· 

Bij IKEA shoppen voor de tienerkamer

Bij IKEA shoppen voor de tienerkamer

Mijn zoon is 11 geworden, het werd tijd voor een make-over van kinderkamer naar tienerkamer. Mijn zoon mocht gaan shoppen bij IKEA. Alle meubels had hij online uitgezocht, heel overzichtelijk uit een serie. Nu wilde ik het wel even life bekijken voordat we de meubels gingen bestellen, dus op naar IKEA.

Bij IKEA shoppen voor de tienerkamer
Bij IKEA shoppen voor de tienerkamer

Welke meubels wilde mijn zoon graag hebben?

Terwijl mijn man zijn kamer aan het verven was en de tips had meegenomen van het blog: Hoe schilder je de woonkamer? Mocht mijn zoon online de meubels van IKEA bekijken. Al snel had hij een lijstje gemaakt, waar best wel veel op stond. Eigenlijk zouden alle kindermeubels zoals de kledingkast en de commode eruit gaan, en op zijn wensenlijstje stonden nieuwe meubels voor de tienerkamer. De volgende meubels had hij opgeschreven:

 • Bed
 • Nachtkastje
 • Bureau & stoel
 • Kastje voor onder bureau
 • Ladenkast
 • Kledingkast

Heel slim had hij samen met zijn oudste zus alle meubels uitgezocht uit een serie, behalve het bed. Nu wilde ik de meubels wel even zien. Hij wilde T-shirts in de ladekast opbergen, ik vroeg me af of dat handig was. Dus wilde ik even bekijken hoeveel ruimte het kastje had. Dat is toch anders dan alleen kijken naar de afmetingen.

Op zondag naar IKEA

Vanwege de vrije dagen van mijn man, konden we alléén op zondag naar IKEA. Ik weet niet hoe druk de IKEA bij jullie is op zondag? Maar hier is het altijd heel erg druk. Om de drukte te vermijden gingen we aan het eind van de dag, maar dat had iedereen bedacht want er waren echt heel veel mensen. Het leek wel een mierennest.

Vooraf had ik de links van de artikelen op mij WhatsApp gezet zodat we de meubels makkelijk op konden zoeken.

 

Manlief ging in een snelle vaart de keukens door, want ja je moet de hele route belopen. Uiteindelijk kwamen we aan bij de bureaus, bij het open van mijn telefoon had ik geen bereik, dus ik kon alleen de URL  belezen. Maar ik was mijn leesbril vergeten mee te nemen, dus lezen ging niet zo makkelijk. Vanaf veraf hield ik mijn telefoon in mijn handen en maar turen naar die Zweedse namen.

Nog een hele horde aan mensen was op dat moment ook een bureau aan het uitkiezen en moeders stonden schreeuwende en huilende kinderen stil te houden. Kortom ik werd langzaam een beetje overprikkeld, zo veel drukte en lawaai was ik niet meer gewend sinds Covid 19.

Ophalen of thuisbezorgen?

Nu we alles hebben goedgekeurd, gaan we het bestellen. Want zo veel dingen in een keer meenemen is ook niet alles. En dan is er de vraag gaan we het ophalen en weer de drukte in? Want bij het ophalen in Delft zijn er ook lange wachtrijen, of laat ik alles thuisbezorgen en dan staat mijn woonkamer heel erg vol?

Hoe zou jij het regelen?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 11
 • #1

  Frederique (maandag, 18 oktober 2021 16:04)

  Wij lieten het thuisbezorgen maar ik vind de bezorgkosten relatief hoog. Ikea blijft alsnog wel echt ideaal voor kinder- en tienerkamers.

 • #2

  Rosalyn (woensdag, 20 oktober 2021 14:44)

  Ik zou het ook laten thuisbezorgen. Voor corona heb ik ook wat meubels bij IKEA besteld ene thuisbezorgen bespaart je gewoon heel veel gesjouw en stress. En het is ook wel weer leuk om een kamer anders in te richten, toch? ;)

 • #3

  Mandy Eggens (woensdag, 20 oktober 2021 15:45)

  Ik koop bijna nooit bij de Ikea, ik zag daar een jaar geleden een mooi bureau en via marktplaats vond ik hem veeeel goedkoper. Ik ga vaak met mn zus of vriendin mee, niet omdat ik er zelf heen moet. Koop dan wel vaak een zak daim chocola haha

 • #4

  Nicole Orriëns (donderdag, 21 oktober 2021 14:22)

  Ik vind bezorgen toch wel erg makkelijk. En dan hoef ik niet helemaal naar de winkel te rijden. Ik denk dat ik daarvoor zou kiezen.

 • #5

  Rory (donderdag, 21 oktober 2021 19:12)

  Laten bezorgen! Dan heb je in ieder geval niet de hassle van of het wel of niet past in de auto en vervolgens alsnog terug moeten naar de kassa. Ik zoek van te voren veel uit online en wil het wel een keertje gezien hebben (maar ik heb de luxe dat ik wel een ander moment kan kiezen) en dan cluster ik alles en laat zoveel mogelijk groots bezorgen. Wel een goede tip van Mandy trouwens.

 • #6

  Tessa (vrijdag, 22 oktober 2021 19:09)

  Toen ik ging verhuizen liet ik alles thuis bezorgen, maar als ik nu iets nodig heb neem ik het mee

 • #7

  Amina (zondag, 24 oktober 2021 00:51)

  Oh, heel erg herkenbaar. Alles van te voren goed regelen en dan ter plekke toch weer gedoe omdat dit en dat. Echt zo herkenbaar. Ik zou het thuis laten bezorgen. Staat wel je huis in een keer vol, maar dan heb je aan de andere kant geen winkel- wacht- en rijstress. En ook wat Rory zegt: gaat het allemaal wel in de auto passen. Ik ben benieuwd wat je hebt gekozen :-)

 • #8

  Joyce joshua (zondag, 24 oktober 2021 11:44)

  Heel erg herkenbaar. Ik ben op dinsdagochtend geweest en toen was het in Delft gelukkig een stuk rustiger dan normaal. Maar al dat lawaai.... Snap dat heel goed, maar je kan altijd wel prima slagen bij ikea!

 • #9

  Manon (zondag, 24 oktober 2021 20:31)

  Thuisbezorgen. Als je het zelf gaat halen staat je huiskamer daarna ook vol??

 • #10

  Nicole Orriëns (zondag, 07 november 2021 11:09)

  Lang leve Ikea! Ik vind dat ze daar altijd enorm veel leuke spullen hebben met grappige en slimme ruimtebesparingen enzo.

 • #11

  EvenDelen.be (zondag, 20 februari 2022 09:03)

  Ik vind Ikea een geweldige winkel. Toch stel ik een bezoek altijd lang uit. Ik hou namelijk niet van dat slenteren want tegen dat ik aan de kassa ben heb ik rugpijn en hoofdpijn. Toch wil ik altijd de spullen in de winkel bekijken alvorens te kopen. Tot op heden kon alles altijd in de auto.