· 

Als ouder zeer tevreden over examenpakket

Als ouder zeer tevreden over examenpakket

Lang hebben wij als ouders over nagedacht om een voorgezet onderwijs examenpakket Engels voor onze puber aan te schaffen. Maar we hadden het veel eerder moeten doen! Vandaar de review, ik wil de ogen van ouders en leerlingen openen.

 

We zagen hoe onze eerste dochter het examenvak op eigen wijze had voorbereid en zo heeft moeten ploeteren. We wilde het onze tweede dochter makkelijker maken; daarom hebben we twee examenpakketten aangeschaft. Een pakket Engels en wiskunde.

 

Er moest toch een wijze zijn waardoor je de tekst, stof en woordjes makkelijk kan oefenen? Het oefenen van de examenonderwerpen was zeer positief.  Wat ging het voorbereiden soepel. We zijn als ouder erg tevreden, niet alleen over de leerwijze maar ook over het resultaat. 

Als ouder zeer tevreden over examenpakket

Elke leerling verdient minder examenstress

Bij mijn oudste dochter had ik geen idee hoe het voorbereiden van de examens in zijn werk zou gaan. Je gaat ervan uit dat de leerkracht de tekst en inhoud goed met de leerling heeft doorgenomen, en dan kan het leren beginnen. Maar zo makkelijk gaat dat leren niet in zijn werk. Voor het middelbare school examen leer je meerdere vakken welke je zelf moet voorbereiden, dat betekent teksten markeren en zelf verslagen maken. Alleen het uitpluizen van de teksten is al een dagtaak en daarna kan je kind pas gaan leren. Ik zag als ouder dat het voorwerken zoveel stress gaf, dat ik het bij mijn andere schoolgaande kind anders heb aangepakt.

 

Zoals gezegd kreeg mijn middelste dochter een examenpakket van Engels en wiskunde, want waarom zo veel examenstress creëren als het makkelijker kan? Het pakket is zo uitgebreid zodat je puber nu alle aandacht aan het leren kan besteden in plaats van de zelfgemaakte verslagen maken. Hierdoor bespaarde ik mijn kind leertijd. Daarbij had ze door het leren van de oefeningen een duidelijk inzicht, in welke stof ze wel en niet beheerste.

 

Mijn dochter bloeide tijdens de leerperiode letterlijk op, het overzicht ga haar rust, ze kon nu haar aandacht besteden aan de stof welke ze nog niet onder controle had en niet heel het hoofdstuk opnieuw leren. Dit scheelde haar letterlijk tijd maar het examenpakket gaf mijn dochter ook zelfvertrouwen.

 

Tegen de tijd dat ze examen moest doen was ik meer gestrest dan mijn dochter. Uiteindelijk behaalde ze een acht voor Engels. Nu vind ik het getal niet zo belangrijk, maar ze had nog nooit een acht behaald voor dit vak. Dat betekent dat de stof zo duidelijk wordt uitgelegd, dat je de examenvragen veel makkelijker kan beantwoorden.

Examenpakket: makkelijk je eindexamen leren

Nu denk je waarschijnlijk als ouder, ja dat zal allemaal wel maar wat houdt een examenpakket in? De pakketten zijn geschikt voor VMBO, HAVO en vwo-leerlingen. Alles gaat online, je puber beheert een account waarin alles  overzichtelijk op een rijtje staat.

Het volgende materiaal zit in het examenpakket Wiskunde en Engels:

 • Oefenen met 10 jaar CITO examens
 • Je kennis uitproberen met volledige examens
 • Oefenen op losse onderwerpen
 • Extra uitleg per vraag

Mijn dochter vond het oefenen met volledige examens erg fijn, zo leer je ook dat de vraag op een andere manier gesteld kan worden. Kortom mijn kind heeft er erg veel aan de oefenstof gehad. Als ouder had ik graag veel eerder willen weten dat ik mijn puber op een makkelijke wijze kan helpen door middel van een examenpakket.

Hoe heb jij je examenperiode ervaren?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Nicole Orriëns (vrijdag, 13 januari 2023 10:42)

  Alle hulp is welkom om een examen te halen. Wat fijn dat dit zo'n goede methode is. Dat zal vast veel ouders en hun kinderen helpen.

 • #2

  Jouvence (vrijdag, 13 januari 2023 14:38)

  Ik ben gelukkig vrij goed in het opnemen van theoretische stof, dus het was letterlijk: lezen > samenvattingen schrijven > stampen (ezelsbruggetjes bedenken).

 • #3

  Claire (vrijdag, 13 januari 2023 15:27)

  Helemaal mee eens; elke leerling verdient minder examenstress! Goed initiatief!

 • #4

  Tessa (vrijdag, 13 januari 2023 17:09)

  Wat fijn dat het examenpakket zo goed geholpen heeft bij jullie dochter. En fijn dat het ook minder stress opleverd