· 

5x keukenblok opknappen zonder te verbouwen

5x keukenblok opknappen zonder te verbouwen

Je wilt je keukenblok opknappen zonder te verbouwen. Een nieuwe keuken aanschaffen kost toch veel geld, je kunt je keukeninterieur zelf een andere uitstraling te geven en daarmee heel veel kosten besparen. In een dag tijd kun je van een oude keukeninrichting een droomkeuken maken. Een keuken met een hele eigentijdse look van nu, zodat je niet een geheel nieuwe keuken hoeft aan te schaffen. Op deze wijze heb je in een handomdraai een kookgelegenheid welke ook mooi bij de rest van je interieur past. In dit artikel staan handige tips, zodat je de keuken makkelijk kan omtoveren naar je eigen stijl en ideeën.

5x keukenblok opknappen zonder te verbouwen

Kosten besparen en zelf de keuken oppimpen

Wil je kosten besparen en zelf de keuken oppimpen, dan zijn dit een paar tips om mee te starten. Misschien zit je op tegen de rommel die een verbouwing vaak teweegbrengt of ben je wel tevreden met de keukeninrichting, maar vind je de keukenkastjes niet meer mooi. Toch kan een verandering aan de keuken, je keukeninterieur al een hele andere uitstraling geven.

 

Vaak zien de keukenkastjes er na een paar jaar geleefd uit, er ontstaan krasjes of de deurtjes verzakken, waardoor er een deel van de opbergmogelijkheden schuin gaat hangen. Je kunt dat probleem verhelpen door de keukenruimte op te knappen, natuurlijk kun je het verbouwklusje zelf uitvoeren, maar je kunt er ook voor kiezen om een specialist aan huis te laten komen. Het is een keuze die je simpel kunt maken, ben je zelf erg handig en heb je twee gouden rechterhanden, dan kun je waarschijnlijk makkelijk zelf de keuken verbouwen, ben je iets minder punctueel of creatief dan is een vakman een goed idee.

Keukeninterieur wrappen

Je kunt je keukeninterieur wrappen, dit doe je door de keukenkastjes, maar ook de keukendeuren te voorzien van folie. Folie waarbij je zelf de kleur en print kunt bepalen. Houd je van een marmer look, dan transformeer je je keukenblok om tot een luxe designkeuken. Met wrapfolie kom je een heel eind, binnen een dag kan de transformatie gefikst zijn. Veel mensen kunnen de keukenruimte makkelijk zelf wrappen. Vind je dat de keukentegels en het keukenblad niet meer bij het nieuwe interieur passen, dan kun je ook deze op een simpele wijze beplakken met folie. Als je investeert in goede folie dan kun je ruim acht jaar genieten van de gewrapte keuken.

 

Als kanttekening wil ik je wel meegeven dat je de wrapfolie niet makkelijk kunt verwijderen, daarvoor is het ook niet gemaakt. Je wilt toch een lange periode vooruit en niet na een jaar de folie hangend naar beneden zien komen. Wil je je keuken in je huurhuis een andere look geven, vergeet dan niet om dit aandachtspuntje mee te nemen. Vaak moet je een huurhuis in de oude staat opleveren, de folie eraf afhalen is dan geen makkelijk klusje en je keukenblok zal er nadien niet rendabel uitzien.

De keuken een nieuwe look geven met een likje verf

Ben je wel tevreden over de keukenkastjes, maar is de kleur niet meer om aan te gluren, dan kun je de keuken ook voorzien van een likje verf. Na een lange periode ben je soms uitkeken op je keukenruimte. De kleur van de keuken mixt niet meer met de tinten van de woonkamer. Heb je een open keuken dan kan dat op lange termijn zorgen voor irritatie.

Wil je zelf aan de slag gaan met kwasten en rollers dan is het verstandig om te kijken naar het soort verf. Aangezien je in de keuken vaak te maken hebt met vocht is het van belang dat de verf vochtbestendig en natuurlijk ook afwasbaar. Wil je de keukenwand schilderen dan is het wel fijn als er geen schimmel of andere bacteriën ontstaan door de verkeerde verf aan te schaffen.  Je wilt toch dat je de keukentegels en/of keukendeur regelmatig kunt reinigen.

Vervang de keukenfrontjes

Wil je geen landelijke keuken meer, maar liever een modern keukenblok, vervang dan de keukenfrontjes. Keukenfrontjes zijn niets anders dan de keukendeurtjes, met daarbij de vaatwasser- en koelkastpanelen. Verwijder de panelen en/of keukendeurtjes en kies nieuwe exemplaar uit. De deurtjes zijn in vele interieurstijlen en modellen verkrijgbaar, van een houten tot een industriële look. Meet de keukenfrontjes goed op of nog beter, laat een keukenspecialist het punctuele klusje uitvoeren.

Vernieuw je keukenblad voor een andere sfeer

Ben je zeer tevreden me met de keuken, maar wil je wel de keuken een andere sfeer geven, dat kan ook erg simpel met een ander keukenblad. Een keukenaanrecht kan zorgen voor een luxe vibe, denk hierbij aan een marmer aanrechtblad. Maar ook zorgen of zorgen voor een luxe of gezellige sfeer door te gaan voor warme materialen. En zo zie je dat er diverse mogelijkheden zijn om je keukenruimte simpel in een andere keukenstijl in te richten.

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Rosalyn (vrijdag, 16 februari 2024 11:30)

  Wat een handige tips. Ik zou ook best een andere keuken willen, maar zo'n verbouwing is een heel gedoe. Het keukeninterieur wrappen lijkt me echt dé oplossing!

 • #2

  Mirjam (vrijdag, 16 februari 2024 11:32)

  Wij hebben onze keuken al een paar keer low-budget onder handen genomen. We hebben bijvoorbeeld de keukenkastjes geverfd en zelfs nieuwe kastdeuren geplaatst. Maar zelfs met een kek behangetje is het nog niet naar onze zin, dus nu sparen we heel hard voor een splinternieuwe keuken!

 • #3

  Tessa (zaterdag, 17 februari 2024 16:47)

  Zo te lezen kan je op een gemakkelijke manier jouw keuken opknappen. Ik heb toen der tijd wat geverfd en nieuwe deurknoppen veranders in mijn keuken

 • #4

  Eat Live Travel (zaterdag, 17 februari 2024 16:50)

  Helaas heb ik een huurhuis incl. een saai wit keukenblok. Ik zou het dolgraag willen wrappen, maar dankzij jouw tips weet ik dat het verwijderen niet zo makkelijk is!

 • #5

  Amelie van Writings by Amelie (zaterdag, 17 februari 2024 17:24)

  Handige tips! Ik woon nog maar pas in mijn net gekocht appartement, de keuken is al een klein beetje afgeleefd maar heb nog niet het budget om een nieuwe te plaatsen. Ik denk eens na over je tips!

 • #6

  Claire (maandag, 19 februari 2024 05:55)

  Een keuken wrappen; dat hoor ik inderdaad steeds vaker! Lijkt mij een super goede uitkomst als de kastjes nog goed zijn maar je alleen het uiterlijk wilt veranderen.