· 

Help wat een leegte nu de kerstboom de deur uit is!

Help wat een leegte nu de kerstboom de deur uit is!

En dan zijn de kerstdagen voorbij, opeens ontstaat er een enorme leegte want de kerstboom is de deur uit. Hier heeft de boom drie weken in de huiskamer gestaan, en zodra de kerstboom is verdwenen, ga je de gezelligheid toch missen. Er is opeens een kale plek ontstaan waar geen kerstlichtjes meer branden die de woonkamer zo knus maken.

In dit artikel staan handige tips om je interieur weer gezellig te maken, simpele ideeën waardoor we het gemis van de kerstboom snel vergeten.

Help wat een leegte nu de kerstboom de deur uit is!

Wanneer ga je de kerstboom weghalen?

De een heeft de kerstboom al ruim een maand staan, de ander wil na de feestdagen nog even nagenieten van de sfeer en de kerstversiering nog even laten staan. Ik ben het type na oud en nieuw de boom meteen de deur uit. Dan zijn alle feesten en partijen weer voorbij en dan mag mijn woonkamer weer "normaal" worden. Officieel kun je de boom en kerstdecoratie nog even laten staan. Je kunt de kerstversiering uiterlijk met de Driekoningen weghalen, deze dag is altijd op 6 januari. Dan kun je de doos van zolder halen en alle kerstballen en slinger weer opruimen en natuurlijk ook de rest van de kerstdecoratie.

Meer gezelligheid in je interieur

Of je nu een of zes januari start met opruimen, als alles is opgeborgen dan zie je al snel een kale plek in huis. De gezellige lichtbron is verdwenen en daardoor is het toch weer even wennen als je de woonkamer inloopt. Vaak plaats je de boom op een centrale plaats in huis, een plek waar de boom goed te zien is en nu is de plek leeg.

 

Heb je het een en ander in de woonkamer verschoven, bijvoorbeeld een poef of andere decoratie in je woning, dan kun je deze makkelijk weer op de oude plaats neerzetten. Maar als dit niet het geval is dan zijn er ook andere mogelijkheden. Met deze ideeën maak je je interieur weer aantrekkelijk:

 • Plaats een plant in huis: Vervang het groen door ander groen. Het beste kun je een grote kamerplant nemen, zodat het gemis van de kerstboom niet opvalt. Heb je geen groene vinger dan is een boeket droogbloemen ook een goede optie.
 • Een poef: Plaats er een ander item neer, dit kan een poef zijn, maar ook een tafeltje welke je kan decoreren met leuke accessoires.
 • Een kastje met lamp: Mis je de verlichting, dan kun je op de plaats van de boom ook een kastje plaatsen, waar je sfeerverlichting voor de woonkamer kunt creëren.
 • Een ander blikvanger in de woonkamer: Je kunt ook omdenken en een andere eyecatcher in huis plaatsen. Misschien wil je graag een grote vaas, een uniek kunstwerk of andere decoratie waar je nu mooi plaats voor hebt.

Bedenk je wel voordat je enthousiast gaat shoppen dat de kerstboom vaak op dezelfde plaats in huis komt te staan. Koop je een meubelstuk of woondecoratie voor aan de muur, dan zult je daar tijdens Kerst een andere plaats voor moeten vinden.

In februari erger je je er niet meer aan

Wil je de plek niet met iets anders opvullen, denk dan maar zo, het is even wennen, maar in februari ben je alles alweer vergeten. Dan erger je je niet meer aan de lege plek in huis. De plek straalt nu rust uit, die je prima kunt gebruiken na alle drukte van de feestdagen. Wat zet je neer op de plek van de kerstboom?

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Teresa Dankerlui (vrijdag, 05 januari 2024 15:18)

  haha

 • #2

  Claire (vrijdag, 05 januari 2024 19:16)

  Wij zijn net thuis en de kerstboom staat nog gezellig. Ik denk een weekje maximaal 2 en dan haal ik het weg.

 • #3

  Jouvence (zaterdag, 06 januari 2024 15:51)

  Wat er stond voor de kerstboom er stond, een grote kunstplant ;) Vond het stiekem ook wel weer lekker opgeruimd nu alle versiering weer weg is. Alleen één hoek in de woning vinden we nu vrij donker zonder de lampjes, dus daar gaan we verandering in brengen.

 • #4

  Tessa (zaterdag, 06 januari 2024 19:12)

  Ik heb hier geen last van, aangezien ik juist altijd ruimte moet maken om mijn kerstboom neer moet zetten

 • #5

  sandra (maandag, 15 januari 2024 17:13)

  Mijn kerstboom staat nog steeds. Ik doe hem volgend weekend weg en verschuif dan de meubels opnieuw. Wel zal ik de gezelligheid missen die zo een boom met zich meebrengt

 • #6

  Eat Live Travel (dinsdag, 16 januari 2024 20:37)

  Wat een goede tips, ik ga voor een mooie plant. Een beetje groen in huis vind ik wel fijn :)