· 

5x inspiratie voor warme gezellige woonkamer

5x inspiratie voor warme gezellige woonkamer

De ene interieurstijl heeft vanuit zichzelf al een warme uitstraling. Denk hierbij aan een Landelijk interieur. De andere woonkamer voelt wat minder aantrekkelijk.

 

Met deze vijf tips en inspiratie maak je van je woonkamer een gezellig en warm vertrek. Geef je huis een make-over met een paar kleine aanpassingen, en maak een gezellig interieur.

5x inspiratie voor warme gezellige woonkamer

Inspiratie voor sfeervolle woonkamer

Je huis is naar je smaak ingericht, de meubels zijn naar je zin, maar je mist nog wat. Soms kunnen het kleine toepassingen aan het interieur zijn, waardoor opeens meer sfeer ontstaat in de woonkamer. Je wilt je namelijk thuis voelen in je eigen huis en niet op visite. Met de volgende tips maak je van je huis een knus thuis.

Planten in huis

Planten zorgen voor meer energie in huis, en energie zorgt voor een fijn gevoel. Grote hippe kamerplanten zijn niet alleen een blikvanger in huis. De kamerplanten kunnen ook een saaie hoek opvrolijken of er voor zorgen dat te grote ruimte wordt opgedeeld in verschillende delen. Je kunt ook kamerplanten plaatsen op een decoratie sitetable van Emob.

 

Maar door meerdere planten in huis te plaatsen zorg je er ook voor dat er meer zuurstof in je woning komt en dat betekent een frisse lucht in huis. De groene kamerplanten halen het koolstofdioxide uit de lucht, het dagelijkse natuurlijke licht zet de stof om in glucose en zuurstof. De schone lucht heeft een zeer positief effect op ons. De kamerplant staat niet alleen decoratie, de plant geeft ons ook een goed gevoel. Heb je behoefte aan groen in huis welke de negatieve energie omzetten in positieve power energie, dan kun je het beste een Cactus, Aloë Vera of Bamboe in huis neerzetten.

Sierkussentjes voor op de bank

Sierkussentjes hebben een groot voordeel, je kunt ze regelmatig van print of kleur verwisselen. De een heeft een zomer- en winterprint, de ander wil een kussen op de bank in een stijlvolle kleur, welke je veel ziet in de nieuwste woontrends 2023.

Mis je gezelligheid in je vertrek, ga dan voor warme kleuren of je favoriete tinten. Word je blij van paarse tinten, ga dan voor de kleurtint waar je blij van wordt. Wanneer je vreugdevol bent zorgt de blijdschap voor een positieve emotie. Als je paarse sierkussentjes plaatst dan ontstaat er een happy en warm gevoel, wat zorgt voor behaaglijkheid.

Warme kleuren op de muur

De warme kleuren zijn al even benoemd, maar warme kleuren zorgen voor meer sfeer in huis. Onder de aardetinten binnenverf kleuren vallen geel, oranje en rood, natuurlijk zijn ook mix combinaties mogelijk zoals roze, terracotta en aardetinten verf.  

 

Heb je een kleine kamer dan kun je het beste gaan voor lichte kleur, de kleurtinten, zoals roze, beige of een zand kleur, zorgen ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt. Bij een grote ruimte heb je meer keuze. Je kan gaan voor iets donkere kleuren, om de witte kale woonruimte te doorbreken, waardoor er meer diepte ontstaat. En het vertrek een geheel wordt.

Vloerkleed voor comfortabel wooncomfort

Vloerkleden zorgen voor een afbakening van bijvoorbeeld de eettafel of de zitbank. Daarbij klinkt het minder lawaaierig in huis, een kleed isoleert het vertrek waardoor de ruimte niet "hol"gaat klinken. Er zijn zo veel kleden dat je altijd wel een kleed voor de vloer vindt, welke goed bij je interieurstijl past, van ronde, vierkant tot rechthoekige kleden.

Met gordijnen zit je er knus bij

Gordijnen zijn gemaakt van stof, en stof zorgt voor warmte. Natuurlijk kun je jaloezieën plaatsen in huis, maar gordijnen zorgen voor net iets meer sfeer. Of het nu lichte of donkere industriële gordijnen zijn dat maakt niets uit.

 

Vooral 's Avonds als je de gordijnen gaat sluiten zorgt de stof ervoor dat er een knusse sfeer hangt in huis. Je vertrek wordt door het sluiten van de gordijnen iets kleiner en ook gezelliger.

 

Heb je gordijnen in huis welke je in de avond sluit?

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Claire (zondag, 19 maart 2023)

    Wat een fijne tips!! Vooral planten in huis maken voor mij een wereld van verschil.