· 

Corona pup naar asiel: mensen weer aan het werk

Corona pup naar asiel: mensen weer aan het werk

In de coronaperiode ben ik veel puppy's tegengekomen. Mensen werkte toen thuis, voelde zich misschien alleen en hadden toen alle tijd voor een huisdier. Hondenliefhebbers zag niet in dat de corona puppy ook opgevoed moet worden en dagelijks moet worden uitgelaten. Tussen de werktijden door ging het uitlaten makkelijk, maar nu veel mensen weer naar hun werk gaan willen veel hondeneigenaren van hun hond af. Dit blijkt uit de cijfers van Stichting Verhuisdieren. Men heeft de komst en de aanschaf van een hond onderschat en wil nu van de viervoeter af. De viervoeter wordt gedumpt in het asiel.

Corona pup naar het asiel
Corona pup naar het asiel

Coronapuppy moet naar asiel

Mensen gaan weer aan het werk de coronapuppy is ondertussen iets groter geworden. Waar voorheen het baasje heel de dag bij de viervoeter was, zit de hond nu alleen thuis tijdens de werkdagen. Je kan je voorstellen dat dit soort dingen problemen gaan geven.  Dat merkt ook het asiel voor honden maar ook katten en konijnen. De asielaanvraag is verdubbeld, waar eerst 1400 honden op de website stonden voor een nieuw thuis zijn dat nu 2200 viervoeters, waarbij de helft van de honden nog geen twee jaar is. Dit betekent dat de dieren in de pandemie zijn aangeschaft.

Hondenasiel en hondenuitlaatdienst over vol

Niet alleen de hondenasiel zit overvol met viervoeters ook in de vakantieperiode is er geen plek meer om je hond op te vangen in bijvoorbeeld een hondenpension. Alle locaties zijn overbezet, dit geldt ook voor de hondenuitlaatdienst. Door de grote stroming aan honden zitten deze diensten ook erg vol en moet je als hondeneigenaar in de wacht met de hond.

Hond met gedragsproblemen

De pup is vaak met veel slingers binnengehaald, men was blij met het rondje lopen tussen de werktijden door. Maar de hondeneigenaren konden tijdens coronaperiode geen hondencursus volgen, de bedrijven waren namelijk gesloten. Wat er nu voor zorgt dat de hond gedragsproblemen, gaat vertonen, de viervoeter is niet goed gesocialiseerd. De volgende gedragsproblemen zie je verschijnen bij de coronahond:

 • Niet luisteren
 • Veel blaffen
 • Verlatingsangst
 • Stressvolle hond
 • Uitvallen naar andere hond

Als de hondenliefhebber er tijd en geld in wil steken dan kan je hulp zoeken bij een hondencoach en een gedragstherapie hond volgen, zodat je weer in verbinding komt met je hond. Helaas is voor veel mensen de enigste optie het asiel. Wat inhoudt dat vele coronapuppy's bij  hondenopvang zitten en weer opzoek zijn naar een nieuw baasje, welke wel tijd wil steken in de hond en het gedrag.

Ken jij iemand welke een corona pup heeft aangeschaft? Misschien heb je ook interesse in het blog "Wat te doen bij een oppervlakkige hondenbeet?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Nicole Orriëns (dinsdag, 21 juni 2022 10:29)

  Ik las inderdaad ook al dat hondenpensions helemaal volgeboekt zijn omdat iedereen weer op vakantie wil en een plek nodig heeft voor hun huisdier dat ze in coronatijd namen.

 • #2

  Frederique (dinsdag, 21 juni 2022 12:50)

  Oh ik wist niet dat het zo'n groot probleem was, wat zielig zeg. Wij hebben zelf twee katten en die zijn inmiddels 8 jaar oud.

 • #3

  Nicole Orriëns (donderdag, 23 juni 2022 12:13)

  Nee, ik ken niemand, maar ik heb wel in de kranten gelezen dat veel mensen een hond namen gedurende de coronacrisis. Ik vind het zielig voor de honden...

 • #4

  Cynthia (vrijdag, 24 juni 2022 09:34)

  Ach jee, ik vind dat echt zielig voor de honden. Het zijn levende wezens, geen 'dingen' die je even weg kunt doen als het je niet meer uitkomt of als je er geen behoefte aan hebt. Wij houden wel van honden, maar hebben er bewust geen één in huis, omdat we tijd en aandacht te kort komen in deze fase van ons leven. Ik hoop dat je artikel meer bewustzijn geeft aan (potentiële) hondenbaasjes.

 • #5

  Rory (vrijdag, 24 juni 2022 15:03)

  Wij zeiden het destijds tijdens de pandemie al tegen elkaar. Oh oh, hoe moet het dan als straks weer veel mensen buitenshuis gaan werken. Zo zielig vind ik dit. Een huisdier is ook echt een huisgenootje, dus daar moet je gewoon goed voor zorgen. Anders moet je er niet aan beginnen (vind ik persoonlijk).

 • #6

  Deborah (zondag, 26 juni 2022 10:09)

  Zooo sneu. Mensen denken niet na bij wat ze doen. Leuk voor nu, maar hoe moet het later??
  Overigens niet alleen met honden die aangeschaft zijn tijdens de Corona ellende. Er zijn zoveel dieren die weer aan de kant geschoven worden zodat het de mens ff niet uitkomt. En dan het eeuwig willen fokken met dieren � Om te huilen hoe makkelijk sommige mensen denken.

 • #7

  Gabrielle (woensdag, 29 juni 2022 10:31)

  Gelukkig ken ik niemand die een corona pup heeft aangeschaft!

 • #8

  Tessa (vrijdag, 01 juli 2022 16:18)

  Mensen onderschatten vaak wat er allemaal bij de zorg van een hond of ander huisdier komt kijken