· 

Met deze 5 tips maak je een sfeervolle thuiswerkplek

Met deze 5 tips maak je een sfeervolle thuiswerkplek

Misschien werk je al een hele tijd thuis, omdat je een beroep hebt waar je van uit huis kunt werken. Maar het zou ook zomaar kunnen dat je bent gaan thuiswerken vanwege corona. Van de een op de andere dag moest je een thuiswerkplek inrichten, waar je rustig kunt werken en je spullen kwijt kunt.

Corona blijft actief, de tijdelijke werkplek thuis wordt in de meeste huizen vervangen door een vaste thuiswerkplek.  In dit blog geef ik je tips hoe je op een simpele manier een sfeervolle werkplek kan creëren.

Thuiswerken met een sfeervolle werkplek
Thuiswerken met een sfeervolle werkplek

Tip 1: zorg voor een goed bureau en bureaustoel

Van de een op de andere dag thuiswerken vraagt om wat aanpassingen. Misschien zat je in het begin met de laptop op de bank of aan een keukentafel. Al gauw merk je dat je last krijgt van bepaalde spieren want je zit in de verkeerde zithouding. Je kunt alleen op de juiste manier werken als je op de juiste manier zit, een bureau en een goede bureaustoel mogen daarom niet ontbreken bij een thuiswerkplek.

De juiste zithouding is als je voeten volledig op de grond staan en je heupen iets hoger liggen dan je knieën. Zorg ook voor een goede lage rugsteun ter hoogte van de broekriem, zodat je zithouding stabiel is.

Tip 2: voldoende licht bij je werkplek

Heb je de juiste werkplek gevonden om makkelijk thuis te kunnen werken dan is voldoende licht ook erg belangrijk. Ten eerste is het fijn als je de juiste verlichting bij je bureau kunt plaatsen, ga dan voor een goede verlichting waarbij je bureau goed verlicht wordt en niet voor sfeerverlichting.  Wat je ook kunt doen is de thuiswerkplek juist iets meer bij het raam plaatsen. Heb je te veel last van fel licht dan is het handig om je bureau verder van het raam af te plaatsen. Als tweede tip wil ik je meegeven om erop te letten dat je beeldscherm niet te veel spiegeling geeft waardoor je verblindt en niet makkelijk kunt werken op je laptop of computer.

 

Heb je de mogelijkheid dan is het ook fijn om meer licht te creëren door een glazen schuifpui te plaatsen, hierdoor komt er meer lichtval in huis en wordt de tuin en woonkamer één geheel. Hierdoor kan er meer inspiratie en concentratie ontstaan en kun je gericht te werk.

Heb je veel ruimte in de tuin dan is een tuinkamer ook een idee. Een tuinkamer is een afgesloten gedeelte in de tuin dan je naar wens kan indelen. Van een open dak tot een glazen of een gesloten wand. Hier kan niemand je storen en kun je makkelijk je spullen laten liggen.

Tips voor een sfeervolle thuiswerkplek
Tips voor een sfeervolle thuiswerkplek

Tip 3: opgeruimde thuiswerkplek

Misschien is de thuiswerkplek groot genoeg zodat je je papieren en gemaakte notities kan laten liggen, maar niet iedereen heeft deze luxe. Sommige gezinnen moeten het bureau delen met de kinderen en s 'middags al het werk opruimen. Zorg voor opruim mogelijkheden in de vorm van boxen, mandjes of een ladekast waar je je werk in kunt bewaren.

Tip 4: sfeervol thuiswerken met planten

Maak je werkplek gezellig met planten. Grote planten kun je gebruiken om je plek af te bakenen. Maar ook kleine planten zorgen voor gezelligheid en sfeer rondom je thuiswerkplek. Buiten gezelligheid blijken planten ook rustgevend te zijn. Uit onderzoek is gebleken dat 15% van de mensen productiever zijn wanneer ze werken in een omgeving met planten.

Tip 5: persoonlijke sfeer

Maak je werkplek persoonlijk door leuke foto's van familie of gezin te plaatsen. Een handig memobord waar je al je papiertjes en aantekeningen op kwijt kunt mag natuurlijk niet ontbreken. Om alles overzichtelijk te houden is het fijn om een agenda of plannner  te hebben waar je al je afspraken in kwijt kunt maar ook nog een to do  lijstje kunt maken van wat er nog gedaan moet worden.

Heb jij een werkplek thuis?

 

Leestip: Werkplek thuis overzichtelijk inrichten? 4 tips

Reactie schrijven

Commentaren: 21
 • #1

  Frederique (donderdag, 16 december 2021 12:20)

  Ik werk aan eetkamertafel, het is wel lekker licht en ruim maar minpunt is toch dat het elke avond helemaal opgeruimd moet worden zodat we kunnen eten :)

 • #2

  9Lives Cats Etc - Evendelen.be (vrijdag, 17 december 2021 07:28)

  Ja, zorgen voor een fijne werkplek in je huis is een beetje hetzelfde als zorgen voor jezelf.
  Ik vind het dan ook belangrijk dat ik me goed voel aan mijn werkplek. Ik spendeer er trouwers uren.

 • #3

  Mandy Eggens (zaterdag, 18 december 2021 08:46)

  Ik heb hier gelukkig niet mee te maken, thuis werken zit er voor mij niet in haha!

 • #4

  Mandy Eggens (zaterdag, 18 december 2021 09:03)

  Maar ik volg wel thuisstudies en dan vind ik het heerlijk om achter mijn bureau te zitten. Super lekker plekje!

 • #5

  Fallon (zaterdag, 18 december 2021 11:04)

  Boven heb ik een kamertje over waar ik mijn werkplek wil maken. Het zal zowel mijn blogger kamer worden en mijn werk plek voor mijn eigen werk. Leuke ideeën!

 • #6

  Soraya HH (zaterdag, 18 december 2021 11:56)

  Ik weet nog niet hoe ik me thuiswerk plek ga inrichten. Wellicht boven denk ik. Een goede bureaustoel heb ik al! Nu nog een bureau ❤️ en gelukkig komt er veel licht naar binnen! Bovendien zorgt het opruimen ervoor dat ik minder chaos ervaar en ik zou ook een planner toevoegen

 • #7

  Jolanda (zaterdag, 18 december 2021 13:04)

  Ik werk sinds een jaar thuis. Alles heb ik ingericht als mijn eigen kantoor. Ik vind het heerlijk

 • #8

  Caroline (zondag, 19 december 2021 10:11)

  Fijne tips, die nu weer heel welkom zijn omdat er alwéér een lockdown is en we zoveel mogelijk moeten thuiswerken.

 • #9

  Sofie (zondag, 19 december 2021 10:52)

  Voldoende licht en een opgeruimde werkplek is voor mij echt belangrijk. Anders zit het thuiswerken er niet in bij mij ;).

 • #10

  Krystle (zondag, 19 december 2021 11:37)

  Nee, dat heb ik niet. Maar als ik er 1 zou gaan inrichten vind ik een opgeruimde en sfeervolle plek heel belangrijk en natuurlijk een goed zittende stoel. Veel opbergruimte is belangrijk anders wordt het zo'n rommeltje

 • #11

  Simone (zondag, 19 december 2021 11:47)

  Ik ben heel blij met mijn thuiswerkkantoor en heb bovenstaande tips gelukkig al goed opgevolgd. Soms brand ik ook een lekker geurkaarsje voor de gezelligheid.

 • #12

  Nienke (zondag, 19 december 2021 11:59)

  Fijne tips! Ik ga in de kerstvakantie op zolder een werkplek maken, zodat ik niet meer aan de eettafel zit. Nu al zin in!

 • #13

  Wanda (zondag, 19 december 2021 12:03)

  Helaas... ik werk sinds het corona gebeuren ook veel thuis, maar gewoon aan de keukentafel omdat we eenvoudigweg niet de ruimte hebben om een echte werkplek te maken.

 • #14

  Deborah (zondag, 19 december 2021 12:43)

  Vooral de verlichting en de ruimte om je heen. Die moet goed zijn. Als het te donker is werkt het niet fijn maar als het te rommelig om je heen is ook niet. Ik zorg er ook altijd voor dat ik einde van de dag ook weer de rommel opruim. Dan kan ik de eerstvolgende werkdag direct aanschuiven.

 • #15

  Moniek (zondag, 19 december 2021)

  Waar ik in het begin nog met een laptop aan de eetkamertafel zat, zit ik nu achter een bureautje helemaal ingericht op werk. Maar kan ook mijn toetsenbord makkelijk onder mijn beeldscherm schuiven en de ruimte gebruiken om te bulletjournallen. En ook voor bloggen is het een heerlijk plekje. Naast de tuindeuren, dus heerlijk licht. Een prima lamp erbij voor de donkere dagen (en avonden) en aangezien dit hoekje in mijn woonkamer is, werk ik sowieso in een zee van planten.

  Alleen tip 3.. dat opgeruimde.. Daar kon nog wel wat aan gedaan worden. Dus toen ik een uurtje geleden deze post zag, ben ik gelijk begonnen. Resultaat: Werkplek opgeruimd. Rest van de woonkamer drama! �

 • #16

  Kelly Buysse (zondag, 19 december 2021 18:11)

  Mijn man werkt van thuis uit en ik heb veel planten in huis, dus dat is al een pluspunt � maar ik ga dit artikel toch ook eens aan mijn man tonen �

 • #17

  Rory (maandag, 20 december 2021 10:05)

  Ik werkte al vanuit huis, maar vanaf de keukentafel. Omdat ik iedere week wel een paar keer naar events ging, was er voldoende afwisseling (en beweging, want ik reisde over het algemeen met het OV). Nu zit ik dus alweer bijna 2 jaar aan de keukentafel, gewoon aan een eetkamerstoel (niet ergonomisch dus), met mijn rug naar het raam. En ik moet tijdens de lunch en avondeten altijd alles opruimen (man werkt ook thuis en die wil - heel irritant - precies om 12 uur eten dus dan moeten al mijn spullen van de tafel af). Ik baal hier zeker van maar ik heb niet zoveel mogelijkheden. Ik heb gekeken naar een ergonomische kruk, maar omdat het hier best volloopt met spulletjes wil ik niet weer iets aanschaffen wat ik ergens moet laten. Ik heb overigens wel een oude mand hergebruikt om al mijn werkspullen in de avond in op te bergen...

 • #18

  Tessa (maandag, 20 december 2021 19:13)

  Helaas komen deze tip nu maar al te goed van pas voor veel mensen......

 • #19

  Nicole Orriëns (vrijdag, 24 december 2021 10:57)

  Ik heb gemerkt dat de juiste lichtinval heel belangrijk is. Ik kan soms amper wat zien op mijn scherm door de zon...

 • #20

  Mitchel (woensdag, 29 december 2021 12:15)

  Ik werk ook aan de keukentafel, omdat ik geen ruimte heb voor een bureau. Dat is soms wel vervelend, omdat het niet helemaal goed op hoogte aansluit.

 • #21

  Mandy (dinsdag, 04 januari 2022 15:21)

  Ik heb afgelopen weekend mijn bureau opgeruimd en dat werkt wel weer gelijk een stuk prettiger. Ik blog er dan wel eens, ik hoef er niet perse verplicht te werken haha!