· 

6 accessoires die de trouwjurk van de bruid compleet maken

6 accessoires die de trouwjurk van de bruid compleet maken

Je trouwdag is een van de mooiste dagen van je leven. Op deze speciale dag wil je stralen en je op-en-top bruid voelen. In stijlvolle trouwkleding voel je je de mooiste vrouw van de wereld. Om een trouwjurk te kunnen passen kun je het beste een afspraak maken, zodat je alle tijd hebt om de bruidsjurken goed te passen en de mooiste uit te kiezen.

 

Het is niet alleen de bruidsjurk welke je een bijzondere uitstraling geeft, de trouwjurk is pas compleet met bijpassende bruidsaccessoires. Accessoires welke je jurk volledig "af"maken, zoals bijvoorbeeld bruid haaraccessoires of lingerie. In dit artikel staan meerdere tips, zodat je er op de trouwdatum verzorgd en stijlvol uitziet.

6 accessoires die de trouwjurk van de bruid compleet maken

Bruidsjurken passen en uitzoeken

Het is zo ver je hebt een afspraak gemaakt bij een bruidswinkel om trouwjurken te passen. Omdat je niet regelmatig een bruidsjurk uitkiest is het fijn om persoonlijk advies mee te nemen. Je kunt je moeder en/of vriendinnen meenemen, ze kennen je smaak er goed en weten precies in welke kleding jij je fijn voelt.

 

De specialist in de bruidswinkel zal je eerst wat trouwjurken uit laten zoeken, zodat ze een idee heeft wat voor jurk je graag wilt hebben. Is het een korte trouwjapon of een met een lage rug of met een sexy uitstraling? Aan de hand van je keuze kan de verkoopster je advies geven over de verschillende soorten trouwjurken, de stof en niet geheel onbelangrijk of de jurk past bij je model.

 

Heb je een bruidsjurk gevonden waar je helemaal verliefd op bent en welke voldoet aan je smaak en stijl, dan is het tijd om een tweede afspraak te maken. Je toekomstige man zal in deze periode ook druk op zoek zijn naar een kostuum en mooie trouwpakken passen. Vaak kiezen de bruid en bruidegom apart hun kleding uit, om het eerste moment zeer speciaal te maken. Heb je een trouwjurk uitgekozen in een bepaalde kleurtint, dan kun je je toekomstige man wel een hint geven wat betreft kleur, zodat hij de kleurtint kan verwerken in stropdas, trouwschoenen, sokken of andere trouwkleding.

 

Bij de tweede afspraak mag je opnieuw je droomjurk aantrekken, nu kijkt de begeleidende specialist of de bruidjesjurk goed aansluit op je lichaam. Sluit je trouwjapon op het formaat van je borsten, heupen en schouders of moet bruidsjurk iets aangepast worden? De verkoopster speldt de jurk naar je model en kijkt ook of de lengte precies goed is, zo niet dan wordt de trouwkleding op maat gemaakt.

 

Bij de derde afspraak mag je de op maat gemaakte jurk passen. Nu wordt er goed gekeken of de trouwjurk mooi aansluit op je model of dat er toch nog wat verbeterd moet worden. Sluit de uitgekozen jurk mooi aan op je lichaam dan kun je het uitzoeken van de bruidsjurk afvinken.

Bruidsaccessoires om je te laten stralen

Je bent erg blij dat je geslaagd bent met de trouwjurk. Een bruiloft regelen is toch een beetje hectisch, maar dit belangrijke punt kun je afstrepen. Nu kun je kijken naar bruidsaccessoires. Naar je interesse kan de specialist met je meedenken en kijken welke accessoires er qua kleur en stijl passen bij de bruidsjurk. In de bruidswinkels vind je niet alleen jurken en pakken, er is vaak ook lingerie, bruidssluiers en andere accessoires aanwezig om het totale plaatje volwaardig te maken. De volgende accessoires kun je combineren met je bruidsjurk.

 • Accessoires voor je haar
 • Sieraden
 • Bruidssluier
 • Handschoenen
 • Bruidslingerie
 • Schoenen

Je kunt de bruidsaccessoires naar eigen ideeën uitbreiden. Natuurlijk zit er ook aan elk kledingstuk een prijskaartje.  Aan de andere kant trouw je niet regelmatig, en op deze speciale dag wil je er toch op je best uitzien.

Reactie schrijven

Commentaren: 11
 • #1

  Claire (vrijdag, 02 juni 2023 12:38)

  Leuke accessoires allemaal! Ik vindt de traditionele items het allerleukste.

 • #2

  Nicole Orriëns (zaterdag, 03 juni 2023 10:42)

  Een bruidssluier vind ik echt heel mooi, ook al kun je natuurlijk ook kiezen voor een hoed of zo. Maar een sluier heeft iets magisch vind ik.

 • #3

  Ilona (dinsdag, 06 juni 2023 12:06)

  Fijne blog, ik ben (nog) niet getrouwd. Maar ik vind de details belangrijk, die maken het echt helemaal af vind ik.

 • #4

  Renata Feyen (dinsdag, 06 juni 2023)

  Ja bij een trouwjurk draag je geen alledaagse schoenen of juwelen. Ik had zelf bijvoorbeeld ook van die mooie lange witte handschoenen. Die maakten het helemaal af

 • #5

  Amina (dinsdag, 06 juni 2023 18:18)

  Ja, ik had ook hoge hakken, maar ben op een gegeven moment naar ballerina's gegaan, hahaha! Zo veel pijn! Leuk om te lezen hoe de afspraken in hun werk gaan <3

 • #6

  Tessa (woensdag, 07 juni 2023 20:12)

  Wat leuk om te lezen. Zelf zou ik denk ik voor sieraden kiezen die ik ook nog na de bruiloft kan dragen

 • #7

  Melanie Hoogvliet (vrijdag, 09 juni 2023 09:55)

  Voor mij mag het boeket echt niet ontbreken bij de jurk sieraden draag ik eigenlijk niet en schoenen ik had toen ik ooit trouwde een mooi hakje maar nu zou ik gaan voor gemak met een witte sneaker.

 • #8

  Wanda (vrijdag, 09 juni 2023 12:05)

  Hoewel ik zelf niet van het trouwen ben, lijkt het mij gewoon wel leuk om eens zo'n jurk te passen. Gewoon om te zien hoe zoiets mij zou staan.

 • #9

  Jouvence (maandag, 12 juni 2023 12:10)

  Vorige maand is mijn beste vriendin getrouwd en ook mee geweest naar het passen van de trouwjurken, tot het uitzoeken van de schoenen en de make-up!

 • #10

  Mieke | Miek''s Mind (vrijdag, 16 juni 2023 10:00)

  Ik denk dat ik naast de jurk m'n schoenen het belangrijkste zou vinden

 • #11

  Rory (vrijdag, 23 juni 2023 11:39)

  Ik heb destijds mijn bruidsjurk laten maken door een ontwerper. Ik wilde mijn Indische roots in de outfit verwerkt hebben. Dus ik droeg een sarong, kabaja en band, maar dan gemaakt van off white zijde en kant. Het kostte wat, maar ik kan 'm nu nog aan (als ik zou willen). Schoenen haalde ik in Rome en het tasje heeft de ontwerper ook gemaakt.