Binnenkijken: vrijstaand jaren 30 huis verbouwen in de Betuwe

Binnenkijken: vrijstaand jaren 30 huis verbouwen in de Betuwe

We gaan binnenkijken bij Johanneke. In 2015 kochten we ons droomhuis: een vrijstaand jaren 30 huis in de Betuwe met een hoop charme en een hele grote tuin. Een uitkomst voor onze 3 zoons: ze hebben hier volop ruimte om zich helemaal uit te leven. We wisten al voordat we het kochten dat we het groot gingen verbouwen. Want als interieurontwerper

keek ik natuurlijk meteen hoe we de woning in Waardenburg helemaal konden inrichten naar de wensen van ons gezin.

Binnenkijken in een verbouwde woonkamer
Binnenkijken in een verbouwde woonkamer

Binnenkijken bij Johanneke

Binnenkijken bij de indeling van het huis van Johanneke is verre van standaard. Het oorspronkelijke huis was niet zo groot. We hebben dit drastisch aangepakt om het te transformeren voor een praktisch huis voor ons gezin. Centraal stond onze wens van een grote woonkeuken. Die vormt dan ook het hart van het huis. We bouwden een stuk aan het huis waar een nieuwe hal kwam die lekker groot is voor al onze jassen, tassen en schoenen. Want dat zijn er nogal wat in een gezin van 5!

 

Vanuit de hal kun je nu naar wat vroeger de garage was. Dit is een heerlijke slaapkamer geworden. We slapen dus zelf beneden, 2 kinderen boven in het oude huis en boven het achterhuis zit ook nog een kleine verdieping waar ook een kinderslaapkamer is met prachtig uitzicht over de naastgelegen boomgaard. Uniek, want aan de voorkant wonen we best langs een drukke weg.

Een woonkamer met oude elementen

Ik was echt meteen verliefd op de woonkamer van het huis. Het mooie oude plafond was toen nog

zachtgeel met donkerrode balken. Maar die hoge plafonds en de oude grenen vloer: wauw! Ik wilde graag de warme stijl van het huis behouden en besloot al het houtwerk wit te maken maar te combineren met kalkverf op de muren. De deuren hebben we vervangen voor mooie landelijke exemplaren en we hebben ook details aangebracht zoals sierlijsten en een monumentenplint.

Omdat ik het geheel ook weer niet te landelijk wilde combineer ik natuurlijke materialen met industriële accenten zoals de zwarte lampjes op de wand en de moderne zitstoeltjes. De houten vloer lieten we schuren en opnieuw in de olie zetten en we hebben een houtkachel geplaatst waar we allebei erg van houden en die ook erg praktisch is voor het verwarmen van een oud huis als dat van ons.

Binnenkijken - warme industriële woonkeuken
Binnenkijken - warme industriële woonkeuken

Een woonkeuken als hart van het huis

De plek waar we echt altijd zijn is onze woonkeuken. We moesten een muur wegbreken en de trap draaien om deze ruimte te krijgen. We plaatsen ook een grote schuifpui en een enorm panoramaraam waar de kookplaat zit. Ik vind het heerlijk om tijdens het koken lekker uit te kijken over de tuin.

De leefkeuken heeft dezelfde stijl van warm hout met industriële elementen. We hebben moderne apparatuur in zwart RVS en we hebben de keuken voorzien met fijne technische snufjes. Een mooie zwarte Quooker, een Bora zodat we geen lelijke afzuigkap meer hebben. 2 ovens en een grote koelkast én een grote vriezer. De keuken is wat mij betreft echt de trots van dit huis.

 

We hebben een grote tafel met een vaste bank van 3 meter 60. Hier kunnen we met gemak met 2 grote gezinnen tafelen en dat doen we dus ook vaak!

Beneden slapen

Onze slaapkamer is beneden en dat is de enige ruimte waar je witte muren tegenkomt. Op de wand achter het bed heb ik een behang gekozen met een print van oude witte stenen. We hebben een kastenwand gebouwd van Pax voor als onze kleding. Het kleine kastje in hoek geeft sfeer maar zit daar vooral omdat we de gasmeter moesten verbloemen. Verplaatsen kon niet zomaar en ik vind het een uitdaging om voor zulke dingen een goede oplossing te bedenken. Dat is juist de charme van het verbouwen van een oud huis!

Binnenkijken in de slaapkamer van vrijstaand jaren 30 woning
Binnenkijken in de slaapkamer van vrijstaand jaren 30 woning

Ook beneden: de badkamer

De badkamer zat beneden en was niet zo groot. We trokken het oude toilet bij de ruimte waardoor er plek kwam voor een grote inloopdouche. Met jonge kinderen was het ideaal dat de kids in bad zaten terwijl ik in de keuken even de vaatwasser in ruimde. We hebben er gekozen voor een kleine houten tegel met een visgraatpatroon op de vloer. De wanden zijn rustig en van een beton tint. Het is een heerlijke badkamer geworden waar ik echt elke keer weer van geniet.

Binnenkijken - badkamer vrijstaand huis Betuwe
Binnenkijken - badkamer vrijstaand huis Betuwe

Alles verbouwd, nog een keer verhuizen, of niet?

We hebben dit huis van A tot Z verbouwd. Ik zeg altijd: het past als een jas. Het is een heerlijk gezinshuis waar we voorlopig niet weg gaan. Ik droomde altijd van een woonkeuken en dat is dan ook de favoriete plek van dit huis. We hebben het huis als het ware om die keuken heen ontworpen. In de zomer staat de pui lekker open naar het terras en in de winter is het er knus en warm met kaarsjes en alle kussens op de bank.

Inmiddels hou ik me dagelijks bezig met het verbouwen van andere huizen met mijn bedrijf Thuis je droomhuis. Ik heb verschillende cursussen ontwikkeld over het verbouwen van je huis. Die kun je los volgen, of met mijn begeleiding zodat je hulp hebt bij het maken van de plannen. Het gaat bijvoorbeeld over hoe je die ideale indeling bepaalt, waar je allemaal aan moet denken en veel doen voor minder geld is bij mij ook altijd een belangrijk thema. Je kunt ontzettend veel geld uitgeven aan je huis maar als je moeite doet kun je ook veel geld besparen.

 

Daar heb ik een e-book over geschreven: 9 tips om duizenden euro’s te besparen op je verbouwing. Ben je benieuwd? Je kunt mijn e-book gratis downloaden op mijn website. Tips over slimme alternatieven, opties om te besparen en leuke blogs deel ik ook op mijn Instagram account: Thuis je droomhuis. Leuk als je me daar volgt!

 

Leestip:  Binnenkijken bij een opgeknapte moderne boerderij in Schijndel

Reactie schrijven

Commentaren: 20
 • #1

  Krystle (vrijdag, 04 november 2022 08:40)

  Mooi! Ik houd van oude elementen in een woning!
  Als de verbouwing klaar is zoals bij deze prachtige woning zou ik er niet aan denken om nog eens te gaan verhuizen. Alles is nu precies zoals je het hebben wilt, lekker genieten!

 • #2

  Linda Meester (vrijdag, 04 november 2022 11:11)

  Oh, wat is dat prachtig geworden. Wij wonen ook in een jaren '30 huis en hebben in eerste instantie ingezet op het verbeteren van de isolatie

 • #3

  Jouvence (vrijdag, 04 november 2022 12:43)

  Wat een prachtige keuken! Leuk om binnen te kijken bij een ander en inspiratie op te doen.

 • #4

  Sherry (vrijdag, 04 november 2022 15:23)

  Wauw dat ziet er nog heel erg goed uit. Mooie verbouwing het is echt prachtig.

 • #5

  sandra (vrijdag, 04 november 2022 15:25)

  Wat is dat mooi geworden en heerlijk die oude elementen!

 • #6

  Claire (vrijdag, 04 november 2022 23:43)

  Wat een prachtig huis, die keuken is om te watertanden zo mooi! Leuke rubriek Linda!

 • #7

  Rory (zaterdag, 05 november 2022 12:28)

  Wow! Heel inspirerend. Ik ben meteen gaan kijken je gaan volgen op IG Johanneke! Leuk Linda! Dit past echt heel goed in je blog. Die woonkeuken ook. Dat is echt een ruimte om heel blij van te worden. En ik houd er wel van. Dingen uitzoeken die geld besparen.

 • #8

  Nicole Orriëns (zaterdag, 05 november 2022 15:30)

  Ik houd erg van dertiger jaren woningen vanwege de sfeer van vroeger. Dit huis heeft een moderne inrichting als ik het zo bekijk.

 • #9

  Tessa (zaterdag, 05 november 2022 19:16)

  Wat een mooi huis is het geworden. Ik woon (huur) ook een jaren '30 woning met veel glas in lood. Echt prachtig

 • #10

  Wanda (zaterdag, 05 november 2022 20:22)

  Vooral die keuken.. .prachtig om te zien joh!

 • #11

  Frederique (zaterdag, 05 november 2022 21:22)

  Leuk om je huis zo helemaal te 'personaliseren' tot het daadwerkelijk je droomhuis wordt.

 • #12

  Renata Feyen (zondag, 06 november 2022 20:17)

  Wij zijn begin dit jaar verhuisd en onze hal is veel kleiner dan daarvoor - tis toch een gemis hoor - een grote hal is zo handig

 • #13

  Louise (maandag, 07 november 2022 12:59)

  Wauw! De keuken en badkamer zijn echt tof. Leuk om even binnen te mogen kijken.

 • #14

  Nienke (maandag, 07 november 2022 15:10)

  Wat een prachtig huis! Het voelt heel warm en veilig aan. Heerlijk!

 • #15

  EvenDelen.be (maandag, 07 november 2022 17:22)

  Wat een prachtig interieur zeg! Ik hou van de gebruikte materialen. De kleuren zijn heel mooi en het is fantastisch ingericht!

 • #16

  jolanda (maandag, 07 november 2022 20:40)

  Wat is die badkamer mooi zeg!

 • #17

  Melanie Hoogvliet (dinsdag, 08 november 2022 09:21)

  Wat een prachtig huis. Wij hebben precies het zelfde badkamer meubel alleen heb ik donker grijze en petrol tegels! Maar dit huis heeft echt alles waar ik van houdt lekker veel hout!

 • #18

  Gabrielle (maandag, 14 november 2022 11:03)

  Wat een mooie woning, ik ga meteen op Funda zoeken voor ook zo'n huis. Ik ben dol op verbouwen en klussen.

 • #19

  Cynthia (dinsdag, 15 november 2022 16:43)

  Wat een mooi huis zeg. Het lijkt wel alsof het uit een showroom komt. Ik ga zeker even op de Instagram pagina gluren!

 • #20

  Mieke | Miek''s Mind (woensdag, 23 november 2022 13:50)

  Dat bad is wel echt heerlijk om in de avond in te kruipen hihi. Ziet er leuk uit