· 

Chinees Nieuwjaar 2023: met dierenriem het konijn

Chinees Nieuwjaar 2023: met dierenriem het konijn

Het Chinees Nieuwjaar 2023 is bekend vanwege het uitgebreide feest wat gevierd wordt, ook wel een Lentefeest genoemd. Het Chinese Nieuwjaar begint niet zoals bij ons op de eerste dag van januari, maar wordt berekend via de Chinese kalender.

Zondag 22 januari 2023 begint voor de chinezen het nieuwe jaar, waarbij de oude legendes centraal staan, elk jaar staat in het teken van een dier, dit jaar is het dierenriem het konijn. Maar wat zijn de karaktereigenschappen van dit sterrenbeeld?

Chinees Nieuwjaar 2023: met dierenriem het konijn
Chinees Nieuwjaar 2023: met dierenriem het konijn

Het Chinese Nieuwjaar elk jaar een ander dier

Het Chinees Nieuwjaar 2021 i stond in het teken van de tijger, het jaar 2023 is het jaar van het konijn. Waarbij het Westen de horoscoop berekent naar aanleiding van de maand waarin je geboren bent, gaat de Chinese astrologie via een andere wijze. Hierbij wordt er gekeken naar het jaar waarin je geboren bent, bij elk geboortejaar staat een dier centraal, totaal zijn er 12 dierenriemen. Zodra het jaar van het laatste dier, het varken is aangebroken, begint het jaar erop de cyclus weer opnieuw. Het Konijn is het vierde dier in de Chinese dierenriem.

 

Dit zijn de dierenriemen: Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en als laatste het Varken. Waarom zijn het niet alleen boerderijdieren of wilde dieren vraag je je misschien af? Het oude verhaal gaat als volgt: De Jade-keizer gaf een feest waarbij de dieren te gast waren, de volgorde waarop de dieren binnenkwamen is de rangorde geworden van de Chinese kalender. Wil je weten welk dier hoort bij jouw sterrenbeeld, lees dan het blog Chinees Nieuwjaar 2022, waarin een dieren schema staat met alle jaartallen.

Het jaar 2023 waarbij het konijn centraal staat

Het jaar 2023 staat centraal voor het konijn, maar aangezien de jaartallen om de 12 jaar terugkomen, zijn de mensen die in de volgende jaren geboren zijn ook een Konijn. Dit zijn de volgende jaartallen: 1963, 1975, 1987 en 2011. Mocht je in een van deze jaartallen geboren zijn dan bezit je volgens de Chinese astrologie de volgende eigenschappen.

 • Perfectionist
 • Sociaal
 • Rustig
 • Sterke intuïtie
 • Is niet op ruzie uit
 • Begeeft zich liever in rustige dan drukke ruimtes
 • Jaloers
 • Egoïstisch
 • Gevoelig

Jij bent sociaal en wilt conflicten vermijden

In alle rust en kalmte welke het Konijn beheert kan je de situatie goed overzien, in een conflictsituatie ben jij degene welke de twee partijen gaat bemiddelen. Op een vriendelijke en sociale wijze bemiddel jij de twee personen met elkaar zonder partijdig te zijn. Je sterke intuïtie zorgt ervoor dat je het vaak bij het rechte eind hebt, niet alleen je gevoel is heel sterk, met je haviksogen ben je zeer oplettend en overzie je alles.

 

Doordat jij rust uitstraalt ben je een graag geziene vriendin of gast op een feestje. Terughoudend ben je zeker niet, met iedereen kan je overweg van rijk tot arm. Door je open toegankelijkheid maakt iedereen graag een praatje met je. Ben je op zoek naar een nieuwe baan dan zullen deze eigenschappen in je voordeel werken.

 

Graag behoud je de controle wat betreft vriendschap maar ook gewoontes en tradities zie je graag herhaald worden. Deze eigenschap heeft voordelen maar zeker ook nadelen.; kijk uit dat je niet vast roest in bepaalde patronen of dat je je partner of vrienden bekneld.

 

Doordat jij zo alert bent heb je alles goed in de kaart, in een oogopslag zie jij waar er waar iets misloopt of waar er iets ontbreekt; een beroep als advocaat, interieurstylist, hovenier of makelaar zal goed bij je passen. Met je scherpe inzicht en je kalmte kan jij prima de situatie aan.

Welke horoscoop heb jij?

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Claire (dinsdag, 27 december 2022 10:42)

  Wat onwijs leuk om te lezen! Ik volg de Chinese astrologie al jaren.

 • #2

  José (woensdag, 28 december 2022 12:26)

  wel jammer dat er een affliatielink verwerkt zit in het woord Chinese astrologie, dan heb ik altijd een beetje het idee dat er het aanbevolen wordt omdat er commissie voor ontvangen word.

 • #3

  Tessa (woensdag, 28 december 2022 16:59)

  Ik ben volgens de Chinese astrologie een konijn en ik herken me zeker in bepaalde punten

 • #4

  Amina (zaterdag, 31 december 2022 01:57)

  Wat grappig, ik ben ook een konijn! Ik herken me ook in veel dingen uit het rijtje. Ben altijd wel een beetje sceptisch met astrologie � maar toch leuk om te weten dit. Fijne jaarwisseling Linda

 • #5

  Melanie (maandag, 02 januari 2023 10:18)

  Wat leuk om te lezen ik volg de Chinese astrologie al jaren. Ik ben zelf een hond en als je die omschrijving gaat lezen dan klopt het ook echt!

 • #6

  Lau (maandag, 02 januari 2023 14:47)

  Wat leuk om hierover te leren! Ik lees soms wel over astrologie, maar niet over de Chinese astrologie. Heel interessant!

 • #7

  Jouvence (maandag, 02 januari 2023 15:50)

  In de Chinese horoscoop ben ik een Haan dacht ik. Ik vind astrologie überhaupt erg interessant.