· 

Crypto exchange vergelijken: waar kan ik veilig beleggen?

Crypto exchange vergelijken: waar kan ik veilig beleggen?

Ik weet nog goed het moment dat mijn man zei: "Start een keer met het handelen van cryptomunten, dat gaat sneller dan beleggen via de bank".  Beleggen dat was niks voor mij, maar stiekem was ik wel nieuwsgierig geworden.  Met een klein budget ben ik als gestart als beginner met cryptomunten. Super spannend vond ik het. Ik zag in het begin door de bomen het bos niet meer.  Ik wilde handelen in euro's en niet in dollars om het in eerste instantie makkelijk, overzichtelijk en veilig te houden. Toen ben Ik als eerste de exchange gaan vergelijken, niet elk platform handelt namelijk in euro's.

Crypto exchange vergelijken
Crypto exchange vergelijken

Wat is crypto exchange?

Cryptomunten zijn steeds bekender aan het worden. Het begon allemaal met de bekende Bitcoin, maar ondertussen is er een zeer ruime keuze in verschillende munten. Wil je beleggen of investeren in de toekomst dan kan het handig zijn om in cryptomunten te handelen.

 

Maar hoe werkt het handelen op een crypto exchange? Een crypto exchange is niks anders dan een cryptobeurs. Op de cryptobeurs zie je verschillende munten, de ene beurs heeft een ruim aanbod de andere beurs is beperkt. in het aantal munten. Wil je starten met het kopen van meer cryptocurrency (meerdere verschillende munten) dan is het handig om te starten bij Nederlandse handelsbeurzen. Bij de handelsbeurzen zijn makelaars aangesloten die de cryptovaluta inkopen en verkopen. Als je net gaat starten klinkt dat ingewikkeld maar niks is minder waar. De meeste beurzen hebben een app waar je makkelijk een account op kunt aanmaken, daarna kun je de verschillende munten bekijken en zie je hoe snel of langzaam de koers stijgt. Via iDEAL kun je geld storten en het op het platform beheren, zo kun je op een laag niveau starten.

Veilig handelen via crypto exchange
Veilig handelen via crypto exchange

Veilig beleggen via handelsplatform crypto

Misschien denk je bij starten op een handelsplatform meteen dat je moet handelen met grote bedragen maar niks is minder waar. Vaak kun je al beginnen met een inleg van €10,00 per crypto munt. Elk handelsplatform hanteert zijn eigen regels, dus van tevoren is het wel fijn om te weten hoeveel je minimaal kan inleggen.

Buiten je inzet bedrag is het ook belangrijk dat je op een veilige manier kunt handelen, in dit overzicht geef ik je een top vier van veilige handelsbeurzen en makelaars:

 • BinanceBinance staat beschreven als een zeer veilig handelsplatform. Je kunt een gratis Binance handelsrekening aanmaken en daar een x aantal bitcoins op storten. Het bedrag kun je gebruiken voor diverse crypto' s. Er wordt op dit handelsplatform gehandeld in dollars. Wil je liever in euro's handelen dan kun je beter naar Blox of BTCDirect. Via iDEAL kun je direct de Bitcoins naar je Binance wallet laten overschrijven.
 • Bitvavo exchange: Bitvavo exchange is een handelsbeurs met een zeer lage handelscommissie, dit maakt de beurs ook aantrekkelijk voor de beginner. De tegoeden worden veilig en verzekerd opgeslagen.
 • BLOX: De ideale crypto app. waar je als starter mee kan beginnen. De app. is overzichtelijk en veilig. En er is een ruime keuze in diverse munten.
 • LiteBit: LiteBit is een Nederlands handelsbedrijf, bij dit bedrijf kun je de cryptovaluta bewaren en verhandelen. Je handelsoverzicht is duidelijk en veilig. Op een makkelijke manier kun je de gekochte cryptovaluta direct versturen naar je crypto-portemonee.

Handel jij in cryptomunten en bij welke crypto exchange heb jij je munten?

Reactie schrijven

Commentaren: 29
 • #1

  Nicole Orriëns (vrijdag, 17 september 2021 16:42)

  Nou, ik heb deze week voor het eerst Bitcoin gekocht! Superspannend, en ik ben benieuwd hoe het gaat. Het is eigenlijk niks voor mij...

 • #2

  Tessa (vrijdag, 17 september 2021)

  Wat een handig overzicht is dit. Zelf heb ik niet budget over om te investeren in crypto munten

 • #3

  Krystle (vrijdag, 17 september 2021 19:47)

  Ik heb me er nooit in verdiept en ken alleen de bitcoin. Wel een handig overzicht dus wie weet word het eens tijd om me er eens in te gaan verdiepen.

 • #4

  Janet (zaterdag, 18 september 2021 16:44)

  Ik ben er sinds kort ook maar aan begonnen, maar heb er weinig verstand van eerlijk gezegd. Ik ben benieuwd of het iets gaat opleveren. ;)

 • #5

  Frederique (maandag, 20 september 2021 10:27)

  Nee, ben er nooit aan begonnen. Heb geen tijd om me erin te verdiepen. Misschien toch eens doen.

 • #6

  Claire Richardson (dinsdag, 21 september 2021 09:53)

  Wat interessant! Ik heb er zelf helemaal geen ervaring mee, maar zo te zien is het niet heel lastig?

 • #7

  Rosalyn (dinsdag, 21 september 2021 10:27)

  Crypto is momenteel een soort hype, maar ik voel me veiliger met 'gewone aandelen'. Ik zal dus niet snel meegaan in de crypto, omdat het toch een soort bubbel is, zoals destijds de internetbubbel. Ik vind het te riskant. Maar ik snap ook wel weer dat mensen het spannend vinden. Goed uitgelegd!

 • #8

  Deborah (dinsdag, 21 september 2021 11:15)

  Handig blog met een mooi overzicht. Hoewel je op dit moment iet heel happy wordt van de crypto � Er zitten wel een aantal mooie "munten" tussen. Als je je er in verdiept gaan bepaalde zaken ook echt leven. En dan is het nog leuker om er mee bezig te zijn.

 • #9

  Nathalie (dinsdag, 21 september 2021 13:17)

  Ik heb me hier nooit eerder in verdiept maar nu ik dit zo lees misschien toch maar eens doen!

 • #10

  Nicole Orriëns (dinsdag, 21 september 2021 13:48)

  Inmiddels heb ik maar liefst 11 cent winst gemaakt sinds ik vorige week investeerde in bitcoin.

 • #11

  Cynthia (dinsdag, 21 september 2021 13:59)

  Bitcoins zijn niet echt mijn ding. Misschien ben ik simpelweg niet zo vooruitstrevend. Maar voor mij klinkt het hetzelfde als aandelen: alleen doen met geld dat je kunt missen als het niet zo loopt als je had verwacht.

 • #12

  Mandy Eggens (dinsdag, 21 september 2021 15:10)

  Ik hoor er zoveel mensen over maar ik denk niet dat het iets voor mij is. Gewoon ook al omdat ik geen zin heb om alles uit te zoeken haha

 • #13

  Rory (dinsdag, 21 september 2021 17:05)

  Ik durf het niet. Ik vind het te spannend, te technisch en ik begrijp het gewoon nog niet goed. Ik ben wel wat anders aan het doen. Ik 'mijn' iedere dag Pi. Dat loopt via mijn beste vriendin. Kost niets. Maar wat ik nu precies aan het doen ben weet ik eigenlijk ook niet.

 • #14

  Tessa (dinsdag, 21 september 2021 17:07)

  Goed overzicht is dit. Ik durf het zelf niet aan omdat ik er niet heel veel van begrijp

 • #15

  Wanda (dinsdag, 21 september 2021 19:07)

  Ik ben zelf niet zo van het uitzoeken van dit soort dingen, maar vind het wel interessant om te lezen dat er toch veel mensen behoorlijk wat geld ermee hebben verdiend. Of het iets voor mij is? Ik denk dat het mij teveel stress zou opleveren.

 • #16

  Felice Veenman (woensdag, 22 september 2021 07:38)

  ik geef onmiddelijk toe dat ik niet durf te investeren in bitcoins. Bitcoins hebben geen onderliggende waarde en dat vind ik eng.

 • #17

  Kiki Hasselton (woensdag, 22 september 2021 12:15)

  Ik habdel hier niet in. Vind het toch eng en heb er niet veel zin in om mij erin te verdiepen denk ik

 • #18

  Jouvence (woensdag, 22 september 2021 14:08)

  Mijn partner en ik willen wel gaan beleggen, maar niet in crypto.

 • #19

  Kelly Buysse (donderdag, 23 september 2021 09:00)

  Ik heb er mij nog nooit over ingelezen. Wel een heel interessant artikel �

 • #20

  Felice Veenman (vrijdag, 24 september 2021 07:12)

  ik hoop maar voor alle mensen die er in beleggen, dat ik ongelijk krijg...en dat het geen bubbel is die barst

 • #21

  Daisy (vrijdag, 24 september 2021 14:36)

  heel interessant om te lezen. Ik weet alleen dat het niet iets voor mij is, ik ben er niet handig mee en vind dat soort geldzaken altijd erg spannend.

 • #22

  Amina (vrijdag, 24 september 2021 19:23)

  Ik krijg echt steeds een enorm FOMO (fear of missing out)-gevoel als ik hierover lees. Maar ik voel nog niet de urgentie er iets mee te doen. Misschien komt dat nog :-)

 • #23

  sixpacks.be (zaterdag, 25 september 2021 19:25)

  Ben er al een tijdje mee bezig. heb echt al leuke winsten genomen maar als je er even niet naar kijkt kan je zomaar weer 30% kwijt zijn.
  Ben er van overtuigd dat het echt wel top is maar ik moet het nog wat leren. Ik hoor van vrienden dat zij echt grote winsten pakken dus ik hoop dat eindelijk ook eens te doen!!!

 • #24

  Manon (zondag, 26 september 2021 12:27)

  Kun je ons ook stap voor stap uitleggen wat jij precies gedaan hebt? Een beginners guide to crypto haha

 • #25

  Linda (maandag, 27 september 2021 09:27)

  Eigenlijk zou ik me hier ook eens in moeten gaan verdiepen, maar daar heb je gewoon geen tijd voor. Kun je, zoals Manon hierboven vraagt, niet een beginner's guide maken? (a)

 • #26

  Felice Veenman (maandag, 27 september 2021 18:23)

  Beleggen is natuurlijk nooit echt gegarandeerd succesvol, ook niet als je in normale effecten handelt.
  De markt gaat altijd op en neer, en als jij in een neer zit...dan heb je mooi pech :-)

 • #27

  Mitchel Kleuver (maandag, 27 september 2021 19:49)

  Het is alleen al leuk om te zien wat de waarde nu is. Maar soms ook frustrerend, want je wilt uiteraard een hoger bedrag zijn.

 • #28

  jasmina (woensdag, 06 oktober 2021 13:25)

  heel interessant artikel. elk jaar neem ik me weer voor om me te verdiepen in crypto,bitcoins em beleggen...tis er alleen nog steeds niet van gekomen...

 • #29

  rachel (woensdag, 06 oktober 2021 18:20)

  ik doe er niks mee maar extra beveiligen kan nooit kwaad
  https://lafamiliab.nl/