· 

Interieur trends 2022: welke kleuren gaan we terugzien?

Interieur trends 2022: welke kleuren gaan we terugzien?

Bij mijn vorige blog  woontrends 2022  gaf ik woon inspiratie wat betreft het inrichten van je huis. Bij interieur trends ga ik in op de kleuren van 2022. Welke kleuren zie je terug in niet alleen de woonkamer en de slaapkamer maar ook in de keuken en als laatste de vloer. Met deze tips en ideeën kun je thuis ook aan de slag!

bron: Flexa.nl
bron: Flexa.nl

Welke kleur op de muur in de woonkamer?

Flexa is een van de grootste verfmerken, elk jaar komt er weer een nieuwe kleur uit die de trend van het nieuwe jaar gaat bepalen. In woontrend 2021 zagen we ook een natuurlijke kleur op de wand, toen was het de kleur Brave Ground een zandkleurige tint. Dit jaar blijven we in de natuurlijke tint en is het een lichtblauwe kleur geworden, genaamd: Bright Skies. De lichte tint staat voor een nieuwe start en weerspiegelt de lucht in een mooie pastelkleur blauw. De kleurtint is niet alléén voor de woonkamer te gebruiken, maar met de neutrale basic kleur kun je heel je huis inrichten. De blauwe kleur is mooi te combineren met andere natuurlijke tinten zoals groen, bruintinten, grijze kleuren en zwart.

Welke kleurtinten in badkamer?

Misschien ben je opzoek naar een nieuwe badkamer inrichting of krijgt je een make-over badkamer. Welke kleurtinten zien we terug op de plek waar we lekker kunnen badderen? Dit keer is het geen blauwe tint maar zijn het vooral aardse kleuren, denk hierbij aan zwart, grijs en heel veel bruintinten. Van beige, crème tot roodbruin en donkerbruin. Dit jaar zien we bvel tegels van een groot formaat, zowel op de vloer als op de wand. We zien speelse nissen in de muur, waar je decoratie artikelen of praktisch je shampoofles op kwijt kunt.

Interieurtrends 2022
Interieurtrends 2022

Wat zijn de slaapkamer trends?

De slaapkamer inrichten is soms het vergeten kindje, toch zien we veel romantiek terug in de slaapkamertrends 2022. De muurkleuren trend is pastelkleuren, van lichtblauw, mintgroen tot vele kleuren roze. De kleuren zijn mooi te combineren met taupe, grijs en zwart, zo krijg je een mooi contrast in de kamer waar je heerlijk kunt uitrusten en ontspannen. Combineer de kamer met natuurlijke materialen zoals hout, een wollen plaid of linnen gordijnen en je kamer is compleet.

Welk kleurenpalet in de keuken?

De kleuren zwarte en wit zie nog steeds veel terugkomen in de keukens, van hoogglans maar ook in mat. Vind je zwart gewaagd, combineer de kleur dan met een hout. Hout zorgt voor warmte, je kunt een houten frame nemen met een zwart aanrechtblad. Wil je liever een goedkopere keuken, dan kun je ook zelf de keuken opknappen.

 

Daarnaast komen ook in de keukenwereld de pasteltinten terug, denk hierbij aan Olijfgroen en zandtinten. We zien tegenover de zachte kleuren veel metaaltinten zoals zwart, koper en goud. Deze kleuren kunnen verwerkt worden in handvatten, kranen en andere keukenaccessoires. Wil je van alles op de hoogte zijn, lees dan ook keukentrends voor 2022.

Een donkere of een lichte vloer?

De kleur van de vloer is afhankelijk van de inrichting van de woonkamer. Wil je een donkere of juist een lichte vloer? Wil je een lichte vloer welke kleur op de muur? Er zijn veel vragen om over na te denken. Weet je hoe je je huis gaat inrichten dan kun je de juiste kleur vloer uitkiezen. De trends in vloeren 2022 zijn heel uiteenlopend, van een tegelvloer tot een houten vloer in alle kleuren.

Welke kleuren heb jij in huis?

Reactie schrijven

Commentaren: 17
 • #1

  Mitchel (zaterdag, 05 februari 2022 20:31)

  Bright Skies vind ik een prachtige kleur, met een hele herkenbare titel. Het is er eentje die ik wel op de muur zou willen.

 • #2

  Nicole Orriëns (dinsdag, 08 februari 2022 11:15)

  Zo'n beetje alle kleuren van de regenboog. Dat vind ik ook wel makkelijk, want zo past alles.

 • #3

  Nicole Orriëns (dinsdag, 08 februari 2022 11:18)

  De kleur bright skies vind ik trouwens heel mooi. Hij doet me denken aan mooie zomerluchten!

 • #4

  Tessa (dinsdag, 08 februari 2022 19:17)

  Wat een leuke trends weer. Zouden er echt mensen zijn dit elk jaar hun hele huis een andere kleur verven?

 • #5

  Joyce - SomedayTodayNL (woensdag, 09 februari 2022 19:48)

  Wij hebben een grijs/blauwe muur, nog steeds dol op!

 • #6

  Janet (maandag, 14 februari 2022 10:23)

  Ik weet niet zo goed wat ik van pasteltinten in huis vind, maar de aardetinten blijven favoriet hier. Dat vind ik zo gaaf.

 • #7

  Rosalyn (maandag, 14 februari 2022 11:10)

  Beneden heb ik lichtblauwe wanden, een beetje à la Bright Skies en ik geniet er nog elke dag van. Een prachtige kleur voor het interieur. De badkamer op de foto vind ik overigens ook echt mooi.

 • #8

  Tessa (dinsdag, 15 februari 2022 18:42)

  Elke kamer in mijn huis heeft weer andere kleuren op de muren. Het is een beetje Vila Kakelbond.

 • #9

  Amina (woensdag, 16 februari 2022 15:05)

  Echt leuke trends hè voor dit jaar. Ik snap Bright Skies ook heel goed: een beetje een opbeurende kleur kan geen kwaad in deze tijden. De kleur Brave Ground van vorig jaar past echter beter in ons interieur xxx

 • #10

  Simone (woensdag, 16 februari 2022 17:55)

  Wij hebben geen donkere en geen lichte vloer. Beetje gemiddeld. Maar net nieuw huis gekocht dus kan weer lekker gaan kiezen wat we willen! �

 • #11

  Mandy Eggens (donderdag, 17 februari 2022 21:49)

  Ik heb zo’n zin om alles in te richten etc, eerst maar eens een huisje regelen

 • #12

  Rory (vrijdag, 18 februari 2022 13:45)

  Mooi de kleur Bright Skies! Toch ben ik iemand die het liefste kiest voor heel eenvoudig. Wij hebben dus Ral 9010 (een kleur wit) op alle muren en plafonds. De vloer hebben wij door het hele huis hetzelfde (zonder drempels) in een lichte berken kleur. Helaas al wat ouder laminaat. Ik zou nu eerder voor wit of een wittig soort eikenhout kiezen.

 • #13

  Caroline (vrijdag, 18 februari 2022 14:35)

  Hier bright skies op de muren en een hele lichte visgraat vloer. Je raadt het al, wij houden van hele lichte kleuren voor in het interieur.

 • #14

  EvenDelen.be (zaterdag, 19 februari 2022 14:52)

  Wauw dat is echt wel een prachtige badkamer.
  Ik vind het kiezen van kleuren en het combineren soms wat moeilijk.
  Mijn dressing bestaat voor 2 wanden uit gesloten kasten. En die kasten zou ik een andere uitstraling willen geven door de deurtjes te schilderen. Deze inspiratie had ik opgedaan t.g.v. je artikel "Keuken opknappen". Ik hoop dat het me lukt!

 • #15

  rachel (dinsdag, 22 februari 2022 08:52)

  om je ogen uit te kijken weer met die nieuwe trends :D ik ben nog heel tevreden met mijn huisje en zal er even niks aan willen veranderen

 • #16

  Fallon (dinsdag, 14 juni 2022 09:24)

  Ik heb nu een gouden muur, pas gedaan overigens, maar twijfel of ik toch niet over ga naar een zachte pastelkleur.

 • #17

  Claire (woensdag, 26 oktober 2022 13:20)

  Wauw wat een mooie kleuren! Wij hebben toevallig al een paar jaar de trendkleur van 2023 op onze muur. Ook nogsteeds helemaal verliefd op!