· 

Het leukste woonblog met de beste tips voor huis en tuin

Het leukste woonblog met de beste tips voor huis en tuin

Regelmatig schrijf ik woonblogs over huis en tuin. De blogspots gaan over het inrichten van je interieur, om je woon inspiratie te geven voor je woonkamer, slaapkamer of keuken. In het voorjaar en de zomer komen mijn tuin tips aan de orde. Met tuin ideeën over het inrichten van de tuin en de beste snoei tips. In dit woonblog geef ik je een overzicht van mijn populairste woonblogs 2021 over huis en tuin.

Het leukste woonblog met tips voor huis en tuin
Het leukste woonblog met tips voor huis en tuin

Bloggen over interieur

Soms heb je even geen woon inspiratie, je hebt alle woonbladen al doorgelezen de leukste woonprogramma's bekeken maar nog steeds heb je geen woon ideeën voor het inrichten van je huis. Bloggen over interieur kunnen je veel inspiratie geven op het gebied van woontrends, muurdecoratie en het inrichten en stijlen van je huis. Het decoreren van je interieur is elk jaar verschillend. Zo is er elk jaar een ander kleurenpalet en komt er een andere woonstijl in de schijnwerper, wat zorgt voor een nieuwe mix van kleuren, meubels en accessoires.

Mijn leukste woonblogs

Ik heb van het jaar 2021 een mooi overzicht gemaakt van de 5 leukste woonblogs:

 • Woonblog slaapkamer: De slaapkamer is waarschijnlijk niet de eerste ruimte waar je aan denkt bij een interieurblog. Toch weten veel mensen niet hoe ze de slaapkamer sfeervol inrichten. Daarom heb ik er een blog over geschreven met inspiratie, ideeën en planten tips.
 • Woonblog interieur inrichten: Interieur tips over het inrichten van de woonkamer is een veel gelezen interieurblog. Of het nu een zwart wit interieur of een landelijke woonstijl is, het is altijd fijn om ideeën op te doen
 • Woonblog keuken: Een keuken schaf je niet regelmatig aan, daarom is het goed om je in te lezen, wil je een leefkeuken of een eiland keuken? In mijn keuken inspiratie blogspots kun je ideeën opdoen
 • Woonblog thuiswerkplek: Vooral in de pandemie is de thuiswerkplek erg belangrijk geworden. Waar iedereen aan de keukentafel ging werken, bleek dat in de praktijk toch niet altijd even handig. Daarom schreef ik handige tips voor de thuiswerkplek
 • Woonblog woontrends: Elk jaar nieuwe woontrends, andere kleuren en woonstijl. Welke meubels zijn hip en welke verlichting geeft je woonkamer nog meer sfeer? Bij woontrends kun je alle blogs terugvinden voor meer wooninspiratie
Woonblog met tips en inspiratie voor huis en tuin
Woonblog met tips en inspiratie voor huis en tuin

Tuin inspiratie opdoen

Wil je tuin inspiratie opdoen dan is het handig om leuke blogs over tuinieren te lezen. Voor de startende tuinliefhebber zijn er in het begin zo veel vragen, maar ook de gewinterde persoon kan af en toe wat tuin tips gebruiken wat betreft snoeien, tuintrends en het onderhoud van vaste planten. In mijn blogspots geef ik je tuin inspiratie over alles in en rondom de tuin.

De beste tuinblogs

Ook dit jaar heb ik een overzicht gemaakt van de beste tuinblogs. Blogspots die gaan over het inrichten van de tuin, en vaste planten tips. Maar ook ideeën over hoe je dieren kunt helpen in je plantentuin en niet te vergeten decoratie om je tuin op te fleuren. Ik heb alle tuinblogs op een rijtje gezet:

 • Inrichten van een kleine tuin: Niet iedereen heeft een grote tuin, soms is het wel een uitdaging om een kleine tuin in te richten. Je wilt immers alles in je tuintje hebben, van een goede zitplek tot planten in de tuin.
 • Bladeren in de tuin: Veel mensen ergeren zich aan veel bladeren in de tuin, vooral al het herfst wordt en de bomen de herfstbladeren laten vallen. De kriebels ontstaan om de bladeren op te ruimen maar is dat wel verstandig? Ik geef je tips in mijn tuinonderhoud blog.
 • Een overkapping of een tuinkamer: Vooral op dit tijdstip is nu de pandemie nog in volle gang is, is de tuinkamer erg populair. We willen allemaal graag een thuiswerkplek, waar we rustig kunnen werken en ons terug kunnen trekken. Maar ook een plekje in de natuur waar we heerlijk kunnen ontspannen is erg in trek. Wat zijn de voor- en nadelen van een overkapping of een tuinkamer?
 • Bloeiende zon klimplanten: Klimplanten ze zijn erg geliefd bij de tuinliefhebber, de plant is ideaal om een saaie schutting of muur op te vrolijken. Er zijn een heleboel klimplanten, ik heb een overzicht gemaakt van bloeiende zon klimplanten
 • Hoe help je de egel in de tuin: Dieren in de tuin zijn een toegevoegde waarde voor de tuin, van vlinders tot egels. Door de juiste tuinplanten te plaatsen kun je de dieren naar je tuin toetrekken. In mijn blog geeft ik je tips en ideeën om de egel fijn te laten overwinteren in je tuin

Lees jij woon- en tuinblogs om inspiratie op te doen? Misschien heb je ook interesse in het artikel Inspiratie nieuwe badkamer?

Reactie schrijven

Commentaren: 25
 • #1

  Rory (vrijdag, 31 december 2021 13:17)

  Ik lees jouw blogs �. Maar even zonder gekheid. Ik vind het leuk om de tips te lezen. De blogposts die je hierboven noemt die heb ik volgens mij allemaal ook daadwerkelijk gelezen. Soms pas ik de tips and tricks al zelf toe, maar niet altijd. En dan is het handig om eraan herinnert te worden. Ik zou zeggen: ga zo door. En alvast een gezond 2022!

 • #2

  Nicole Orriëns (vrijdag, 31 december 2021 14:19)

  Soms. Vaak zijn het nogal standaard posts met veel open deuren. Maar echt originele posts vind ik zeker leuk om te lezen.

 • #3

  Mandy Eggens (zaterdag, 01 januari 2022 12:51)

  Gelukkig nieuw jaar! De meeste blogs heb ik ondertussen wel gelezen van jou! Ik vind je blogs altijd super leuk. Hoop in 2022 nog meer van je te lezen :)

 • #4

  Janet (zondag, 02 januari 2022 11:42)

  Ik lees eigenlijk niet veel woon- of lifestyle blogs, alleen als ik gericht op zoek ben naar iets en inspiratie op moet doen.

 • #5

  Soraya HH (zondag, 02 januari 2022 12:50)

  Tof dat je blogs over interieurs. Het kan mensen helpen en inspiratie geven.

 • #6

  EvenDelen.be (zondag, 02 januari 2022 16:30)

  Altijd leuk om een 'the best of' te lezen.
  Ik zou de gang van onze bovenverdieping moeten herinrichten.
  Ik zal dan zeker even op jouw blog komen kijken voor tips in verband met de kleuren want het eerste wat ik moet doen is schilderen.

 • #7

  Jolanda (zondag, 02 januari 2022 17:13)

  Ik lees je blogs en ik vind ze inspirerend. Denk dat er veel mensen wat aan hebben. Want “vroeger” ging je een eikel in om geïnspireerd te regel, maar dat zal voorlopig verledentijd zijn. Ook denk ik dat omdat mensen meer thuis zijn ze het huis en interieur sneller willen veranderen

 • #8

  Tessa (zondag, 02 januari 2022 18:39)

  Leuk om dit overzicht te zien. Welke blog vond je het leukste om te schrijven

 • #9

  Fallon (maandag, 03 januari 2022 10:03)

  Je blog over je eigen werkplek vind ik het leukst! Vooral omdat ik daar nu zelf mee bezig ben en gek ben op wooninterieur.

 • #10

  Gemma van der Vegt (maandag, 03 januari 2022 13:28)

  Ik haal op veel plaatsen inspiratie op. Als ik kijk naar blogs, dan zijn dat vooral buitenlandse blogs.

 • #11

  Simone (maandag, 03 januari 2022 13:45)

  Wat handig zo'n overzicht van eerder geplaatste artikelen. Dat zou ik ook eens vaker moeten doen. Heerlijke tips voor interieur en exterieur ook!

 • #12

  Gabrielle (maandag, 03 januari 2022 13:53)

  Eerlijk gezegd lees ik nooit woon- of tuinblogs haha! Ik haal het liefst inspiratie van Pinterest af :)

 • #13

  Jouvence (maandag, 03 januari 2022 14:06)

  Ik vind vooral woontips en huishoudtips altijd erg handig, tuin heb ik niet dus minder relevant voor mij.

 • #14

  Joyce - SomedayTodayNL (maandag, 03 januari 2022 15:50)

  Oh ik kan niet wachten om weer met ons dakterras aan de slag te gaan! Ik ga je tips hiervoor eens lezen.

 • #15

  Felice Veenman (maandag, 03 januari 2022 19:06)

  ik vind het altijd heel knap wat jij doet, ik heb heel weinig gevoel voor trends. Dus jij houdt me scherp!

 • #16

  Frederique (maandag, 03 januari 2022 19:16)

  Eigenlijk niet zo vaak nee maar ik kan wel uren op Pinterest naar wooninspiratie kijken en vooral naar mooie hoteldeco, daar ben ik gek op.

 • #17

  hippiemeisje (dinsdag, 04 januari 2022 13:36)

  Woonblogs zijn zo van die typische blogs die ik lees als op zoek ga naar iets. Echt doegericht dan, ik wil mijn keuken aanpakken en ik denk vaagweg in die richting.... dan ga ik dus op zoek en vind ik woonblogs heel erg nuttig! %Keep up the good work!

 • #18

  Deborah (dinsdag, 04 januari 2022 14:06)

  Of ik woon en tuinblogs lees om inspiratie op te doen? Jazeker! Ik lees ze in ieder geval bij jou mee :) En verder blader ik door heel veel foto's op Pinterest. Heerlijk van het een naar het ander. Zo kom ik vaak op ideeën waar ik zelf helemaal niet aan gedacht zou hebben. Inmiddels staan er al een aantal moodboards klaar voor oa de slaapkamer, de keuken en het balkon.

 • #19

  Tessa (dinsdag, 04 januari 2022 16:52)

  Wat een veelzijdigheid aan interieur blogs heb je het afgelopen jaar geschreven

 • #20

  Sofie (woensdag, 05 januari 2022 10:04)

  Fijn om dit overzicht te hebben met alle blogs onder elkaar. Woonblog 'thuiswerkplek' zal dit jaar waarschijnlijk veel bekeken zijn :).

 • #21

  rachel (woensdag, 05 januari 2022 10:34)

  handig en leuk overzichtje waar ik eens naar ga kijken op mijn gemak

 • #22

  Kelly Buysse (woensdag, 05 januari 2022 16:09)

  Dank je wel voor de handige tips en overzicht. Ik vind het leuk om nieuwe frisse ideeën op te doen �

 • #23

  Nienke van Oosten (woensdag, 05 januari 2022 19:32)

  Ik vond vooral de thuiswerktips heel tof om te lezen! Heb er veel uit kunnen halen.

 • #24

  Tirsa (woensdag, 19 januari 2022 13:28)

  Prima tips! Bedankt voor het delen

 • #25

  Caroline (zaterdag, 22 januari 2022 13:08)

  Ik ben dol op bloggen over interieur- en woonstijlen. Het liefst verander ik ook elk seizoen mijn inrichting. Niet met nieuwe meubels hoor, maar om lekker met banken en stoelen en kasten te gaan schuiven, hier en daar wat nieuwe woonaccessoires, en hoppa! Ik kan weer genieten van een nieuwe look in huis.