Deze opbouwbare smartphones zijn niet voor iedereen, maar kunnen de echte gadget-liefhebber bijzonder gelukkig maken. Een van de nieuwste toevoegingen aan deze niche is de Samsung Galaxy Z Flip 5. In dit gastenblog wordt er uitgelegd, waarom je deze misschien wel wilt hebben.

4 redenen waarom je de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip 5

Innovatief en veelzijdig

Foldables zijn een innovatief stukje techniek, en naar mate ze zich verder ontwikkelen worden ze alleen maar beter. De Samsung Galaxy Z Flip 5 biedt je eigenlijk twee telefoons in één: een kleine en een grote. Als smartphone op zakformaat biedt hij een klein scherm van 3,4 inch waarop je een aantal basiszaken kunt doen, wat handig is voor snelle acties. Voor entertainment en werken op de telefoon biedt de Flip 5 uitgeklapt een groot scherm van 6,7 inch waar je veel meer op kunt. Beide schermen zijn overigens mooie, haarscherpe AMOLED-schermen. Het ontwerp is zo geperfectioneerd dat beide delen van de telefoon ingeklapt naadloos op elkaar aansluiten.

High-end specs

De Samsung Galaxy Z Flip 5 is niet alleen een leuke gadget, maar ook gewoon een absolute topsmartphone. Dit omdat onder de motorkap echte high-end hardware schuilt. Op de lijst van Samsung Flip 5 specs prijkt bijvoorbeeld de Snapdragon 8 Gen 2 chipset, de beste processor die er op het moment bestaat voor smartphones. Deze wordt ondersteund door maar liefst 8 GB intern geheugen, waardoor de Flip 5 een absolute ster is in multitasken en totaal geen moeite heeft met zware apps.

Prima camera’s

De Samsung Galaxy Z Flip 5 biedt in totaal drie prima camera's, waarvan twee aan de buitenzijde die ook als selfiecamera kunnen dienen. De primaire camera biedt scherpe details en levendige kleuren, wat typisch is voor Samsung. De tweede camera heeft een groothoeklens voor het vastleggen van groepsselfies en landschappen. Je maakt met het toestel ook portretfoto's met scherptediepte-effect, waarbij het onderwerp scherp is en de achtergrond vervaagd. Wat er helaas niet op zit, is een echte zoomlens.

De nieuwste Samsung Galaxy

5 jaar lang updates

De smartphone is eigenlijk een beetje een wegwerpartikel: na een paar jaar willen we weer een nieuwe. Dat is eigenlijk zonde, want ze zouden langer mee moeten kunnen. Helaas werken fabrikanten dit gedrag juist in de hand door toestellen maar drie jaar van Android-updates en beveiligingsupdates te voorzien. De Samsung Galaxy Z Flip 5 wordt echter maar liefst vijf jaar ondersteund met updates, waardoor je er langer plezier van hebt en hij zijn aanschafprijs eerder waard wordt.

Een nadeel van de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip 5 is het hoge prijskaartje dat deze editie weer gestegen is vergeleken met het vorige model in de reeks. Met een adviesprijs van 1199 euro is deze smartphone niet voor iedereen. Het goede nieuws voor liefhebbers van grote schermen is echter dat ervaring leert dat Samsung-producten vaak ook snel weer in prijs dalen, waardoor je met een beetje geduld aanmerkelijk minder kwijt kan zijn voor de Flip 5!

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Jessie - Wonenwerkenleven.nl (donderdag, 10 augustus 2023 22:57)

  Bijzondere ontwikkelingen die flip telefoons. Ik ben benieuwd of dit gaat doorzetten. Het lijkt mij niet handig om te gebruiken.

 • #2

  Nicole Orriëns (vrijdag, 11 augustus 2023 12:19)

  Ik heb hem op de reclames voorbij zien komen en moet toegeven dat ik hem erg leuk vind om te zien!

 • #3

  Claire (vrijdag, 11 augustus 2023 16:21)

  Ik ben helemaal verliefd op deze beauty! Zeker een overweging waard om te switchen. Ik heb nu de nieuwste Galaxy.

 • #4

  Saskia (zaterdag, 12 augustus 2023 07:57)

  Apple fan hier. Zal niet snel over stappen op een ander merk ben ik bang.
  Apart vind ik hem wel

 • #5

  Tessa (zaterdag, 12 augustus 2023 19:16)

  Bijzonder model is dit. Ik zou bang zijn dat dit type telefoon snel kapot gaat en erg kwetsbaar is

 • #6

  Claire (dinsdag, 15 augustus 2023 20:01)

  Jaaaaa ik ben verliefd! Ik moet alleen nog even wachten (ik heb de nieuwste Galaxy)

 • #7

  Wanda (woensdag, 16 augustus 2023 18:58)

  Mijn mobiel is eigenlijk wel aan vervanging toe, maar ik vind die toestellen zo duur geworden dat ik het nog steeds uitstel.

 • #8

  Angelo (donderdag, 17 augustus 2023 00:08)

  Lijkt me super gaaf zo'n telefoon, maar heb ook gelezen dat er nog veel "uitdagingen" zijn. Eerst maar eens kijken hoe lang ze mee gaan haha, niet te spreken over de prijzen van tegenwoordig. Maar het ziet er super gaaf uit!