· 

Welke telefoon past het beste bij mij?

Welke telefoon past het beste bij mij?

Het is tijd voor een nieuwe telefoon. Ik heb te weinig opslag en daarbij is mijn smartphone een Samsung Galaxy traag aan het worden. Ik wil daarom een nieuwe telefoon kiezen. Maar wat is de juiste keuze? Een exemplaar met een groot beeldscherm of toch een opvouwbaar model? En blijf ik bij dit telefoonmerk of switch ik toch over naar een ander de concurrent?

In dit artikel neem ik je mee naar mijn zoektocht naar het beste telefoontje. Want welke mobiele telefoon past het beste bij mij?

Een nieuwe telefoon uitkiezen, welke past het beste bij mij?

Keuzestress er zijn zo veel telefoons

Bij ons aan tafel heeft iedereen een pleidooi voor zijn eigen telefoonmerk. Nou ja, ik en de rest van de familie, aangezien ik de enigste bent welke tevreden is met een Samsung-telefoon. De rest van de familie, dat zijn drie pubers en een man, zweren dat de beste telefoon echt een iPhone is. Zodra ze mijn telefoontje in handen hebben kunnen ze er niet mee overweg. Maar wen je niet erg snel aan je eigen telefoontoestel? 

 

Ik ben nog steeds tevreden met mijn Samsung Galaxy S21. Ik weet precies hoe het systeem werkt. Maar nu is het tijd voor een ander model. Zodra ik in de winkel ga kijken heb ik zo veel keuzestress. Je ziet er de mooiste modellen, maar wil ik nu een telefoon met een groot scherm of een opvouwbaar model?

Opvouwbare telefoon

En toen zag ik opvouwbare telefoons, spontaan moest ik aan mijn kleine Nokia met opvouwbaar klepje denken. Een mobieltje vond ik toen, rond het jaar 2000n onzin. Want waarom moest je op het strand bereikbaar zijn? Ik hoor het me nog zeggen. Nadat manlief een Nokia 3210 had aangeschaft kocht ik er wat later ook een, een knalgele Nokia met aan de onderkant een klepje want je over de cijfers heen kon vouwen. Het model weet ik helaas niet meer.

 

In de winkel deden de nieuwe opvouwbare telefoons me even terugdenken aan mijn eerste aankoop.  Toen was mijn opvouwbare telefoon een van de eerste modellen welke je kon uitklappen. Heel trendy, maar het klepje was eigenlijk niet zo handig en werd al snel instabiel. Als je nu naar nieuwste Samsung Galaxy kijkt, dan zie je veel verschillen. Het opvouwen ziet er anno 2023  zeer ontwikkeld uit en de technologie van toen en nu zijn niet meer met elkaar te vergelijken.

 

Een opvouwbare telefoon lijkt me ideaal lijkt om in broekzak of tas mee te neme, je kunt ze fijn en compact maken. Bij de telefoontjes van nu is dit niet het geval, deze hebben namelijk vaak een groot scherm, wat in de praktijk natuurlijk erg fijn is, maar om mee te nemen wat minder. Ik wil mijn smartphone graag opgeborgen meenemen, maar mijn dochters zijn daar veel makkelijker in, die dragen hun iPhone in hun kontzak. Zij ervaren helemaal geen probleem.

Smartphone met een groot scherm

Daarentegen is een groot telefoonscherm ook erg fijn. Vooral nu mijn ogen achteruit zijn gegaan en ik ondertussen dagelijks een leesbril op heb, is een scherm van een iets groter formaat fijner om op te kijken. Daarbij kun je op een wat grotere telefoon ook veel beter foto's, video's, en tv-programma's bekijken. Dat laatst doe ik eigenlijk nooit, maar als ik kijk naar mijn kinderen dan bekijken ze regelmatig een tv-programma op hun iPhone. 

En mijn keuze is geworden....

Aangezien ik niet veel foto's en filmpjes maak, is mijn keuze uiteindelijk geworden een de nieuwste Samsung Galaxy Z Flip 5. Een opvouwbaar telefoontje welke je makkelijk mee kunt nemen, maar als je de mobiel uitvouwt heb je wel een groot scherm. Zo heb ik eigenlijk twee in een, precies wat ik graag wil.

Waar gaar jouw voorkeur naar uit?

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Claire (dinsdag, 29 augustus 2023 09:44)

  Je hebt gelijk! Ik vind de nieuwste Samsung ook echt een beauty.

 • #2

  Renata Feyen (maandag, 04 september 2023 14:06)

  Ja ik heb ook een Samsung en ik ben heel tevreden daarmee. Ben al eens overgeschakeld naar een Mi, maar daarna terug een Samsung voor mij hoor

 • #3

  Wanda (maandag, 04 september 2023 20:06)

  Ik heb in het verleden altijd wel een Samsung gehad, maar gezien het prijskaartje vier jaar geleden overgestapt op een toestel van Motorola, deze bevalt mij erg goed, maar merk wel dat ie nu minder wordt, althans, de camera (juist de reden dat ik deze toen heb gekocht) wil nog weleens haperen.

 • #4

  Jessie (dinsdag, 05 september 2023 20:53)

  Ik ben totaal geen fan van Samsung. Mijn favoriet blijft LG, maar helaas zijn zij gestopt met het maken van smartphones. Nu heb ik een Google Pixel 6a, maar dat is een enorme miskoop voor mij.

 • #5

  Tessa (woensdag, 06 september 2023 18:56)

  Ik zit er ook aan te denken om een nieuwe telefoon te kopen. De mijne gaat steeds sneller leeg.