Binnenkijken vrije sector huurwoning in Landgraaf

Binnenkijken vrije sector huurwoning in Landgraaf

Ik woon, deels samen met mijn zoon (co-ouderschap) in een huurhuis uit de vrije sector. Ik ben hier min of meer noodgedwongen gaan wonen omdat ik vanwege mijn scheiding niet meer in mijn oude woning kon blijven. Deze was namelijk van mijn ex-partner.

 

Via mijn schoonouders werd ik gewezen op deze woning waar ik sinds februari vorig jaar met veel plezier woon. Mijn woning is niet heel groot, maar voor mij alleen of voor mij samen met mijn zoon groot genoeg. Voordat ik hier kwam te wonen was mijn woning deel van een tandartsenpraktijk. Dus in de volksmond hier in de wijk woon ik in de tandartsenpraktijk.

 

Dan weet in elk geval iedereen het ook te vinden. Ik woon in het centrum van de wijk Waubach in Landgraaf aan het oude Marktplein. Dit plein is enkele jaren geleden gerenoveerd en is nu een gezellig autovrij plein waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, mensen bij mooi weer kunnen zitten of picknicken op een van de podiumblokken verspreid over het plein en waar aan de overkant een hele gezellige brasserie met terras zit.

Binnenkijken vrije sector huurwoning in Landgraaf

Een kijkje in het huurhuis van Patricia

Op de begane grond van mijn woning heb ik een hele kleine hal en vanuit daar loop je gelijk mijn woonkamer met open keuken in. In de hoek van de woonkamer staat een wenteltrap naar de eerste verdieping. Daar heb ik een ruime overloop, een hele ruime slaapkamer en de badkamer met het toilet. Wanneer ik dus bezoek heb, dan moeten de gasten naar boven om naar het toilet te gaan. Dat is niet altijd even handig, maar het is niet anders.

 

Op de overloop is dan nog een trap naar de zolder met ook daar weer een ruime overloop, een bergingsruimte waar onder andere ook de cv-ketel hangt en mijn wasmachine staat. Daarnaast is op zolder ook de slaapkamer van mijn zoon te vinden.

Accessoires van vrienden en familie

Ik heb niet echt een bepaalde woonstijl in mijn woonkamer. In mijn interieur staat onder andere mijn tv-kastje en de buffetkast die ik vorig jaar zelf gepimpt heb en meegenomen heb vanuit mijn oude woning. De stoelen en bijzettafel in mijn woonkamer heb ik nieuw gekocht toen ik hier ging wonen, de accessoires heb ik meestal van familie en vrienden die dat voor mij verzameld hebben.

 

Vorig jaar had ik veel accessoires met roze tinten omdat mijn zusje toen haar accessoires weg deed. Dit jaar deed ze meer groen tinten en dieren printen weg en die heb ik nu in mijn woonkamer. Zo kan ik dus wel een beetje

variëren in de uitstraling van mijn woonkamer.

 

De glasgordijnen in mijn woning zijn van mijn overleden oma geweest. Zo heb ik dus eigenlijk aan alles in mijn woning wel een herinnering. Mijn meubels heb ik bewust in een rustige donkere kleur gehouden, zodat ik met kussentjes en andere decoratie kan afwisselen om zo steeds een nieuwe uitstraling te creëren.

 

De echte blikvanger in mijn woning is de grote bedrukken canvas van 1 meter bij 50 centimeter die boven mijn televisie hangt. Hierop staan zeventien foto’s van mijn zoon toen hij nog een baby was. De middelste in kleur en de rest in zwart-wit. Verder heb ik aan de wanden in mijn woning veel dingen hangen die ik van dierbaren heb gekregen. Bijvoorbeeld spreuken en een schildering op hout en een klein canvas die ik van mijn nichtje heb gekregen.

Canvas schilderij

Tweedehands keuken

Mijn keuken is een tweedehands keuken die verdeeld is in twee delen langs de buitenmuren van mijn woning. Aan de ene kant heb ik de koelkast, vaatwasser en wasbak met daaronder twee lades. Daarboven hangt nog een kast. Aan de andere kant heb ik dan mijn fornuis en oven met werkruimte en flink wat lades. Ook hier hangt naast de afzuigkap een kast. De lades en kasten zijn grotendeels bordeauxrood van kleur, een paar lades zijn wit van kleur. Mijn aanrechtblad is donkerbruin, afgewerkt met een zilveren rand.

 

Mijn huurbaas heeft deze keuken erin gezet, dus ik heb daar verder geen inspraak in gehad, maar ik vind de keuken prima zoals hij is. In het midden van de keuken heb ik een kleine eettafel met drie stoelen staan, waar ik meestal ook aan zit te werken wanneer ik aan mijn blog schrijf.

 

Mijn favoriete keukenapparaten zijn de slowcooker, de oven en mijn waterkoker en Sensorapparaat. Deze gebruik ik het meest overdag. Mijn fornuis werk op gas, die probeer ik gezien de huidige prijzen zo min mogelijk te gebruiken, maar af en toe ontkom ik er gewoon niet aan.

Keuken vrije sector huurhuis

Ruime slaapkamer

In mijn hele ruime slaapkamer staat aan de ene kant mijn tweepersoonsbed (2 meter bij 1.80 meter) met nachtkastjes. Aan de andere kant van de kamer staan twee kasten waarin ik mijn cd’s, dvd’s en boeken heb staan en daartegenover mijn kledingkast.

 

Onder het raam staat dan mijn bureau waar ik altijd naar uit kan wijken wanneer ik boven wil werken of iets moet printen, aangezien de printer boven staat. Ik heb boven een originele parketvloer in de woning liggen die vrij donker is van kleur. De meubels heb ik daarom in een wat lichtere tint zodat dit een beetje afsteekt. Verder heb ik best wel wat accessoires rond staan op mijn slaapkamer waardoor het niet heel rustig is qua uitstraling, maar ik vind het prettig zo.

 

Bij mijn ramen op de slaapkamer heb ik grijs/zilveren luxaflex die daar al hingen. Boven mijn bed had ik

een silhouet van een boeddha hangen, maar die is helaas gesneuveld. Ik heb hem nog wel en overweeg om deze binnenkort met potlood om te trekken en dan met verf alsnog op de muur te schilderen.

Badkamer vrije sector huurwoning

Badkamer met douchecabine

Mijn badkamer op zich is heel ruim, alleen de douchecabine is aan de kleine kant. Dat komt omdat die in een hoek geplaatst is waar niet heel veel ruimte was, maar waar wel alle leidingen lagen. Zou de douche ergens anders geplaatst moeten zijn in de badkamer, dan had de hele vloer eruit gemoeten om leidingen om te leggen. Maar voor mij is het prima zo. Ik heb nu aan de ene kant van de badkamer naast elkaar de douchecabine, wastafel en toilet en aan de andere kant van de badkamer heb ik een kast met voorraadproducten, een wasrek om mijn wasgoed te kunnen drogen en natuurlijk de wasmand.

 

Op de vloer heb ik twee badkamermatten liggen om het een beetje knus te maken. Op zich zou er ruimte zijn

voor een bad, maar zoals ik al aangaf, dan moeten alle leidingen vervangen en omgelegd worden. Maar een bad vind ik geen pre in een badkamer.

Ik zou graag een huis met tuin of balkon willen

De woning waarin ik nu woon is niet mijn droomhuis, het liefst zou ik een woning hebben met een eigen tuin of balkon, zodat ik bij mooi weer ook buiten kan zitten zonder dat ik door iedereen herkend word. Dat is iets wat ik wel een beetje mis aan mijn woning.

 

En ik zou het fijn vinden om iets van een berging te hebben voor mijn fiets. Deze staat nu noodgedwongen in mijn keuken omdat ik hem niet dag en nacht buiten aan het plein wil laten staan. Ik heb zelf niets hoeven verbouwen of schilderen toen ik de woning inkwam. Alleen op de slaapkamer van mijn zoon heeft een vriendin van mij een geweldige dinosaurus muurschildering gemaakt zodat zijn kamer ook echt zijn kamer kan zijn.

Verhuizen met vrienden en familie

De verhuizing regelen dat heb zelf ik zelf gedaan met vrienden. Als verrassing kwamen mijn moeder en zus vanuit Assen ook naar Landgraaf om me te helpen met verhuizen en inrichten. Veel van de kleinere spullen heb ik zelf verhuisd met behulp van een bolderkar. Daarvoor heb ik een flink aantal keren op en neer gelopen van mijn oude huis naar mijn huidige woning, een wandeling van ongeveer 800 meter heen en weer terug.

 

Vooral het verhuizen van spullen die naar de eerste verdieping of de zolder moesten was wel een dingetje,

want door mijn wenteltrap heb ik niet heel veel ruimte om spullen naar boven te krijgen. Mijn

wasmachine (een bovenlader, dus niet heel breed) is zelfs via de woning van mijn buren naar mijn woning gegaan omdat die niet door het trapgat paste.

Favoriete plekje

Mijn favoriete plek in huis is de stoel in de hoek van de kamer naast mijn televisie. Hier heb ik een lamp

achter staan en de stoel staat bij het raam. In dit hoekje zit ik vaak in de avond te lezen waarbij ik dan via mijn televisie, muziek zachtjes op de achtergrond afspeel. Met een paar kaarsjes erbij is dat dat helemaal

mijn hoekje waar ik echt even tot rust kan komen.

Tips en wooninspiratie

Voor mijn accessoires ga ik graag naar winkels als de Action, Big bazaar, Xenos of dat soort dingen. Mijn meubels op de slaapkamer komen voornamelijk van Leenbakker. Ik vind het vooral belangrijk dat de meubels in mijn woning stevig zijn en de accessoires niet te duur. Verder vind ik het wel heel leuk om naar televisieprogramma’s te kijken waarbij diverse woontrends aan bod komen.

 

Vooral om eventueel inspiratie op te doen voor wat ik zelf leuk vind. Bladen lees ik eigenlijk nooit. Aangezien mijn woning een beetje een verzameling van verschillende stijlen is, kan er bij mij weinig mis gaan met het aankleden van mijn interieur denk ik.

De bewoonster van dit huis

Ik, Patricia ben de bewoonster van dit huis. Ik heb een eigen Meer over mijzelf kun je lezen op mijn weblog Patriciaheres.nl.  In mijn zoektocht naar geluk, schrijf ik over persoonlijke dingen zoals onvervulde kinderwens, depressie, echtscheiding, moederschap en over budget. Daarnaast kun je me ook vinden op Facebook 

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Claire (maandag, 29 mei 2023 09:47)

  Wat leuk en gezellig om zo binnen te kijken bij een collega blogger en haar zo beter te leren kennen.

 • #2

  Mirjam Hart (dinsdag, 30 mei 2023 09:29)

  Wat fijn om weer een eigen thuis te hebben. De woonwensen snap ik heel goed. Altijd fijn om ergens naartoe te kunnen leven.

 • #3

  Patricia Heres (dinsdag, 30 mei 2023 15:49)

  Super mooi artikel geworden, dank je wel dat ik mijn huisstijl met je mocht delen.

 • #4

  EvenDelen.be (dinsdag, 30 mei 2023 16:55)

  Wat fijn zeg. De keuken is ontzettend mooi en zo leuk eigenlijk dat hij tweedehands is. Een geslaagd project van hergebruik. De canvas is echt een heel mooie blikvanger.

 • #5

  Tessa (dinsdag, 30 mei 2023 19:49)

  Dat ziet er uit als een gezellig huis. Herkenbaar, een mix van stijlen