· 

De nieuwste woontrends 2023 voor een sfeervol interieur

De nieuwste woontrends 2023 voor een sfeervol interieur

Misschien ga je verhuizen en ben je op zoek naar een warm en stijlvol interieur. Of heb je zin om je woonkamer of slaapkamer anders in te richten? Dan is het handig om je te laten inspireren door de nieuwste woontrends 2023.

 

Want ook dit jaar zijn er nieuwe interieurtrends en kleuren. 

Trends in kleurtinten en vormen van de meubels in de woonkamer. In dit artikel geef ik je tips mee, zodat je je vertrek warm en behaaglijk kan inrichten.

Mooiste woontrends 2023 stijlvol interieur

Aardetinten op de muur

Waar we bij de interieurtrends 2022 al veel natuurlijke kleuren zagen, zoals blauw, beige en groen. Is er nu een tint welke er echt uitspringt, en dat zijn aardetinten. Bij binnenverf aardetinten denk je vast aan heel veel bruintinten en dat is juist. Onder de bruintinten vallen onder andere beige, zand, terracotta, taupe, maar ook gele en groene kleuren.

 

Door de bruine kleuren te gebruiken en in elkaar over te laten lopen krijg je een Ton-Sur-Ton effect. Ton-Sur-Ton betekent dat je een kleur uitkiest voor je interieur en de kleur in verschillende kleurtinten laat terugkomen in je interieurstijl. Ga je bijvoorbeeld voor de kleur taupe dan kun je de kleuren beige en zand daarbij toevoegen. Zo creëer je rust, door alleen met bruintinten te werken.

woon interieurtrends 2023: aardetinten

Hoe kan je het interieur anno 2023 het beste inrichten?

Het jaar 2023 staat voor een rustige inrichting, een fijne wooninrichting maak je door te zorgen voor een goede balans. Door te werken met lichte kleuren in combinatie met wit en zwarte accenten, ontstaat er een warm interieur. 

 

Als we nu binnenkijken in veel trendy interieurs dan zie je vooral de lichtere aardse kleuren, zoals beige en zand, in combinatie met natuurlijke materialen zoals rotan in huis. Rotan kun je verwerken in hang- en wandlampen, maar ook in meubels en manden.

 

Wil je een woonstijl welke mooi bij deze kleurtinten aansluit dan kom je al snel uit op een Scandinavisch interieur, minimalistisch wonen en de Japandi-stijl. Alle drie de interieurstijlen hebben een lichte houten vloer en lichte kleuren. De Japandi-stijl is een combinatie van de twee woonstijlen, bij deze stijl wordt er gewerkt met rechte en organische vormen. En laten organische en ronde vormen nu erg in trek zijn.

 

Alle drie de interieurstijlen behouden weinig woonaccessoires of decoratie. Vooral bij de minimalistische inrichting zien we veel licht en ruimte en weinig woondecoratie. Wil je wel graag je vakantiefoto's of verzameling in de woonkamer plaatsen, zet dan alle artikelen in een groepje bij elkaar.

Woontrends 2023: decoratieve verlichting

Woon trends welke je niet mag missen

Bij de woontrends zien we twee opvallende decoratieve creaties verschijnen, welke zorgen voor een warm interieur. Dat zijn de volgende woondecoraties:

 • Wandpanelen: Wandpanelen zijn vaak kunststof latten met een hout look. De houten latjes muur is er in verschillende materialen en met en zonder plakrand. De warme tinten zorgen voor een gezellig interieur. Met de panelen kun je delen in huis afbakenen, en zo een apart hoekje of intiem plekje creëren.
 • Decoratieve plafondverlichting: Heb je een rustige interieurstijl en wil je toch een blikvanger in huis? Ga dan voor decoratieve verlichting. De stoer lamp zorgt voor reflectie op het plafond. De ronde plafonnière maakt van elk huis een warm thuis.

Welke interieurtrend spreekt jou erg aan?

Reactie schrijven

Commentaren: 12
 • #1

  Claire (dinsdag, 17 januari 2023 08:50)

  Ik vind aardetinten op de muur prachtig!! Ook voor in een (kinder)slaapkamer.

 • #2

  Annamarie (dinsdag, 17 januari 2023 10:38)

  Wat warm zeg, ik houd van een knus interieur.

 • #3

  Eva (dinsdag, 17 januari 2023 11:18)

  Aardetinten vind ik ook mooi en decoratieve verlichting helemaal. Ik heb zelf een lamp gemaakt die allemaal leuke patronen op de muur maakt en ook een paar lampen hangen die dit ook doen.

 • #4

  Denise (dinsdag, 17 januari 2023 15:57)

  O jaaaa, aardetinten en rotan, daar hou ik wel van! Ik heb nu vooral wit, een beetje bruin en riet, en heel veel palmbomen.
  O, en de kerstboom staat nog. Oeps...

 • #5

  Kristof (dinsdag, 17 januari 2023 20:45)

  Die latten tegen de muur vind ik top. Ik zou er een hoge muur in de gang mee willen doen maar heb wat schrik van de kostprijs.
  Dit weekend ga ik toch maar eens tot aan de winkel lopen om informatie in te winnen.

 • #6

  Joyce - SomedayTodayNL (woensdag, 18 januari 2023 10:10)

  Oh ik vind die wandpanelen best tof! Maar dit zal wel de hoofdprijs kosten.

 • #7

  Jouvence (woensdag, 18 januari 2023 11:15)

  Ik vind natuurtinten in huis erg mooi, maar voorlopig wordt er niks meer gedaan hier in huis. We hopen eigenlijk op een andere woning.

 • #8

  Tessa (woensdag, 18 januari 2023 19:53)

  Wat een mooie rustige trends. Compleet het tegenovergestelde van mijn interieur!

 • #9

  Melanie Hoogvliet (woensdag, 18 januari 2023 20:40)

  Ik ben gek op rotan en wil dat graag wat meer toevoegen aan mijn huis.

 • #10

  Nicole Orriëns (donderdag, 19 januari 2023 11:32)

  Ik ben helemaal onder de indruk van het effect dat die lamp heeft op het plafond! Wat een bijzondere manier eigenlijk om zo met licht en een lamp zulke effecten te krijgen.

 • #11

  Janet (vrijdag, 20 januari 2023 14:20)

  He, dat is grappig.. die lamp die je toont heb ik al jaren in mijn huis hangen. We hebben twee van dit soort lampen in de woonkamer hangen en het zorgt inderdaad voor veel sfeer.

 • #12

  Karel (vrijdag, 20 januari 2023 14:55)

  Heel handig deze blog. We zijn aan het renoveren, dus we doen hier zeker inspiratie mee op.