· 

6 aantrekkelijke vloeren voor de woonkamer

6 aantrekkelijke vloeren voor de woonkamer

Een vloer uitkiezen voor de woonkamer kan best een moeilijke keuze zijn. Vaak wil je een populaire vloerbedekking, maar is dat laminaat of juist een houten visgraat vloer voor de woonkamer? Er zijn ook zo veel ideeën mogelijk.

 

Het is wel verstandig om te kijken naar je huishouden, heb je kinderen dan is een praktische vloer erg aantrekkelijk. Heb je huisdieren dan wil je waarschijnlijk geen tapijt maar een vloer(tegel) welke je goed kunt schoonmaken. In dit artikel staan handige inspiratie ideeën, zodat je vanzelf uitkomt bij de vloer welke het beste bij jou past.

Beste vloeren voor de woonkamer

De beste vloer ideeën voor de woonkamer op een rijtje

Waarbij de een graag een gaat voor een duurzame houten vloer met vloerverwarming, vindt de ander een geluidsdempende vloer weer aangenaam. Het is maar net hoe je gehuisvest bent. Woon je in een appartement, dan heb je meer te maken met geluidsoverlast dan dat je gaat verhuizen naar een vrijstaand huis.

 

Daarbij heeft iedereen een favoriete woonstijl waar je ook graag een bijpassende vloer wilt hebben. Je kunt je voorstellen dat een industrieel interieur een andere uitstraling heeft dan een Hotel chique inrichting. Daarom is er gelukkig voor iedereen wat wils. In dit artikel staan de meest praktische, maar ook warme ideeën op een rijtje, zodat je dadelijk makkelijk de woonkamer kunt inrichten.

Pvc-vloer gaat zeer lang mee

Met een Pvc-vloer kun je alle kant op. De vloer is verkrijgbaar met en zonder vloerverwarming en is in veel huishoudens zichtbaar. De vloer gaat niet alleen zeer lang mee, het geluid wordt ook minder versterkt door een PVC-vloer. Omdat de vloer van harder materiaal is gemaakt dan bijvoorbeeld laminaat, zul je niet snel lelijke plekken tegenkomen op de vloer.

Gietvloeren voor een geluidsdempend effect

Gietvloeren zijn erg aantrekkelijk bij gezinnen, de vloeren zijn simpel te onderhouden en zijn makkelijk in de omgang. Valt er een keer een glas op de grond, of springen de kinderen door de huiskamer, dat is geen probleem. De vloer is zeer stabiel en bijna niet kapot te krijgen. Daarbij spreekt de vloer vele mensen aan, omdat de vloerbekleding geheel naadloos is.

Keramische vloeren zijn makkelijk schoon te houden

Er zijn keramische tegels welke worden gemaakt uit een kleimengsel of van natuurlijke stenen. Beide materialen zijn duur in de aanschaf, daarentegen gaat de vloer levenslang mee. De vloeren zijn vrij van vlekken en dus makkelijk schoon te maken. Houd er rekening mee dat de tegels ook nog gevoegd moeten worden, hier zul je ook kosten voor moeten berekenen.

Vloeren woonkamer: visgraat vloer

Visgraat vloer voor een moderne woonkamer

De visgraat vloer zien we de laatste tijd veel in een lichte uitvoering. Hierbij zie je weer een ander probleem verschijnen, want welke kleur doe je op de muur bij een lichte vloer? Bij een lichte vloerkleur, kun je de wand een donkere tint geven. Als je werkt met een contrastkleur op de muur dan valt de lichte vloer juist erg op, en wordt de tijdloze vissengraat vloer een ware blikvanger.

 

Spreekt een lichte vloer je niet aan, maar het patroon van de vloer wel, dat is geen probleem. Gelukkig is de vloer in vele materialen en kleuren verkrijgbaar. Heb je ook interesse in vloerverwarming, dan is een PVC-visgraatvloer een goed idee. Je kunt de visgraatvloer zelf leggen door te werken via een hartlijn, of de visgraatvloer door een specialist laten leggen.

 

De geliefde vloertrend past in vele interieurstijlen, of je nu modern gaat wonen of een woonkamer hebt in de Scandinavische stijl, je kunt de sfeervolle vloer in vele woonstijlen leggen.

Laminaat de ideale onderhoudsvrije vloer

De geperste houtvezels zijn verkrijgbaar in vele houttinten. Een groot voordeel van laminaat is dat je het makkelijk zelf kunt leggen, via het kliksysteem kun je zo de vloer neerleggen. Maar dat is niet alleen een pluspunt, de laminaatvloer is ook kleurvast. Verwijder je je meubels of geef je je vloerkleed een andere plek, dan zul je niet snel kleurverschil zien.

Het vochtbestendige laminaat is erg aantrekkelijk, niet alleen omdat het materiaal niet gaat uitzetten, wat bij een houten vloer wel het geval is, maar ook heeft de laminaatvloer weinig onderhoud nodig.

Betontegels voor een stoere look

Bij de vloertrends 2022 zagen we de trendy betontegel ook al hoog op het lijstje staan. De tegels welke we vaak zien in grijstinten of in de kleur zwart is erg in trek vanwege de prijs.  Maar dat niet het enige voordeel, de betontegels gaan ook zeer lang mee en blijven vaak ook zeer lang mooi.

 

Wil je lang plezier hebben van je vloer dan is de vloertegel een goede optie. Verwar de tegel niet met de keramische tegel, deze tegel is gemaakt van natuursteen. Dit is veel zwaarder materiaal dan de tegels welke gemaakt zijn van beton. Je zult qua zwaarte dan ook duidelijk het verschil voelen. 

Wat voor vloerbekleding heb jij in de woonkamer?

Reactie schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Renata Feyen (maandag, 28 augustus 2023 13:19)

  Wij hebben een vloer met stenen tegels en ik ben daar wel blij om. Alleen in de winter is het wel iets kouder aan je voeten.

 • #2

  Jessie (maandag, 28 augustus 2023 20:35)

  Goede tips! Wij hebben nu pvc in de woonkamer.

 • #3

  Claire (dinsdag, 29 augustus 2023 07:39)

  Stuk voor stuk prachtig! Ik vind visgraat ook zo ontzettend mooi.

 • #4

  Wanda (dinsdag, 29 augustus 2023 20:57)

  Wij hebben zelf hoogpolige vloerbedekking, maar dat komt vooral omdat onze vloer niet recht is en helaas niet geschikt is voor een houtenvloer.

 • #5

  Tessa (woensdag, 30 augustus 2023 15:28)

  Nooit bij stil gestaan hoeveel soorten vloeren er bestaan. Ik heb in mijn huislaminaat omdat dit, zoals je al noemt, het makkelijkste is qua onderhoud

 • #6

  Janet (woensdag, 20 september 2023 21:22)

  Ik heb nu tegels in huis en had hiervoor een eikenhouten vloer. Ik vind de visgraat vloer erg tof, dat zou ik in de toekomst nog wel eens willen.

 • #7

  Nicole Orriëns (donderdag, 21 september 2023 07:21)

  Wij hebben laminaat en daarop vloerkleden die in de was kunnen. Ik vind die echt geweldig!

 • #8

  Mitchel (vrijdag, 22 september 2023 09:50)

  Betontegels met een stoere look doet mij denken aan een opgeknapte boerderij. Ik heb de laminaatvloer van de vorige huurder laten liggen.

 • #9

  Jouvence (woensdag, 27 september 2023 12:39)

  Wij hebben in de woonkamer een laminaatvloer liggen, dat vind ik persoonlijk toch het mooiste (of een echte houten vloer).