Binnenkijken in kleurrijke woonkamer met vintage interieur

Binnenkijken in kleurrijke woonkamer met vintage interieur

Wil je wonen met veel kleur, gewoon omdat je er vrolijk van wordt? Dan kun je in dit woonblog inspiratie en ideeën opdoen. We mogen namelijk binnenkijken in een kleurrijke woonkamer, waarbij we in de inrichting veel verschillende kleurtinten zien. Niet alleen de bank heeft een opvallende kleur, ook de accessoires zijn voorzien van een kleurtje.

 

De opvallend gekleurde meubels zijn vrolijk aanwezig, van okergeel, rood, roze tot groen. Het interieur heeft een vintage uitstraling, waardoor we een kijkje krijgen in een duurzaam interieur. In deze stijl heb je het idee dat er geleefd wordt. De hoekbank in combinatie met de ronde vormen maakt dit interieur aantrekkelijk.

 

Wil je zien hoe het gehele huis in Culemborg eruitziet? Bekijk dan de foto's van de gehele interieurstijl.

binnenkijken kleurrijke woonkamer met vintage interieur

Binnenkijken bij Lindi in een huis met veel kleur

Ik ben Lindi Melse en samen met mijn man en drie kinderen wonen we in een ruime gezinswoning in Culemborg. Het huis is gelegen aan een rustige weg. Sterker nog aan de voorkant van ons huis is een weg waar bijna geen auto's rijden, omdat hier vooral parkeervelden zijn met daartegenover weer een rij huizen.

 

Achter ons huis zit een doorgaande weg, maar daar heb je nauwelijks geluid van. We boffen dus erg met deze plek.

In de huizen naast en tegenover ons wonen best wat jonge gezinnen. Variërend in de leeftijd van 0-12 jaar. Zeker in de zomer is dat erg leuk om samen te spelen.

 

We wonen in juli alweer vier jaar in dit fijne huurhuis. We zochten toen vanuit Wallonië een woning en kwamen toen hier terecht. Een fijn licht nieuwbouwhuis van toen nog maar vijf jaar oud. Als je binnenkijkt, zie je een huis waarbij alles goed in orde is, daarbij is de vloerverwarming beneden is ook heel prettig.

 

Er zijn drie slaapkamers en een grote open zolder, waar manlief zijn thuiswerkplek heeft en ik mijn atelier/schrijfplek.

Binnenkijken kleurrijk wonen - inspiratie woonkamer

Kleurrijke vintage woonstijl met veel planten

Ik denk dat je onze woonstijl kan omschrijven met de woorden: kleurrijk, veel planten en een vintage uitstraling. Zodra je de woonkamer instapt vallen de verschillende kleuren op van groen, okergeel, terra en roze. Daarnaast kunnen de vele kamerplanten in ons huis niet ontbreken. Ik word blij van mijn groene vrienden en het leuke aan

planten is, is dat ze een ruimte zeer snel aankleden en sfeer geven. Win, win dus.

 

Bij ons thuis zie je naast persoonlijke foto’s ook veel kunst aan de muur. Ik schilder zelf graag en weef ook af en toe graag. De schilderijen die ik maak en de wandkleden komen bij ons aan de muur te hangen. We hebben niet veel lege stukjes muur, zal ik maar zeggen. In zowel de schildering als de wandkleden komen de kleuren uit ons interieur terug.

 

Toen we twee jaar geleden een nieuwe bank uitzochten, kozen we al voor een velvet stof. Inmiddels zijn de eetkamerstoelen ook van velvet en de twee poefen bij de bank hebben ook dezelfde stof. Het materiaal zit niet alleen heerlijk, maar is ook nog eens gemakkelijk schoon te houden met drie jonge kinderen in huis.

Verhuizen vanuit Wallonië

We verhuisden dus vanuit Wallonië hierheen. Pak en beet zo'n 4,5 uur rijden, dus hebben we ervoor gekozen om alles in een dag te doen. Ik wilde makkelijk verhuizen, vooraf heb ik voornamelijk alle dozen ingepakt en samen met manlief de meubels gedemonteerd zodat op de dag van de verhuizing alles zo de verhuiswagen in kon.

 

Toen we hier kwamen wonen lag een aantrekkelijke vloer in betonlook, dus alles hebben we eigenlijk vanaf de grond af aan ingericht. Een leuke klus, waardoor we dit huurhuis echt ons eigen konden maken. Als we nog een keer zouden verhuizen, dan zou ik in Culemborg willen blijven wonen. En als ik dan mocht kiezen zou ik voor een huis gaan met oude details, zoals een plafond met pleisterwerk of glas lood ramen.

In een kleurrijk huis wonen - inspiratie en ideeën woonkamer

De okergele bank is favoriet

Mijn favoriete plek in huis is onze grote okergele bank van velours. Een bank waar ik op kan neerploffen met de kinderen, boekjes kan voorlezen zelf graag werk met de laptop op schoot. Maar ook om te ontspannend avonds, bijvoorbeeld om een boek te lezen of serie te kijken. Er liggen zachte kussens op de bank en ‘s avonds trek ik graag een dekentje over me heen.

Wooninspiratie en ideeën

De meeste wooninspiratie voor ons huis haal ik van Instagram. De kunst afkijken bij een ander en soms er nog een extra touch aangeven. Voor kleurinspiratie verzamel ik graag plaatjes op Pinterest.

 

Als ik ga shoppen voor ons huis, dan is dat toch vaak via marktplaats. Dan heb ik een bepaald meubelstuk in mijn hoofd en ga ik net zo lang opzoek totdat ik het vloerkleed of kastje gevonden heb.

 

Wat wel een keer fout is gegaan bij het stylen van het interieur, is dat ik iets had gekocht, waar ik achteraf helemaal niet blij mee was. De kunst is dan om het weer te verkopen. Anders kan ik me er echt erg aan ergeren.

 

Als tip zou ik aanraden om een moodboard te maken met de meubels die je al hebt. Maak foto's van je woonkamer en plaats daar dan een nieuw meubelstuk bij. Dat kan een hoop tijd, geld en gedoe schelen. Ik ben niet zo gevoelig voor nieuwe woontrends. Ik heb eigenlijk een vast kleurenpalet waar ik me nu aan houd. Dat geeft rust in mijn hoofd en het voorkomt dat ik niet impulsief ga shoppen.

DIY en lifestyle

Je kunt me volgen op mijn DIY en Lifestyleblog waar ik vaak artikelen deel over wonen, het stekken van planten, leuke DIY, uitjes en nog veel meer. Naast mijn blog ben ik ook schrijver van feelgood romans. Het is heerlijk om romantische verhalen te schrijven met een fijne dosis humor. Op www.lindimelse.nl kun je alles over volgen.

 

Leestip: binnenkijken in een Jan des Bouvrie huis

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Nicole Orriëns (vrijdag, 24 februari 2023 10:44)

  Oh geweldig die okergele bank! Sowieso vind ik dit een heel gezellige woonkamer. Lekker licht en kleurrijk.

 • #2

  Claire (zondag, 26 februari 2023 13:54)

  Wat een heerlijk gezellig en kleurrijke interieur! Alsof het zonnetje altijd in huis is. Super vrolijk!

 • #3

  Tessa (maandag, 27 februari 2023 18:27)

  Ik word helemaal blij van dit interieur. Zelf heb ik ook diverse vintage meubels en lampen in mijn huis

 • #4

  Marcelina (vrijdag, 03 maart 2023 10:48)

  Oh wauw! Ik ben niet zo van vintage, maar dit is heel anders dan ik gewend ben. Super gaaf zeg! Die bank zou ik zo overnemen :)

 • #5

  Jouvence (zondag, 05 maart 2023 13:43)

  Wat ontzettend mooi zo dat wit met al die kleuren die terugkomen in de accessoires!