· 

Wat zijn de beste planten voor de slaapkamer?

Wat zijn de beste planten voor de slaapkamer?

Veel mensen hebben planten in huis vooral de woonkamer staat vol. Van makkelijke en hippe kamerplanten tot grote kamerplanten. Grote kamerplanten die je doen denken alsof je in de jungle staat. Het is immers een grote woontrend kamerplanten in de huiskamer en hoe gekker de plant, denk hierbij aan een plant met gaten, een luchtplantje of een kamerplant met stipjes hoe aantrekkelijker.

In de slaapkamer vergeten we al snel een plantje te plaatsen in de vensterbank, waarschijnlijk heb je minder inspiratie of geen idee welke planten geschikt zijn voor de slaapkamer. In deze blog geef ik je een handig overzicht van planten die je kunt plaatsen in de slaapkamer.

Welke planten kunnen in de slaapkamer?
Welke planten kunnen in de slaapkamer?

Is het gezond om een kamerplant in de slaapkamer neer te zetten?

Misschien vind je het niet belangrijk om kamerplanten in de slaapkamer neer te zetten. Je moet de planten ook onderhouden en in de praktijk loop je minder snel met de gieter door de slaapkamer, toch is het belangrijk om ook in je slaapkamer kamerplanten neer te plaatsen. Planten doen immers aan fotosynthese, wat inhoudt dat de planten overdag door middel van het zonlicht zuurstof produceren. S 'nachts is dit proces niet mogelijk, aangezien de zon dan niet schijnt, de plant neemt dan zuurstof op en stoot CO2 uit. Het is daarom een goed idee om planten ook in je slaapkamer te houden. De kamerplanten staan niet alleen gezellig, ze zuiveren ook je de lucht wat weer kan leiden  tot een betere nachtrust.

Top 5 beste kamerplanten voor in de slaapkamer

Je hebt weer een goede reden om naar het tuincentrum te gaan, want je slaapkamer heeft planten nodig. Het is wel handige om van tevoren een lijstje te maken zodat je gericht kan shoppen.  In mijn blog heb ik een top 5 aan de beste kamerplanten gemaakt:

 • Sanseveria
 • Aloë Vera
 • Waaierpalm
 • Nestvaren
 • Vioolbladplant

Misschien vraag je je af waarom de Ananasplant er niet bij staat. Vaak wordt er als eerste de Ananasplant genoemd omdat deze kamerplant zou werken tegen snurken. Helaas is dat een fabeltje, de reden zou zijn omdat de antisnurk plant s 'nachts maar een klein beetje zuurstof afgeeft. Helaas is dit kleine beetje zuurstof te weinig om het snurken te laten stoppen. Snurken is een lichamelijke vernauwing van de luchtwegen, de kleine hoeveelheid zuurstof kan het snurk-probleem helaas niet oplossen.

Planten voor een donkere slaapkamer
Planten voor een donkere slaapkamer

Wat als er weinig licht in de slaapkamer is?

Niet elke slaapkamer heeft veel licht in de kamer. Misschien slaap je op een kamer waar je weinig licht hebt en ook niet gebruik kunt maken van een vensterbank, dan nog zijn er planten die je makkelijk een mooie plek kunt geven in de kamer. Voorbeelden van kamerplanten met weinig licht zijn:

Wat zijn de beste planten van de slaapkamer?
Wat zijn de beste planten van de slaapkamer?

Aloë Vera de plant die het meeste zuurstof produceert

Ben je opzoek naar een kamerplant die veel zuurstof produceert  dan is de Aloë Vera de ideale plant om in je slaapkamer te houden. De kamerplant produceert niet alleen veel zuurstof, maar de plant zorgt er ook voor dat verschillende schadelijke chemische stofjes uit de lucht worden gehaald. En de Aloë Vera is nog eens heel makkelijk te verzorgen, geef de plant eens in de twee weken een beetje water en je hebt een prachtige plant in de slaapkamer.

Misschien heb je ook interesse in de volgende blogs:

Reactie schrijven

Commentaren: 24
 • #1

  9Lives Cats Etc - Evendelen.be (donderdag, 25 november 2021 09:11)

  Ik hou van planten in huis.
  Hoewel ik ze niet altijd in leven kan houden.
  Wel moeten we een beetje opletten hiermee want een paar van onze katten gaan aan de planten knabbelen. Ooit zette ik een plastiek plant neer, en ook die gingen ze opeten.
  Ik heb een Eucalyptus in de tuin staan. Daar knip ik regelmatig takken af en zet deze in de slaapkamer.
  Tot nu toe hebben de katten er nog niet naar omgekeken.

 • #2

  Claire (donderdag, 25 november 2021 10:03)

  Ik ben ook echt een planten fan! In de slaapkamer hebben we er een aantal waaronder een pannekoeken plant.

 • #3

  Fallon (donderdag, 25 november 2021 10:23)

  Goede informatie! Steeds meer breng ik planten in huis en wil er ook een voor in de slaapkamer. Al heb ik totaal geen verstand van planten haha! Met goede informatie als deze kom ik er wel.

 • #4

  Debby (donderdag, 25 november 2021 12:09)

  Wij hadden tot voor kort nooit planten in onze flat staan. We zijn nu begonnen met de woonkamer. Leuk om te lezen wat we straks in de slaapkamer kunnen zetten.

 • #5

  Felice Veenman (donderdag, 25 november 2021 13:09)

  ik heb groene vingers! maar helaas alleen buiten; ik tuinier met hart en ziel, maar binnen kan ik geen plant in leven houden...ik snap het zelf ook niet...

 • #6

  Nathalie Nathalie (donderdag, 25 november 2021 15:49)

  Wat een handig artikel! Wij gaan onze slaapkamer renoveren en als hij klaar is ben ik zeker van plan om er een of meerdere plantjes neer te zetten.

 • #7

  Sandra (donderdag, 25 november 2021 19:45)

  Planten in huis zien er zo gezellig uit! De Aloë Vera plant is ook nog eens ideaal voor als je verbrand bent in de zon. Twee vliegen in één klap dus.

 • #8

  Eva (donderdag, 25 november 2021 21:25)

  Wat goed om te weten. Ik heb recent een plant in de slaapkamer gezet. Eigenlijk omdat de vensterbank in de woonkamer te vol werd. En inderdaad bedacht ik toen dat het ook goed zou zijn voor de luchtkwaliteit. Maar er is nog ruimte voor een paar meer.

 • #9

  Melissa (vrijdag, 26 november 2021 00:48)

  Dol op planten maar niks in slaapkamer staan. Wel in mijn werkkamer staan er 3

 • #10

  Krystle (vrijdag, 26 november 2021 07:22)

  Nee, nu niet meer. Ik had een soort palm in de slaapkamer staan stond wel heel erg leuk, maar was te donker en dat heeft hem geen goed gedaan helaas. Een cactus dus denk ik dan een beter idee!

 • #11

  Nicole Orriëns (vrijdag, 26 november 2021 11:13)

  Planten in de slaapkamer lijkt mij altijd een goed idee om te zorgen voor een gezonde lucht. Toch heb ik ze niet, omdat ik planten zelfs beneden al niet in leven kan houden.

 • #12

  Rosalyn (vrijdag, 26 november 2021 12:41)

  Ik heb aloë vera in de slaapkamer staan. Dat was eigenlijk puur toeval, want ik moet al mijn planten hoog zetten, zodat de kat er niet bij kan. ;) Maar leuk om te weten dat het eigenlijk heel gezond is!

 • #13

  Soraya HH (vrijdag, 26 november 2021 14:41)

  Aloe vera is een goed idee! Vooral omdat het veel zuurstof produceert. Ik had er verder niet echt over nagedacht! Thanks

 • #14

  Mandy Eggens (zaterdag, 27 november 2021 12:48)

  Aangezien ik nog thuis woon en een planten freak ben, heb ik best veel planten in mijn slaapkamer. En die gaan allemaal goed!

 • #15

  Tessa (zaterdag, 27 november 2021 13:48)

  Ik heb in mijn slaapkamer een grote bonsai boom staan

 • #16

  Elisa (zaterdag, 27 november 2021 14:09)

  Lang leve Google, want lang niet alle plantennamen zeggen me direct wat, maar erg interessant! Wij hebben zowel boven als beneden Spathiphyllum in huis en dat bevalt al jaren prima.

 • #17

  Jouvence (maandag, 29 november 2021 11:24)

  Ik vind planten prachtig, maar met 5 katten is het geen doen! Ze vreten de planten kaal, klimmen erin of graven in de grond. Hier moeten we het dus helaas doen met kunstplanten.

 • #18

  Lizette Brands (maandag, 29 november 2021 11:33)

  Ik vind het fijn om een plant in de slaapkamer te hebben. Een aloe vera pikt iets teveel voor de kindjes. We hebben er straks weer een Palm staan in ons nieuwe huis.

 • #19

  Sandra (maandag, 29 november 2021 16:18)

  Ik heb niet echt groene vingers en weinig planten in huis, toch vind ik het erg mooi. In de slaapkamer ga ik zeker ook een plant zetten!

 • #20

  Frederique (maandag, 29 november 2021 21:25)

  Ik ga de Aloë Vera zeker onthouden, ik vind het erg mooie planten!

 • #21

  Deborah (dinsdag, 30 november 2021 13:12)

  Ik roep al jaren om een aantal planten in de slaapkamer. Maar de ruimte leent zich er nog niet echt voor. Gelukkig staat er een kleine verbouwing aan te komen. En dan gaat mijn "plantenproject" zeker van de grond komen. Heerlijk al dat groen om je heen.

 • #22

  Cynthia (vrijdag, 03 december 2021 12:08)

  Ik houd van planten in huis, maar niet in mijn slaapkamer. Ik heb ooit een feng shui cursus gedaan en toen werd het echt afgeraden. Ik weet alleen niet meer waarom. Oeps!

 • #23

  Mitchel (zondag, 05 december 2021 10:28)

  Plantjes zijn heel fijn om te hebben. Niet alleen omdat ze zuurstof produceren, maar ook omdat het de slaapkamer sfeer geeft.

 • #24

  Sanne (donderdag, 14 april 2022 21:33)

  Ik heb nog geen planten in mijn slaapkamer. Misschien zo eentje is kopen van aloe vera. Heb vandaag nog een paar plantjes gekocht, waren goedkoop op een lente markt.