Binnenkijken: opgeknapte moderne boerderij in Schijndel

Binnenkijken: opgeknapte moderne boerderij in Schijndel

Ik wil jullie in deze binnenkijker graag meenemen in het huis van Joyce, zij woont in een opgeknapte boerderij.

Ik woon met mijn man, 2 pubers en een hoop huisdieren in het buitengebied van Schijndel.

Een prachtig oud vrijstaand huis in boerderijstijl op een perceel van bijna 3000 m². Eigenlijk hadden we niet verwacht dat we de kans zouden krijgen om hier ons nieuwe stekje van te maken. Een mooie overwaarde van ons oude huis (ook vrijstaand) zorgde ervoor dat het binnen de financiële mogelijkheden lag om een hypotheek af te sluiten voor dit droomhuis.

 

Nog een keer verbouwen dus! En boy, wat word ik daar blij van, mijn passie is toch echt wel

verbouwen, opknappen en het modern landelijk inrichten van mijn huis. 

Binnen kijken woonkamer : inspiratie en woonideeën haard
Binnen kijken woonkamer : inspiratie en woonideeën haard

Binnenkijken bij Joyce

Zoals aangegeven ligt het huis in Schijndel in het buitengebied. Nu zou je denken, super rustig, maar er rijdt toch nog wel wat verkeer door de straat. Buren bevinden zich binnen een straal van 50 meter dus helemaal alleen ligt het huis niet en dat vinden wij fijn.

 

Het binnenkijken huis bestaat eigenlijk uit twee huizen die aan elkaar verbonden zijn met een bijkeuken. Het ‘tweede huis waar ik nu onder andere mijn kantoor heb zitten en we een chillruimte hebben,noemen we ons bijhuis ;) Bij aankoop zijn er 2 woonkamers, 2 keukens, een garage, een loods, 5 slaapkamers een badkamer, 3

toiletten en een aparte douche. O ja, en nog een bergzolder.

De boerderij in Schijndel volop verbouwen

Omdat het huis nogal gemoderniseerd mocht worden zijn we al vanaf dag één aan de slag gegaan. Ik hou enorm van licht in huis dus werd niet heel vrolijk van de bruine schrootjes die tegen veel plafonds zaten, maar het huis biedt zoveel mogelijkheden dat ik daar wel doorheen kan kijken.We hebben de afgelopen jaren dan ook al veel verbouwd. Ik zet het even kort op een rijtje:

 •  Overal dubbel glas geplaatst en de spouwmuren geïsoleerd
 • We hebben de garage die aan het huis vast zit verbouwd tot kantoorruimte door 2 grote ronde puien in de oude staldeuren te plaatsen en de ruimte van binnen te verbouwen.
 • Woonkamer, keuken, bijkeuken en toilet zijn afgelopen volledig verbouwd. Alle schrootjes zijn weg, we hebben muren verwijderd, stalen balken laten plaatsen en ga zo maar door.
 • As we speak zijn we de badkamer aan het verbouwen en de 2 slaapkamers in ons bijhuis samen aan het trekken tot één grote slaapkamer met een enorme dakkapel die we hebben laten zetten.
 • De tuin hebben we volledig aangepakt en afgelopen jaar hebben we een zwembad laten plaatsen
 • We hebben een overkapping laten plaatsen waar een oude volière zat.
Binnenkijken in een moderne opgeknapte boerderij
Binnenkijken in een moderne opgeknapte boerderij

Een moderne landelijke woonstijl en idustriële kenmerken

Ik zou een groot deel van ons huis beschrijven als modern landelijk, waarbij het landelijke zich beperkt tot het licht eiken hout dat we ook in ons interieur gebruiken, en verder niet.

 

Maar de basis van ons interieur is een grijze betonlook pvc vloer met witte en zwarte muren. De paar stalen balken die we in het zicht hebben laten zitten en onze stalen deuren verraden echter weer een industriële inslag.

 

Verder ben ik op mijn kantoor juist bezig om een vintage inslag te creëren met een knipoog naar de Grease periode door allerlei lichte pasteltinten. Maar daar ben ik nog niet mee klaar.

 

Kortom, ik hou van heel veel verschillende stijlen.

 

Daarnaast ben ik gek op woonaccessoires en eigenlijk heb ik er daar dus veel te veel van. Nu heb ik het geluk dat we veel ruimte hebben dus ik kan best wat kwijt ;) , maar soms haal ik ook weer het een en ander weg omdat ik het graag wat rustiger wil hebben.

 

Gekke combi dus, ik hou van rust in huis, maar ook van warmte en gezelligheid. De woonaccessoires

zijn veelal in zwart, wit, beige, en pastel roze bijvoorbeeld.

 

Voor de ramen hangen zwarte jaloezieën, veel werk met schoonmaken, maar ik ben er nog steeds

heel blij mee. Omdat de basis bestaat uit betonlook, wit en zwart voeg ik her en der natuurlijke materialen toe,

zoals bijvoorbeeld ons wollen vloerkleed van IKEA in de woonkamer. Ook dit geeft direct weer een

warme uitstraling.

Binnenkijken- woonkamer modern landelijke woonstijl
Binnenkijken- woonkamer modern landelijke woonstijl

Tafels in huis

Qua tafels heb ik zo mijn eigen smaak. Onze salontafel bestaat gewoon uit 2 eiken balken die we voor onze overkapping buiten hebben gebruikt. Daar bleef wat van over en die hebben we gewoon naast elkaar neergezet. Klaar.

 

De eettafel was een tafel die uit heel veel verschillende kleuren hout bestond. Die was ik beu, maar het onderstel vind ik nog steeds prachtig. Vandaar dat ik van het blad zelf met beton ciré een betonnen blad heb gemaakt.

Binnenkijken keuken inrichting
Binnenkijken keuken inrichting

De keuken opgeknapt en uitgebreid

Onze keuken is nog steeds de oude keuken van toen we het huis kochten. We hebben deze na de

verbouwing wat uitgebreid met een aantal IKEA kastjes. Gewoon de meest simpele kastjes die–gelukkig- exact dezelfde uitstraling hebben dan de deurtjes van de oude keuken. Niemand die het verschil ziet. We hebben trouwens in de keuken onze oude laaghangende schouw met afzuigkap verwijderd tijdens de verbouwing en er een mooie moderne strakke afzuigkap in gezet. Na het opknappen van de keuken, ziet het totale plaatje er veel  moderner uit.

 

Het industriële heb ik erin gebracht door de spots in de keuken. Daar hebben we een zwarte rail geplaatst met vierkante zwarte spots eraan. De warme uitstraling heb ik in de keuken gebracht door een paar kasten zelf te voorzien van houten latjes. Hier lees je mijn houten latjes diy.

Nog niet klaar met het verbouwen van de boerderij

Momenteel zijn we dus met de badkamer en het toilet boven bezig. En met de slaapkamer voor mijn zoon in ons bijhuis, dat wordt echt een enorme slaapkamer! Daarna wil ik de hal nog graag aanpakken, hier moeten de schrootjes nog uit, een gipsplafond erin en alles moet nog gestuct worden.

 

En dan willen we de chillruimte nog verder verbouwen. Die grenst aan mijn kantoor in het bijhuis en heeft dus een eigen keuken. Hier staat een biljart, maar het plafond mag nog geïsoleerd en de balken eruit. En ook weer de muren gestuct. We zijn er nog niet dus, maar al wel een heel eind. O ja, onze eigen slaapkamer en die van onze

dochter staat ook nog op de to do list.

Binnenkijken tuin inrichting boerderij
Binnenkijken tuin inrichting boerderij

Favoriete plek in huis

Eigenlijk heb ik heel veel favoriete plekjes in huis. Ik ben heel blij met onze woonkamer met de hangende haard, maar vind ook de wc heel erg tof. Daarnaast zijn we echt gek op onze tuin! We hebben een heerlijke tuin die ook steeds meer wordt zoals we hem voor ogen hebben. We zijn hier ook al 3 jaar mee bezig, dat wel ;) . Het was nogal een ouderwetse tuin die we graag wat moderner willen maken en dat lukt aardig. Bij de eerste zonnestraal is het buiten genieten!

Ik hoop dat jullie een leuk inkijkje hebben gekregen in ons huis., Meer over mijn interieur, lees je op mijn interieurblog. Wil je meer weten over een van onze projecten? Mail me gerust op redactie@interieur-huis-tuin.nl

 

Leestip: Binnenkijken interieur moderne woonboerderij Zuid-Limburg

Reactie schrijven

Commentaren: 11
 • #1

  Uniek overnachten (zaterdag, 19 november 2022 19:12)

  Waw wat een pareltje! Echt een plek om te koesteren!

 • #2

  Sanne (zaterdag, 19 november 2022 19:16)

  oh die salontafel lijkt mij zo gaaf, zo eentje wil ik ook in huis. Alleen mijn living is te klein.

 • #3

  EvenDelen.be (zondag, 20 november 2022 14:44)

  Wat een mooi interieur zeg. Die poster vind ik geweldig, een echte blikvanger en heel origineel.

 • #4

  Sandra (zondag, 20 november 2022 21:00)

  Wat een mooie tuin ook! Jullie zijn nog wel even bezig, maar wel leuk om te renoveren

 • #5

  Claire (maandag, 21 november 2022 12:34)

  Wauw prachtig!!! Wat een droomhuis en wat heb je het mooi sfeervol ingericht!

 • #6

  Nicole Orriëns (dinsdag, 22 november 2022 12:50)

  Wauw, dat is supermodern. Een heel ander interieur dan ik zou verwachten bij een boerderij.

 • #7

  Tessa (dinsdag, 22 november 2022 19:06)

  wow, dit had ik totaal niet verwacht bij een boerderij. Erg mooi interieur is dit!

 • #8

  Nicole Orriëns (donderdag, 24 november 2022 09:30)

  Wat handig zo'n hangende haard! Daar kun je lekker makkelijk onder schoonmaken stel ik me zo voor.

 • #9

  Wanda (zaterdag, 26 november 2022 16:53)

  Altijd leuk om te zien en te lezen hoe iemand anders zijn huis heeft ingericht en om zo ook ideetjes op te doen, zoals bijvoorbeeld met die leuke tafel.

 • #10

  Cynthia (maandag, 28 november 2022 08:55)

  Altijd leuk om bij iemand binnen te kijken. Wat een mooie inrichting zeg. Het is ook onze droom om ooit een eigen boederijtje te hebben.

 • #11

  Sherry (maandag, 28 november 2022 12:18)

  Wat leuk zeg dit. Zeker een moderne boederij. Nog nooit zo eentje gezien.